3. divisjon: Gratulerer Lyn, slik gikk det med de øvrige lagene

Nest siste serierunde i Trikkeligaen er spilt. Og i denne runden ble faktisk alt avgjort, både i topp og bunn. Slik endte søndagens dramatikk i kortversjon.

NORDSTRAND - LYN 0-4 (0-3): Lyn er tilbake i 2. divisjon for første gang på sju år etter at de punkterte kampen på søkkvåte Nordstrand kunstgress etter drøyt 20 minutter. Der var det overvann og vannplaning. Og Lyn fikk det overraskende enkelt. De har levert klubbens lengste seiersrekke i dette årtusenet da de vant sin niende kamp på rad. Hvordan fotballfesten på Nordstrand artet seg, og reaksjonene etter den, kan du lese her.

READY - SKEID 2. lag 1-2 (0-2): Ready var klare for nedrykk, Skeid hadde lite å spille for, men kampen måtte jo fullføres i øsregnet på Gressbanen kunstgress. Morten Renå Olsen sendte Skeid i ledelsen etter en snau halvtime, mens Erik Nordengen doblet ledelsen rett før pause. Edonis Mulaj reduserte for Ready etter en times spill, men her var vel alle mest opptatt av å bli ferdig med kampen i uværet.

GRORUD 2. lag - LOKOMOTIV OSLO 3-1 (1-1): Prestisjekamp for å komme øverst på tabellen av disse to lagene. Naham Kibiru ga Grorud ledelsen etter et kvarter hjemme på Grorud. Seks minutter senere satte Eirik Tveiten inn utligningen. Dermed lå de likt på tabellen igjen med Grorud foran på målforskjell. Men da Fredrik Finnøy ble byttet inn etter 55 minutter skulle det skje mye. Med sine scoringer etter 73 og siste spilleminutt sørget han for Grorud-rekruttene ligger an til å bli tredje beste Oslolag i denne avdelingen. Men dette avgjøres først i siste runde.

OPPSAL - STABÆK 2. lag 1-2 (1-1): Begge lag kjempet for å overleve, situasjonen var mest prekær for Stabæks 2. lag. Arman Nouri sendte bortelaget i tet etter en halvtime, men Sondre Nordgaard Meløe utlignet for Oppsal fem minutter før pause. Samme Nouri ble matchvinner ti minutter før slutt. Dermed sikret Stabæk-folket plassen samtidig som Oppsal ble berget av gongongen da Kjelsås 2. lag tapte sin kamp. Oppsal møter opprykksklare Lyn i siste seriekamp på Bislett. En kamp som isolert sett har ingen betydning. Les mer om Oppsals reaksjoner her.

KJELSÅS 2. lag - GREI 1-2 (1-1): Kjelsås-rekruttene kjempet desperat for å overleve og det ble mange tette dueller på søkkvåte Grefsen stadion denne søndagen. Det ble delt ut tre gule kort før pause. Pakow Bonful fikk endelig uttelling for hjemmelaget tre minutter før pause, men Grei fikk presset inn sin utligning rett etterpå ved Christian Ethan Wielens. Grei har allerede rykket ned, men som vi har sett i andre kamper, får gjerne slike lag et løft. Da Stabæk vant på Trasop måtte Kjelsås fram for å få et vinnermål for å ha et håp om å overleve. Men da kontret i stedet Grei inn vinnermålet etter 90 minutters spill. Ebrima Jammeh skjøt fra 16-meteren, et skudd som Kjelsås-keeper Terje Kirsebom ville tatt på en av sine bedre dager. Men scoringen ble uansett ikke direkte avgjørende. Nedtur for et Kjelsås-lag som hadde Jesper Solli tilbake, men laget må altså forlate Trikkeligaen og spille i 4. divisjon neste sesong. Grei fikk sin fjerde seier for sesongen, passerte Ready på tabellen og det er kanskje et mål ikke å bli sist?

Øvrig kamp søndag: Os - Fyllingsdalen 4-3.

Spilt lørdag: Sandviken - Frøya 1-3.