Trikkeligaen

VIF-keeperen møter klubben han eies av: – Ikke et problem i det hele tatt

Sondre Rossbach og Dag-Eilev Fagermo innrømmer at det blir spesielt med Odd-eide Sondre Rossbach i mål for VIF mot nettopp Skien-klubben lørdag. Men burvokteren gleder seg til oppgaven.

VALLE (Dagsavisen): Magnus Sjøengs utvisning mot Bodø/Glimt søndag gjør at Rossbach (26) får sin første VIF-kamp fra start i Eliteserien kommende lørdag – og den blir mot klubben han er utleid fra. I for eksempel Premier League får ikke utleide spillere møte eierklubben i seriespill, men i Norge har man ikke den regelen.

– Det er selvfølgelig en spesiell situasjon. Slike tilfeldigheter som skjer i fotballen noen ganger. Jeg tenker det bare er å glede seg. Jeg vil vise meg fram. Jeg har ventet lenge på å få spilletid igjen, så dette er bare noe jeg ser fram mot, forsikrer burvokteren overfor Dagsavisen.

– Er det problematisk å møte klubben som eier deg?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er ikke noe jeg har tenkt på, i hvert fall. Jeg bare gleder meg, og ser på det som hvilken som helst annen motstander. Men jeg kjenner jo motspillerne litt bedre. Det er eneste forskjell, svarer 26-åringen.

Les alt om Vålerenga her!

Men det blir en annerledes opplevelse, innrømmer han.

– Ja, jeg har jo aldri vært der som bortespiller. Det blir sikkert rart å gå inn i gjestegarderoben. Men det er sånn det er. Man må legge til side de følelsene, påpeker Rossbach.

Sondre Rossbach i aksjon mellom stengene på onsdagens Vålerenga-trening.

Rossbach-ros fra sjefen

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo sier følgende til Dagsavisen om sisteskansens Odd-møte:

– Det er litt rart. Men verden er rar. Det er ålreit for Sondre at han plutselig er i kassa når vi møter den eneste klubben han egentlig har vært i som seniorspiller.

– Er det problematisk at han møter klubben som eier ham?

– Nei, ikke i det hele tatt. Tvert imot. Sondre er tent og vise seg fram, så jeg er ikke bekymret for det.

Smilet satt løst hos Dag-Eilev Fagermo på onsdagens Vålerenga-trening.

Fagermo roser 26-åringens holdninger og prestasjoner siden han ble hentet inn på lån.

– Han har hevet VIF 2. Sondre har vært viktig der, for at vi har tatt poeng og berget plassen i 2. divisjon. Ingen tvil om det. Han er rutinert. Så mange unggutter som det er på rekruttlaget, vil en spiller med hans erfaring være viktig. Sondre er ekstremt profesjonell, han er en fantastisk gutt. Så får vi se hva vi gjør neste sesong. Magnus Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen er et veldig ungt keeperteam, og vi må jo ha tre keepere. Så får vi se. Sondre er Odds eiendom, så vi får vurdere om det er aktuelt for oss og Sondre. Men nå venter vi med den beslutningen en stund. Vi må se litt på ressurser og totalbildet for neste sesong, sier Vålerenga-treneren.

Rossbach tenker i de samme baner.

– Jeg er ikke avvisende til noe, det er det eneste jeg kan si. Men nå har jeg en låneavtale her ut året, og så har jeg en kontrakt i Skien som jeg må forholde meg til. Vi får se hva som skjer, sier keeperen.

Han sier følgende om oppgaven som venter på Skagerak Arena lørdag:

– Odd er et spillende lag. De har slitt litt tidligere, men det har løsnet litt nå. Det blir en tøff kamp i Skien, men vi drar dit for å vinne.

Venter på Strandberg

VIF-stopper Stefan Strandberg og kantspiller Jacob Dicko Eng trente begge alternativt på Valle onsdag.

– De er i bedring, begge to. Vi får håpe de blir klare, men det vet vi nok ikke før nærmere helgen. Leonard Zuta er også bedre, men han tror jeg ikke blir klar til helga, opplyser Dag-Eilev Fagermo.

Til tross for at medaljetoget trolig har gått etter tapene mot Rosenborg og Glimt, kommer ikke lufta til å gå ut av VIF-ballongen, forsikrer han.

– Vi har sett nøye på hvorfor vi ikke holdt nivået i de to siste. Glimt-kampen er det imidlertid litt vanskelig å analysere siden vi ble ti mann tidlig. Men vi har brukt treningsuka godt så langt. Nå har vi fire viktige kamper til i serien. Vi skal være best mulig i de fire kampene, legger Fagermo til.

Og en gulrot er det fortsatt, minner han om.

– Fjerdeplass kan bli Europa, så det er en gulrot vi må jobbe for. Vi har hatt to fæle tap, men før det hadde vi en sterk høst. Nå skal vi fullføre høsten på en god måte, og kjempe for fjerdeplassen, lover Vålerenga-treneren.

Tabellfemmer VIF har fem poeng opp til Lillestrøm på fjerde når fire kamper gjenstår.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: