Trikkeligaen

Bastionen-leder fyrer opp før Lyns seriefinale: – Det blir en barnefotballkamp

Unngår Lyn bortetap i lokaloppgjøret mot Nordstrand søndag, er opprykket til 2. divisjon sikret. Lyn-fansen tror ikke hjemmelaget vil by på problemer.

Alt ligger til rette for Lyn-opprykk fra 3. divisjon, avdeling 1. Med kun to kamper igjen, har Jan Halvor Halvorsens mannskap fem poeng ned til Nordstrand. Men tabelltoeren kan skape spenning med seier hjemme mot nettopp Lyn søndag.

– Vi forventer full «trøkk». Det er ingen grunn til noe annet. Det er slike kamper man løper rundt i kulda på Kringsjå i januar for, påpeker Christian Falkenberg til Dagsavisen. Han er styreleder i Bastionen, Lyns supporterklubb.

Bastionens leder Christian Falkenberg gleder seg til opprykkskamp søndag. Her avbildet med et nikk til Bastionen-sangen «Stolte menn rir igjen».

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Ingen frykt hos Lyn-fansen

– Lyn trenger bare uavgjort for å sikre opprykket søndag. Kan det bli en hvilepute? Vil Lyn preges av det?

– Nei. Med den veldig gode spissen Oliver Midtgård ute med skade for Nordstrand, så blir dette en barnefotballkamp. Vi er fortsatt ubeseiret søndag kveld. Det blir full fest i byen! forsikrer Falkenberg, som spår «lokal rød og hvit tåkelegging på Nordstrand i 14-tiden søndag».

Bastionen-lederen tror verken spillere eller fans frykter anledningen.

– Vi er Lyn. Vi må ha nok selvtillit i et lag som er ubeseiret. Gleden av å vinne trumfer frykten for å tape, mener han.

Store smil i Lyn-leiren søndag.

– Hva vil det bety for klubb og fans hvis Lyn rykker opp, slik du ser det?

– Det er nå eller aldri.

Lyn kan ikke være ensporet hvis opprykket blir et faktum, sier Falkenberg.

– Klubben må ha to tanker i hodet samtidig. Man må bygge både klubb og stammekultur.

500-mål

– Hva forventer du av Nordstrand på søndag – og av kampbildet generelt? Hvordan bør Lyn angripe matchen?

– Jeg kan svare på vegne av trener Jan Halvor Halvorsen: «Vi må tørre å spelle vårt eget spill og ha trua på at vi scorer fler enn vi slepper inn».

Falkenberg opplyser at Bastionens mål har vært 500 medlemmer innen sesongslutt 2022.

– Status nå er 498 medlemmer. Kanskje blir det to til på søndag. Det er jo litt imponerende på nivå fire i Norge, poengterer han.

Dagsavisen snakket med Nordstrand-trener Thomas Holm onsdag. Han lover at Lyn skal få alt annet enn lett match søndag.

– Vi angriper denne kampen som alle andre. Jeg fikk nettopp vite at vi er det laget som har holdt nullen i flest kamper i de øverste divisjonene i år. Det kan vi jo fortsette med, sier han før seriefinalen.

Lyn-spiller Henrik Elvevold er gjest i ukens episode av Dagsavisens podkast Trikkeligaen. Hør den ved å klikke på lenken under!

Nyeste fra Dagsavisen.no: