Trikkeligaen

Sjøeng om den tunge veien til tunnelen: – Utrolig mange tanker gikk gjennom hodet

(Vålerenga – Bodø/Glimt 0-6). Magnus Sjøeng fikk rødt kort på 0-0 i den viktige kampen mot Glimt. Burvokteren innrømmer at han føler seg som syndebukk.

Vi fulgte kampen live!

INTILITY ARENA (Dagsavisen): 20-åringen, som nylig skrev under på ny kontrakt med VIF, felte Glimts Amahl Pellegrino på vei gjennom mot mål. Dommer Rohit Saggi dro resolutt opp det røde kortet.

– Det kom en gjennombruddspasning som jeg følte at jeg hadde mulighet til å rekke ut på. Så ble det vel en 50-50-duell med Pellegrino. Og så kom han først på ball. Jeg skjønte at det kom til å skje like i forkant, så jeg prøvde å trekke til meg foten så godt jeg kunne. Men så ble det litt kontakt, og da er det fair med det røde kortet. Men utrolig kjipt, sier han til Dagsavisen.

– Hvordan var det å traske ensom av banen?

– Det var utrolig mange tanker som gikk gjennom hodet der. Jeg tenkte mest på laget. Dette var jo en utrolig viktig kamp for oss. At jeg da skulle gjøre det så vanskelig for laget i resten av kampen, kjentes utrolig tungt.

Les alt om Vålerenga her!

Skal lære

Dermed sitter han igjen med en syndebukk-følelse.

– Det blir nok det, ja. Da jeg kom opp og så kampen fra tribuneplass, og så at målene rant inn, så kjente jeg på en følelse av stor skyld.

– Utvilsomt en tung opplevelse. Men også noe å lære av?

– Ja. Det er utrolig mye å lære av den situasjonen her. Jeg er fortsatt ung. Slike situasjoner vil komme. Det viktigste er å ta lærdom av det og komme sterkere tilbake, sier Sjøeng.

Sisteskansen erkjenner at veien opp til medaljeplass nå virker for lang. Rosenborg og Bodø/Glimt er henholdsvis åtte og ni poeng foran.

– Det blir tøft å ta medalje. Men det kan fortsatt være mulig med Europa-spill. Vi må gå inn med en motivasjon om å ta så mange poeng som mulig i de siste kampene, sier Sjøeng.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet, men fattet etter tapet.

– Det er vanskelig nok å slå Glimt elleve mot elleve. For de er gode og i form. Det er en fordel å spille kamper på høyt nivå, som de gjør i Europa nå. Skal vi ta dem, må vi i hvert fall være elleve mot elleve. Vi var ålreit i gang til vi fikk det røde kortet. Med en mann mindre var Glimt flinke til å finne rommene. Det er helt umulig å si hvilken kamp det kunne blitt med elleve mot elleve, dessverre, sier han til Dagsavisen.

– Sjøeng mener det røde kortet var greit. Hvordan så du situasjonen?

– Jeg tror det, jeg også. Han kan ikke gå ut og takle der. Når han gjør det, tror jeg det (røde) er riktig.

Vålerenga ikke gode nok for medalje

– Kan han lære av dette?

– Det må han jo. Det er prisen når du bruker unge spillere, og keeperposisjonen er jo veldig utsatt, selvfølgelig. Så det må vi forvente og håpe at han lærer og tar steg, sier VIF-treneren

– Hva tenker du nå om medaljestriden?

– Det er kjørt. Rosenborg og Glimt er for gode også. Nå hadde vi muligheten i disse to kampene. Men mot Rosenborg var vi ikke i nærheten, og mot Glimt ble vi kledd av med ti mot elleve. Vi må først og fremst nullstille og jobbe med å avslutte sesongen godt. Og hvis det er mulig å få fjerdeplass, skal vi selvfølgelig slåss for det.

Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena .

– Hva sa du i garderoben etter matchen?

– Ikke så mye, annet enn at det er vanskelig med ti mann. Guttene sto på. Det er ikke moralen det sto på, sier Fagermo.

---

Kampfakta

Fotball, Eliteserien menn

Vålerenga – Bodø/Glimt 0-6 (0-3)

Intility Arena, 10.366 tilskuere

Mål: 0-1 Runar Espejord (18), 0-2 Amahl Pellegrino (32), 0-3 Pellegrino (39), 0-4 Ola Solbakken (60), 0-5 Patrick Berg (64), 0-6 Albert Grønbæk (79)

Gult kort: Amor Layouni, Vålerenga. Marius Høibråten, Bodø/Glimt.

Rødt kort: Magnus Sjøeng, Vålerenga.

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen, Simen Juklerød – Tobias Christensen (Sondre Rossbach fra 16.), Odin Thiago Holm (Seedy Jatta fra 71.), Petter Strand – Amor Layouni (Magnus Bech Riisnæs fra 78.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 78.), Osame Sahraoui (Henrik Bjørdal fra 46.)

---

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Nyeste fra Dagsavisen.no: