Trikkeligaen

Nytt tap for Grorud 2, ugunstig også for Kjelsås-rekruttene

(Stabæk 2 – Grorud 2 3-1) Sadiq Elmi fant krysset da han sendte Grorud-rekruttene i ledelsen, men Kornelius Normann Hansen og Stabæks nest beste menn ble til slutt for sterke i kampen de helst måtte vinne.

Andreas Alrek har vært klart på at laget hans går for tredjeplassen og med dette tapet er de fire poeng bak Os som innehar den før det gjenstår to runder. Det er en kamp mellom disse to om «medalje»-plassen. På den andre siden, det er jevnt under dem og det verste scenarioet er at Grorud ender på åttendeplass. Det er usannsynlig, men faktisk mulig. Det ser ut som Skeid-rekruttene har mistet luften ut av ballongen. Uansett har det vært en strålende sesong for Andreas Alrek og hans unge og lovende.

Det er også et lite gledelig resultat for flere Oslo-lag. Kjelsås-rekruttene kjemper for å unngå nedrykk og det er nettopp Stabæk 2 de må ta igjen. Det skiller nå fire poeng mellom de. Kjelsås 2 har tre plussmål på Stabæk-gutta, men det blir vrient å ta dem igjen nå. Det er sannsynlig at Stabæk 2 slår enten Oppsal eller Ready.

Over tre år siden sist

Det ble en ganske jevn og sjansefattig affære mot Stabæk-rekruttene som hadde ballen mest. Tilbake i startelleveren var begge Stær-Jensen-brødrene, samt Tollef Kvello Etholm som ikke var med mot Lyn forrige tirsdag. Fredrik Finnøy var tilbake på topp. Ellers var det naturligvis ingen av de som overraskende slo Sandnes Ulf i går kveld som spilte i dag.

Like før pause tok Grorud-rekruttene ledelsen. Saadiq Elmi med sitt første mål på over tre år. Kvello Etholm førte an og fant Elmi ute til høyre. Avslutningen med venstre var meget elegant. En pen bue inn i lengste kryss. Verdig en scoring det tok tre år å vente på.

Den ledelsen kunne blitt doblet like etter pausen, men Tollef Kvello Etholm fikk skuddet fra god posisjon blokkert.

Stabæk vant fortjent

Deretter tok Stabæk-laget over, kanskje som forventet. Det var jo de som trengte poengene mest. Men Grorud ga ikke fra seg mye. Det kan kalles litt tilfeldig at Kornelius Normann Hansen utlignet. Med litt tur og litt dyktighet tråklet han seg forbi både midtstopper Stær-Jensen og keeper Stær-Jensen etter 64 minutter.

Stabæk var best herfra og inn. Normann Hansen la på til 2-1 ti minutter senere før Aleksander Andresen drepte kampen noen få minutter senere. Dermed ser det ut som Lars Bohinens nest beste menn gjør jobben. Grorud 2 må prøve å reise kjerringa mot Lokomotiv Oslo på søndag.

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 1, runde 24 tirsdag

Stabæk 2 Grorud 2 3-1 (0-1)

Tobbebanen, 100 tilskuere

Dommer: Jonas Johnsen, Bækkelagets SK

Mål: 0-1 Saadiq Elmi (42), 1-1 Kornelis Normann Hansen (57), 2-1 Kornelius Normann Hansen (68), 3-1 Aleksander Andresen (72)

Gule kort: Kornelius Normann Hansen, Stabæk 2. Berger Kisaruko, Theodor Wilhelmsen, Grorud 2.

Grorud 2:

Magnus Stær-Jensen - Shreeraam Sritharan (Nahim Kibiru fra 72), Geirald Meyer, Mathias Stær-Jensen, Berger Kisaruko (Ian Barobe fra 58) - Tollef Kvello Etholm, Theodor Wilhelmsen (Simen Nygaard fra 58), Saadiq Elmi, Casper Myhren Fjeld (Khalid Yusuf fra 72) - Karim Bata (Nicolai Jacobsen fra 72), Fredrik Finnøy

---