Trikkeligaen

Han skal bidra med det VIF mangler: – Se på Vetlesen og Saltnes

Magnus Bech Riisnæs (17) jakter fast plass i elleveren på Vålerengas A-lag. Trener Dag-Eilev Fagermo røper hvorfor han tror gjennombruddet kommer i 2023.

VALLE (Dagsavisen): Da Dagsavisen var på Vålerengas treningsleir i Portugal før sesongstart, pekte mange av de øvrige unge spillerne på Magnus Bech Riisnæs som en het kandidat til å bli årets gjennombrudd i Vålerenga-trøya. Foreløpig har dét latt vente på seg, men Riisnæs står likevel med tolv kamper i Eliteserien så langt i 2022. Alle har imidlertid kommet som innbytter.

– Magnus er en jeg har veldig tro på. Det er han, Jacob Dicko Eng og Magnus Sjøeng som skal fram nå, bak Odin Thiago Holm og Osame Sahraoui, hvis man ser sånn på det. Magnus er den som har fått minst spilletid av dem. Det er mitt ansvar, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Se intervjuet fra Portugal i februar i videovinduet under. Saken fortsetter under videoen

Les alt om Vålerenga her!

Målteften Vålerenga trenger

VIF-treneren mener 17-åringens kvaliteter vil hjelpe laget, kanskje spesielt fra neste sesong.

– Magnus har blitt mye mer fysisk robust i år. Mye mer A-lagsspiller. Han er målfarlig, og vi scorer jo nesten ikke mål fra midten. Se på Hugo Vetlesen og Ulrik Saltnes i Bodø/Glimt. De står med 17 mål til sammen så langt, mens vi har omtrent ingen.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– Riisnæs har en kompetanse der som vi absolutt trenger, så han skal satses på. Han bør spille mange treningskamper i vinter, legger Fagermo til.

Dag-Eilev Fagermo på Vålerenga-trening.

– Så da kommer hans virkelige gjennombrudd i 2023?

– Ja. Det ser jeg for meg, svarer VIF-treneren.

Selv er midtbanemannen, som har vært småsyk denne uka, klar på at han har hatt progresjon denne sesongen.

– Som 17-åring er det ikke bare, bare å spille seg rett inn i elleveren på A-laget til Vålerenga. Men de siste kampene har jeg fått spille i så å si hver kamp i Eliteserien, selv i viktige kamper. Jeg føler at jeg har spilt meg mer og mer inn. Så er jo VIF et av de lagene i Norge med størst konkurranse. Konkurrentene mine er spillere som Henrik Bjørdal, Tobias Christensen og Petter Strand. De er klassespillere, så det er vanskelig å konkurrere dem ut. Men jeg skal ta steg for steg, og håper på fast plass etter hvert, sier Riisnæs til Dagsavisen.

Vålerengas Magnus Bech Riisnæs.

Ingen omskolering

Før sesongen prøvde han seg litt som backvikar. Men det er på midten Riisnæs satser, også for VIF 2 i 2. divisjon, der han har vært en viktig brikke.

– Jeg spilte litt back i sesongoppkjøringen, og det gikk for så vidt fint. Men vi har en god høyreback i Vegar Eggen Hedenstad. Jeg kunne ikke tatt fra ham plassen. Og på midten er jeg mer komfortabel. Jeg gjør meg bedre der, mener jeg, sier Riisnæs.

– Jeg har vært ganske god i 2. divisjon, men nå er jo sesongen straks ferdig der. Så da blir det å jakte enda mer spilletid i innspurten av Eliteserien. Etter det vender jeg blikket mot januar. Jeg går «all in» for å spille fast neste år.

Magnus Bech Riisnæs på Vålerenga-trening.

VIF-talentet, som er sønn av tidligere Vålerenga-spiller Dag Riisnæs, utelukker dog ikke et utlån hvis spilletiden lar vente på seg i 2023.

– Jeg har tenkt i de baner også, selvfølgelig, men det eneste jeg konsentrerer meg om nå er å spille meg fast inn i elleveren på A-laget her. Så får vi se, sier 17-åringen.

Han sier følgende om egne utviklingsmål for høsten og neste sesong:

– Jeg vil jobbe for flere målpoeng fra midten. Det er jo litt av det vi har manglet i Eliteserien i år, men noe jeg har bidratt med i 2. divisjon. Så målet blir å bidra med det i Eliteserien, da.

Riisnæs, Fagermo og resten av VIF gjester Odd i Skien lørdag. Vålerenga ligger foreløpig på femteplass i Eliteserien, sju poeng foran Odd på åttende.

---

Fakta

Magnus Bech Riisnæs

Født: 4. november 2004 (17 år)

Høyde: 182 cm

Posisjon: Midtbane

Klubb: Vålerenga (fra 2019)

Tidligere klubb: Lørenskog

Aldersbestemte landskamper for G18, G17, G16 og G15.

Kilde: VIF og fotball.no

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!
Nyeste fra Dagsavisen.no: