Grorud sjokkerte opprykksjagende Ulf i Sandnes

(Sandnes Ulf – Grorud 2-4). Jonas Rygg og et nedrykksklart Grorud sørget for å snu 0-1 til knallsterk tomålsseier mot Bjarne Berntsens sandnesgauker. Det var Groruds første trepoenger på bortebane i år.

Grorud har allerede rykket ned til 2. divisjon, mens Sandnes Ulf kjemper om opprykk til Eliteserien. Dermed var det lite som tilsa at Grorud skulle få med seg full pott i regnværet i Sandnes mandag, men Ryggs mannskap rystet de lyseblå og vant matchen med bravur.

Peter Godly Michael, Nikolai Hristov, Torje Naustdal og Fabian Østigård Ness scoret målene for bortelaget. Det var bare årets andre seier for Grorud. Rygg og co. klatrer opp på 14 poeng og på målforskjell forbi Stjørdals-Blink på sisteplass når tre runder gjenstår. Avstanden er imidlertid for lang opp til Skeid på kvalifiseringsplass, så det er ingenting Grorud kan gjøre for å unngå spill på nivå tre i 2023.

Nikolai Hristov fikk en stor mulighet i første omgang hjemme mot Mjøndalen, men hverken han, eller noen av de andre Grorud-gutta klarte å få ballen i mål.

Det var Sandnes Ulf som tok kommandoen i oppgjøret, og etter et knapt kvarter klønet Grorud-kaptein Glenn André Harviken det til da han felte Martin Ramsland inne i Grorud-boksen. Dommer pekte på straffemerket, og Espen Berger dunket ballen i venstre kryss.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Utlignet på straffe

Ingvald Halgunset kunne ha doblet ledelsen kort tid etter, men fra kloss hold satte han ballen rett på Grorud-keeper Simen Lillevik. Grorud-keeperen vartet opp med en strålende redning også få minutter etter, da Herman Kleppa ble spilt gjennom og forsøkte seg på en frekk lobb. Men Lillevik fikk akkurat slått ballen til corner.

Grorud hadde svært lite å by på offensivt den første halvtimen, men nærmest ut fra intet fikk gjestene straffespark etter 36 minutters spill. Espen Berger sparket Kristoffer Lassen Harrison i ansiktet på en dødball, og dermed fikk Grorud sjansen fra elleve meter. Peter Godly Michael var like sikker som det Berger var for Ulf. Spissen dundret ballen i høyre kryss.

Lagene gikk til pause med 1-1, men Torje Naustdal sendte Grorud i føringen bare sju minutter ut i 2. omgang. Naustdal klinket til fra 17-18 meter og så ballen suse inn i høyre kryss.

Ulf var på defensiven, men det tok ikke lang tid før de lyseblå kvitterte. Christian Landu Landu slo inn til Martin Ramsland, som fra kort hold skled inn utligningen.

Grorud lot seg imidlertid ikke knekke, og etter 72 minutter ordnet Nikolai Hristov 3-2. Didrik Sereba spilte ballen inn til Groruds toppscorer, som var iskald inne i boksen og sendte de gul- og blåkledde i føringen igjen.

Viftet vekk spørsmål om Grorud-framtiden

Sandnes Ulf kastet folk fram i jakten på utligning, og da åpnet det seg rom for et bortelag uten noe å tape. Ti minutter før full tid ble Fabian Østigård Ness sendt gjennom alene mot mål på venstre, og Grorud-backen var iskald da han sendte ballen lavt ned i høyre hjørne.

Ulf forsøkte å mobilisere, men Grorud var nærmere 5-2 enn det vertene var redusering. Peter Godly Michael scoret nesten på tampen, men skuddet hans gikk like utenfor. Uansett var det Grorud som kunne juble da sluttsignalet lød.

Før kampstart spurte Discovery Grorud-trener Jonas Rygg om hva han tenker rundt egen Grorud-framtid, nå som nedrykket er klart.

– Vi fokuserer først og fremst på kampene som er igjen. Så er det opp til klubben å ta de rundene. Nå skal vi avslutte så godt som mulig. Vi skal slippe oss løs mot Sandnes Ulf, sa Rygg.

---

Fotball, 1. divisjon menn

Sandnes Ulf – Grorud 2-4 (1-1)

Østerhus Arena, 2.892 tilskuere

Mål: 1-0 Espen Berger (str., 15), 1-1 Peter Godly Michael (str., 36), 1-2 Torje Naustdal (52), 2-2 Martin Ramsland (55), 2-3 Nikolai Hristov (72), 2-4 Fabian Østigård Ness (80)

Gult kort: Torbjørn Heggem, Sander Ringberg, Christian Landu Landu og Martin Ramsland, Sandnes Ulf. Torje Naustdal og Peter Godly Michael, Grorud.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL

Grorud (4-2-3-1): Simen Lillevik – Fredrik Carson Pedersen (Geirald Meyer fra 90.), Glenn André Harviken, Kristoffer Lassen Harrison, Fabian Østigård Ness – Peder Meen Johansen, Torje Naustdal (Saadiq Elmi fra 83.) – Didrik Sereba, Nikolai Hristov (Fredrik Finnøy fra 90.), Omar Bully Drammeh (Shola Akinyemi fra 90.) – Peter Godly Michael