Trikkeligaen

16-åring med hat trick da VIF-rekruttene vant nøkkelkamp: – Kan ikke bli mer fornøyd

(Vålerenga 2 - Bærum 4-0) Dag-Eilev Fagermo har varslet at rekruttlaget blir forsterket i sesonginnspurten, men i dag var laget som gikk fem kamper uten scoring klart best mot et svakt Bærum. Henrik Udahl putta på hodet, mens 16-åringen Jones El-Abdellaoui ble kveldens store spiller med sitt første hattrick i seniorfotballen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Kveldens hengekamp var særdeles viktig for begge lag, en såkalt sekspoengskamp, men det var det lite som minnet om. Vålerenga-rekruttene endte måltørken og avgjorde kampen i førsteomgang etter en dobbel fra stortalentet Jones El-Abdellaoui, og en sjelden cornerscoring fra Henrik Udahl. De er nå over streken og passerte både Asker og Bærum med tre poeng i kveld.

Jones El-Abdellaoui, Henrik Udahl og resten av Vålerenga-rekruttene feirer førstenevntes scoring.

Storfornøyd hattrickhelt

– Det var på tide å ta tre poeng igjen og godt vi gjør det i denne viktige kampen. Det har vært mange nedturer i det siste, men vi fikk tilbake en god lagmoral etter kampen sist mot Tromsdalen. Nå gjenstår det tre kamper og det er viktig for oss å holde laget i 2. divisjon. Det er en god utviklingsarena for oss. Kanskje vi får noen forsterkninger i de siste kampene også. Jeg er sikker på at vi skal klare det, sier Jones El-Abdellaoui til Dagsavisen.

Sent i kampen satt El-Abdellaoui, som har spilt 20 av 23 kamper i 2. divisjon denne sesongen, sitt tredje og sikret hattricket.

– At det blir hattrick på meg i dag betyr utrolig mye, særlig etter at vi ikke har scoret på fem kamper. Jeg kan ikke bli mer fornøyd etter hattrick i en så viktig kamp som denne, sier 16-åringen.

Han ønsker ikke å ta all æren for at det endelig lyktes i dag.

– Det er en fantastisk gjeng vi er som jobber hardt for hverandre. Det går ikke å score hattrick uten dem rundt meg. Men når ballen havner hos meg er det min jobb å score, sier El-Abdellaoui med et blunk.

Overlegne fra start

Allerede fra start så man hvilket lag som ville vinne denne kampen. Vålerenga stilte relativt likt som i de foregående tapene uten scoringer, men de var uansett langt bedre enn gjestene fra vest. Vålerenga vant duellene, spilte raskest, gjenvant ballen og skapte sjanser. Det var rett og slett deilige arbeidsforhold, spesielt for frontgutta. Jones El-Abdellaoui ble satt opp en mot en mot en back som senere ble byttet tidlig. Henrik Udahl kom stadig rettvendt i mellomrommet og fikk også den første store sjansen. Skuddet med venstrefoten ble krevde en god redning. Seedy Jatta på høyreflanken satte også fart nedover krittet.

Dommer Abdulhadi Al-Fahad la lista høyt og holdt en god flyt i kampen, men da Seedy Jatta ble tofotstaklet av Bærums venstreback burde han dratt opp kortet, kanskje også det røde. Jatta ble liggende lenge og måtte gi seg få minutter senere.

Langskudd og to på dødball

Men før den tid hadde Jones El-Abdellaoui sendt ballen i nettet og det er for første gang på fem kamper at Vålerenga scorer. På tide. 16-åringen trakk seg inn og fyret av, via et Bærum-bein, og i korthjørnet. - Den var kanskje litt heldig med en styring, men så utrolig deilig det var å se den gå i mål, sier målscoreren.

Nettsusen ble fulgt opp av en frekk liten dans som feiring.

– Jeg kjørte to danser i dag. Det er meg og en kompis fra landslaget som synes det er morsomt å gjøre det. Inspirasjonen er TikTok! Det er der det smeller, sier El-Abdellaoui med et smil.

Drøye ti minutter senere lykkes det igjen for hjemmelaget, denne gangen på dødball. Henrik Udahl flikket ballen videre ved første stolpe. Ballen hadde retning det lengste hjørnet, men gikk via en forsvarer før den krysset streken. Udahl har fått kreditert scoringen, enn så lenge?

Når man ser Vålerenga-mannskapet tenker man ikke dødballstyrke, det skulle de vise seg å ha mye av. Henrik Udahl leste ballbanen og headet på tvers av feltet. Etter litt klabb og babb dunket El-Abdellaoui inn sitt andre og Vålerengas tredje.

– Vi hadde hellet med oss, også på gode cornere i dag. Vi ville det mer enn Bærum og da ender ballen fort opp i nettet, sier El-Abdellaoui.

Så ble det pause. Da så Bærum ut som et nedrykkslag.

God kontroll

Vålerenga-rekruttene så derimot ut som de fortjener plassen på Norges tredje øverste nivå. Midtbanetrioen med Mathias Emilsen, Magnus Riisnæs og Eskild Fredriksen var alle i flytsonen og brukte hverandre godt, både i det defensive og offensive. Særlig Magnus Riisnæs viste godt overblikk, kreativitet og hurtighet. Han storkoste seg på midtbanen mot tidligere landslagsspiller Henning Hauger.

Etter en liten Bærum-offensiv etter pause ble det mye kontringsrom i kampens siste fase. Henrik Udahl viste klasse i mellomrommet med følsomt vektet pasninger. Jones El-Abdellaoui kunne fått hattricket etter timen spilt. Ellers kontrollerte de kongeblå dette. Sondre Rossbach hadde lite å gjøre som bakerste mann.

Hattrick

Bærum var helt ute av dette og det åpnet seg enorme rom da laget mistet ballen i angrep. Igjen startet Jones El-Abdellaoui på kryss fra venstre, avleveringen var perfekt inn i løpsbanen til 16-åringen som iskaldt sendte ballen inn i det lengste hjørnet. Stortalentets første hattrick på seniornivå.

Seieren i denne hengekampen tar laget opp av nedrykkssonen og forbi både Asker og Bærum. Det gjenstår tre runder av serien. I de to neste venter Alta borte og Levanger hjemme. Det er to lag som har sikret plassen og dermed ikke har all verden å spille for. I siste runde er det lokaloppgjør mot et tabelljumbo Frigg på Tørteberg.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Kampfakta

2. divisjon avdeling 2, runde 22 torsdag

Vålerenga 2 - Bærum 4-0 (3-0)

Intility Arena, 201 tilskuere

Dommer: Abdulhadi Al-Fahad, Ekholt BK

Mål: 1-0 Jones El-Abdellaoui (16), 2-0 Andreas Stensrud (24), 3-0 Jones El-Abdellaoui (38), 4-0 Jones El-Abdellaoui (78)

Gule kort: Lars Slettdal, Bærum.

Vålerenga 2:

Sondre Rossbach - Max Bjurstöm, Aleksander Kjelsen, Brynjar Bjarnason, Andreas Stensrud - Mathias Emilsen, Magnus Riisnæs (Noah Risberg fra 76), Eskild Fredriksen - Seedy Jatta (Berkay Duman fra 29), Henrik Udahl (Lars Bjertnæs fra 83), Jones El-Abdellaoui

---Nyeste fra Dagsavisen.no: