Flaten-frispark sikret Kjelsås-jubel mot Træff

(Træff – Kjelsås 0-1). En god frisparkfot og lite tillitvekkende Træff-keeperspill var det som skulle til for å gi Kjelsås tre poeng i jakten på tredjeplassen i 2. divisjon, avdeling 2 søndag.

Jacob Blixt Flaten scoret kampens eneste mål på frispark ute til høyre. Resultatet gjør at Kjelsås og Eivind Kampen klatrer opp på 39 poeng. Levanger på fjerde følger to poeng bak. Levanger slo for øvrig Bærum 4-2 tidligere søndag. Træff ligger tre poeng bak Kampen og co., noe som gjorde søndagens match viktig for begge lag.

Gjestenes Victor Emanuel Halvorsen fikk oppgjørets første sjanse etter åtte minutters spill, men fra skrått hold blåste han ballen over mål.

Kort tid etter fikk Træff en kjempemulighet. Martin Olimb spilte fri Mikael Harbosen Haga, men fra kort hold dunket han ballen i nettveggen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Da Rocha stoppet Træff

Og der Haga mislyktes, lyktes det for bortelaget. Etter elleve minutter curlet nevnte Jacob Blixt Flaten ballen i mål fra skrått, langt hold på frispark. Et flott skudd, men samtidig svakt av Træff-keeper Sivert Viken Beinset som burde ha avverget. I stedet måtte burvokteren forfjamset konstatere at ballen fant veien inn i nettmaskene.

Det manglet ikke på sjanser før pause. Etter et drøyt kvarter ble Kjelsås-angriper Yaw Paintsil spilt gjennom alene mot mål, men denne gang var Beinset med på notene og avverget. Kort tid etter hadde både Ole Erik Midtskogen og Ahmad Adil Abbas to greie muligheter for bortelaget, men begge gikk utenfor kassen.

Så burde Træff ha utlignet etter en knapp halvtimes spill. Mikael Harbosen Haga ble spilt alene gjennom, men avsluttet svakt rett på Kjelsås-keeper William Da Rocha.

Kjelsås-storscorer Midtskogen fikk muligheten kort tid etter. Paintsil spilte ballen inn til ham i boksen, men den høyreiste spissen satte ballen like utenfor venstre stolpe etter å ha dratt seg fri og løsnet skudd.

Samme Midtskogen fikk en gigasjanse til å doble fem minutter før pause, men alene mot Beinset satte han ballen svakt like utenfor igjen, denne gang til side for høyre stolpe.

Fikk ikke straffe

Træff-angriper Haga ville ha straffespark da han gikk ned i boksen, men hjemmelagets spillere og benk fikk ingen gehør av dommer. Haga fikk sågar gult kort for protester etter situasjonen.

Spillet bølget fram og tilbake etter hvilen, men sjansene ble færre. Noen muligheter kom imidlertid. Martin Helmer Rusten stanget ballen like over mål etter en drøy times spill etter corner. Ahmad Adil Abbas skjøt på sin side over fra kort, skrått hold like etter.

Hjemmelagets Jacob Bolsø fikk en dobbeltsjanse mot slutten av oppgjøret, men begge ganger ble han nektet av Kjelsås. Bolsø ville dog ha straffespark da han gikk ned på sitt andre skuddforsøk, men heller ikke denne gang fikk rasende Træff-spillere gehør av kampleder Mohammad Hafezi. Træff-innbytter Eirik Roen Hermansen ville også ha straffe i en situasjon i boksen på overtid, men heller ikke han fikk straffesparket han ønsket seg.

Træff og rutinerte Vegard Forren presset på for utligning i sluttminuttene, men Kjelsås-spillerne holdt hodene kalde og kunne til slutt juble for tre poeng da dommer Hafezi blåste av matchen på Reknesbanen.

Kjelsås tar imot Asker neste serierunde.