Trikkeligaen

Scoret dobbelt hat trick, disse kommer til Trikkeligaen

To nye Oslo-lag kommer opp fra 4. divisjon og inn i neste års Trikkeliga. Ullerns 2. lag blir ett av dem.

For etter at Ullern-rekruttene slo Fagerborg 1–0 på bortebane mandag, er opprykket sikret. Laget er seks poeng foran Årvoll når en serierunde gjenstår.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det unge talentet Thomas Støfring ble matchvinner for Ullern i den avgjørende kampen. Det var hans trettende scoring i år. Dermed har Ullern lag i både 2. og 3. divisjon neste sesong.

Heming scoret 17 ganger

I denne avdelingen var det lenge en hard kamp mellom Årvoll, Holmlia og Heming om å utfordre Ullern i opprykkskampen. Men alle lagene sprakk på oppløpet, i sluttfasen hang Holmlia lengst med, men de tapte 3–4 for Stovner tirsdag kveld.

Hardtsatsende Heming blir ventelig en av favorittene neste år og tirsdag fikk de en spesiell opplevelse da de slo bunnlaget Nesodden 17-0! Et sjelden resultat på dette nivået. Vital Kaba, som kom fra Frigg i høst, scoret seks av målene. Men ingen av dem ble ekte hat trick, altså at man scorer tre på rad i samme omgang.

Det fikk derimot innbytter Benjamin Sunde. Han erstattet Kaba etter en times spill og scoret tre mål i løpet av åtte minutter (!). Det første kom på straffespark. Han scoret ytterligere to mål før denne utklassingen var fullført.

Gamle Oslo mot opprykk

I den andre Oslo-avdelingen i 4. divisjon er det Gamle Oslo som har grepet om opprykket. Laget rykker opp med uavgjort i siste kamp mot Holmen kommende tirsdag. Gamle Oslo slo Manglerud Star 5–0 tirsdag. Dennis Obeng scoret tre av målene.

KFUMs 2. lag ligger tre poeng bak etter at de slo Hasle/Løren 6–0. De fikk god hjelp av motstanderen som sørget for to selvmål.

Skal KFUM-rekruttene ta plassen må altså Gamle Oslo tape sin kamp, samtidig som KFUM2 slår Oldenborg. Men ingen av lagene har lette motstandere, Holmen og Oldenborg er lagene som følger nærmest de to topplagene.

Gamle Oslo har to plussmål flere enn KFUM og har flere scorede mål, men den differansen kan ryke med tap i siste kamp.

I dagens 3. divisjon rykker som kjent Grei, Ready og Kjelsås 2. lag ned til 4. divisjon, mens Frigg kommer ned fra 2. divisjon.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen