Trikkeligaen

Gamle Oslo tapte på målstreken. KFUM 2 rykket opp

Gamle Oslo ledet racet i hele høst, men det var KFUMs andrelag som snappet den siste plassen i neste års Trikkeliga.

Det gjorde de ved å vinne 7–1 i siste kamp, som dermed forbedret målforskjellen så mye at de gled opp og forbi Gamle Oslo, som tapte 0–1 i sin kamp. Attpåtil sju minutter på overtid! Dermed rykker KFUMs rekrutter opp med samme poengsum som Gamle Oslo (56), men med fem plussmål flere.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Før siste runde ledet Gamle Oslo med tre poeng og to plussmål. Alt ble tapt i siste serierunde.

Plutselig ble det jublet

– Jeg var på vei til garderoben da jeg plutselig hørte jubel på haugen bak meg. Der sto Jørgen (Isnes) og noen av de andre trenerne og hadde fått meldinger fra Bjølsen. Da jeg kom inn i garderoben ble det massiv feiring, sier treneren for KFUM2, Anders Lübeck, til Dagsavisen.

– Jeg sa til spillerne før kampen at hvis Holmen skulle greie å slå Gamle Oslo, og vi ikke gjør jobben vår, så trekker jeg meg som trener, legger han til.

Fetteren hans, Even Lübeck, spilte på det Holmen-laget som slo Gamle Oslo på Bjølsenfeltet

– De lå strødd rett ut på banen etter kampslutt og orket ikke takke for kampen. Trommene blant supporterne stilnet. Laget virket litt paralysert og skapte veldig lite. Vi bommet også på et straffespark og burde vunnet større, sier Even Lübeck til Dagsavisen.

Han innrømmer at Holmen ønsket seg KFUM2 opp med tanke på neste sesong, der Holmen har ambisjoner om å vinne. De endte på 3. plass.

Fire andrelag

Dermed blir det fire andrelag fra Oslo i neste års 3. divisjon (Grorud, KFUM, Skeid og Ullern), så er det opp til Norges Fotballforbund om de kommer i samme avdeling, som i år. Det får vi ikke vite før i november.

Det ganske ferske laget Gamle Oslo ledet opprykkskampen til siste kamp. Men de måtte altså ta poeng mot Holmen i siste kamp.

Det gjorde de ikke. Men Holmen avgjorde ikke kampen til sin fordel før sju minutter på overtid, da Daniel Mohebbi satte inn vinnermålet.

KFUM utklasset Oldenborg 7–1 i sin kamp. Filip Delaveris (fra førstelaget) scorett to av målene.

– Vi stilte som vanlig med tre A-lagsspillere som vi tok ut ved pause med tanke på A-lagets kamp i Bergen. Men unggutta våre har tatt store steg og jeg mener vi er godt rustet for nivået over. Jeg er litt inspirert av hvor godt rekruttene til Grorud og Skeid har gjort det, sier Anders Lübeck.

Opprykksfest for KFUM Oslo

Filip Delaveris (i midten) i aksjon for KFUM Oslo mot Ranheim. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Dermed har KFUM Oslo rykket opp med både rekrutt- og juniorlaget sitt. Og A-laget er altså med i kampen om opprykk til Eliteserien.

– Det er kritiske røster mot at 2.-lagene ikke kan skilles ut i sin egen liga?

– Jeg kan skjønne supporterne, men jeg husker som spiller at jeg syntes de var stas å spille mot A-lagsspillere fra noen av de beste lagene i Norge, sier KFUM2-treneren.

KFUM2 ledet denne ligaen fra start etter at de vant sin åpningskamp 10–1 og holdt posisjonen lenge. De tapte bare en kamp i år, mot nettopp Gamle Oslo (1-2). Returoppgjøret endte 2–2 slik at Gamle Oslo var det eneste laget KFUM2 ikke slo denne sesongen.

KFUMs målscorere i den avgjørende kampen: Filip Delaveris (2), Yossef Ibrahim (2), Kristian Solberg Aarstad, Ola Nessheim og Cedric Stabell-Holmen.

Fra A-laget bidro også Håkon Stavrum (kaptein) og Remi-Andre Svindland i første omgang.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Dette er Oslolagene i neste års 3. divisjon:

Frigg, Lokomotiv Oslo, Nordstrand, Oppsal, Grorud2, KFUM2, Skeid2 og Ullern2. Det avgjøres senere om de kommer i samme avdeling.






Mer fra Dagsavisen