Lyn er på vei opp: – Den kuleste klubben å spille for i Norge

(Lyn - Ready 5-0). De tok ledelsen før minuttet var gått og vant dette oppgjøret komfortabelt til slutt, Lyn. Dagens mann: Anders Bjørntvedt Olsen, med fire scoringer. Lyn holder stø kurs mot 2. divisjon. Resultatet sender Ready ned til 4. divisjon.

BISLETT (Dagsavisen): Anders Bjørntvedt Olsen dyttet ballen i mål etter et halvt minutt av kampen, og det ble bare det første av fire for høyrekanten som naturligvis ble banens beste i dag.

– Fire mål på meg i dag. Er ikke hver dag det skjer for å si det sånn, sier han selv til Dagsavisen og fortsetter.

– Det er for første gang at jeg putter fire for Lyn. Det er deilig at det løsner også for meg. Det er fint å få noen mål, og ikke bare målgivende, sier han.

– Han fortjener dette

For det er David Tavakoli som har stått for de fleste Lyn-scoringene denne sesongen, men i dag måtte superspissen faktisk gå målløs av banen. Det var Herman Solberg Nilsen som scoret det siste for Lyn.

– Vi har en god kultur i Lyn og unner hverandre scoringer alle sammen, sier Bjørntvedt Olsen.

– Han er en dritgod spiller som fortjente dette, sier August Randers om dagens mann.

Randers har vært i Lyn stort sett hele livet og synes ikke det var noe mindre kult å spille foran 1.000 tilskuere på Bislett i dag, og kanskje alle sammen tar turen til «Niffen» neste helg.

– Vi har en fantastisk støtte og det gjør at Lyn er den kuleste klubben å spille for i dette landet. Nå må Bastionen mobilisere, som de alltid gjør, til neste helg. Det blir bra trykk mot Nordstrand, sier han til Dagsavisen.

For det har vært fem poeng mellom Nordstrand og Lyn i mange runder nå, og det er fortsatt avstanden før det begge lag kaller seriefinale neste helg. Men faktum er at bare Lyn kan sikre opprykket. Et uavgjort resultat på «Niffen» er nok.

– Nå er vi et steg nærmere og det er utrolig viktig. Men som Jan Halvor sier, dette er et maraton. Vi er nødt til å ta en kamp av gangen. Vi er i hvert fall veldig godt rustet til neste helg, sier Randers.

Ready rykket ned

Elleve av Readys tap denne sesongen er ettmålstap og alle disse knepne tapene er grunnen til at de rykker ned. I dag ble det formelt, de hadde ingen mulighet mot Lyn.

Innbytter Almin Hrustic ble utvist kort tid etter han kom inn, noe som ikke gjorde jobben lettere. Ready måtte ha tatt alle tre poengene for å ha sjanse til å overleve.

Drømmestart

Det var et kjent Lyn-mannskap Jan Halvor Halvorsen mønstret i sesongens nest side hjemmekamp på Bislett. Solen varmet for de oppmøtte, selv om Bastionen står på vestsiden av stadion, og dermed i skyggen. Det var håp om #2000påBislett og kampanjen i sosiale medier har hatt en god effekt. 1069 tilskuere tok turen denne solfylte høstdagen.

– Vi har en fantastisk støtte. Det er ekstra moro å spille når vi har den støtten, sier firemålsscorer Bjørntvedt Olsen.

Ready vant kampens første duell og hevet derfor linjene sine høyt. Da innlegget var uten adresse kunne Lyn kontre og det gjorde de helhjerta. David Tavakoli skjøt mot lengste hjørnet, Mads Visby måtte gi retur og der var Anders Bjørntvedt Olsen fremme og på hugget. Han pirket inn det som ble en drømmestart for Lyn før minuttet var gått.

– Vi setter tempo fra start og bare kjører på. Å starte bra er noe vi ikke alltid har vært så gode til, men i dag får vi det første etter ett minutt og har en Anders Bjørntvedt Olsen i form, sier August Randers.

– Hver gang David skyter blir det farlig så det er bare å være på returen, sier målscoreren.

Sjanse på sjanse

Amel Muratovic var nære å curle ballen i krysset ti minutter senere, men Alexander Pedersen vartet opp med en strålende enhåndsredning.

Etter det skapte Lyn nye sjanser jevnt og trutt. Først Herman Solberg Nilsen på et hardt skudd rett på Mads Visby.

– God redning, sa David Tavakoli til Readys keeper.

Deretter var det Ole Breistøl som sleivet ballen over og utenfor fra fem meters hold. Også Tavakoli hadde selvfølgelig sine sjanser. Det var spesielt en heading fra kloss hold spissen var skuffet over at han ikke scoret på.

2–0 lå i lufta og alle hjørnesparkene er selvfølgelig inspirerende for Anders Bjørntvedt Olsen. Han nikket ballen rett i hjørnet etter 27 minutter på en innsvinger fra Mikkel Tveiten. Lyn ledet fortjent til pause. Man sier 2–0 er en farlig ledelse, men akkurat denne føles mer som en ledelse med tre-fire mål. Hjemmelaget hadde full kontroll og Ready slet med å få til noe spill med mer enn tre pasninger. Det ble en forsvarskamp for laget som rykker ned i dag.

Anders Bjørntvedt Olsen (t.v.) har akkurat scoret sitt andre.

Ny på corner og Ready-utvisning

Slik fortsatte det etter hvilen. Men Ready fortsatte å gi dødballmuligheter for Lyn og da er det ikke overraskende at det smeller på nytt. Ingen tvil om hvem som får matchballen i dag, Anders Bjørntvedt Olsen viste seg igjen som en utmerket hodespiller da han sikret hat tricket med å time hjørnesparket til Mikkel Tveiten perfekt.

– Det er ikke tilfeldig at du setter to på hjørnespark?

– Nei, jeg har vel 70 % av målene mine på hodet, sier Bjørntvedt Olsen.

Like før den tid hadde Almin Hrustic gjort ting fra vondt til veldig mye verre da han viste knotter i høy fart mot Tveitens legg. Hrustic kom inn i pausen med et litt for høyt tenningsnivå. Det ble ikke mer enn fem minutter på innbytteren og gjestene fra Holmen måtte fullføre de siste 40 minuttene med en mann færre på banen.

To nye spillemål

Lyn-dominansen avtok aldri. Herman Solberg Nilsen har gjort det til en vane å score på Bislett. Halvveis i andreomgang dunket han inn sesongens sjette, alle målene hans har kommet på Bislett. 4–0 og med det hadde Lyn utlignet Nordstrands seier fra i går.

Det var enda 25 minutter igjen av kampen. Mer enn tok av tid til å pynte på resultatet. For Readys del var det like mye en mental kamp som en vanlig fotballkamp. Det er tungt å tape allerede i det første minuttet i kampen de var nødt til å vinne for å holde på det lille håpet om å holde seg i 3. divisjon.

Men kveldens store mann ble altså Anders Bjørntvedt Olsen. Femten minutter før slutt satt han sitt fjerde for dagen. Det skuddet måtte jo gå via stolpen og inn på en dag som denne. Like etter var Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen en smart mann. Han tok av dagens mann i dragsuget av den fjerde scoringen. Dermed ble det maksimal hyllest av Bjørntvedt Olsen fra de fremmøtte.

Rundt kvart på fem var Lyn-festen, og Ready-marerittet, over. Det ene laget er på vei opp, mens det andre må ta turen ned.

Lyns første matchball til å sikre opprykket er nese helg, og ikke mot hvem som helst. Det blir mot Nordstrand på «Niffen» søndag klokken 14:00.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 24 søndag

Lyn – Ready 5–0 (2–0)

Bislett Stadion: 1069 tilskuere.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle

Mål: 1–0 Anders Bjørntvedt Olsen (1), 2–0 Anders Bjørntvedt Olsen (28), 3–0 Anders Bjørntvedt Olsen (55), 4–0 Herman Solberg Nilsen (65), Anders Bjørntvedt Olsen (73)

Gule kort: Ulf Jesper Lenander, Ready.

Rødt kort: Almin Hrustic, Ready.

Lyn: Alexander Pedersen – Christopher Lindquist, August Randers, William Sell, Mikkel Tveiten (Eirik Haugstad fra 70) – Even Bydal (Noah Hermansen fra 61) – Henrik Elvevold, Herman Solberg Nilsen (Krisitjan Coric fra 70) – Anders Bjørntvedt Olsen (Brage Hylen fra 74), David Tavakoli, Ole Breistøl (Ibba Laajab fra 61)

Ready: Mads Visby – Thomas Nerland (Benjamin Diesen fra 61), Ulf Jesper Lenander, Harald Jørgensen, Hamza Hussain – Martin Kjenaas (Almin Hrustic fra 46), Edonis Mulaj (Constant Mbonimpa fra 61), Thomas Knutsen (Daniel Steeneveldt fra 46), Fredrik Storløkken – Erlend Storseth, Amel Muratovic (Nikolas Skants fra 72)