Trikkeligaen

Oppsal herjet med Skeid-rekruttene og tok viktige poeng i bunnstriden

(Oppsal – Skeid 2 5-1) Oppsals svake form i det siste har gjort at de ufrivillig har blandet seg inn i bunnstriden i Trikkeligaen. Tre sårt trengte poeng tirsdag etter en utklassing av Skeid 2 gjør at det stadig er fire poeng ned til Kjelsås 2 under streken.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Flere med hjertet i Oppsal har nok fulgt Kjelsås 2 og Stabæk 2 med argusøyne den siste tiden. Kjelsås 2 har vunnet tre av de siste fem og tatt ti poeng på de fem siste kampene, mens Stabæk sitt andrelag hadde vunnet to av de fire siste og «kan» nesten ikke rykke ned fra 3. divisjon med de ressursene klubben har.

Før tirsdagens Oppsal-kamp mot Skeid 2 var Oppsal bare poenget foran Kjelsås 2 og tre poeng foran Stabæk 2 under streken, men det skulle forandre seg etter oppgjøret mot Skeid 2 tirsdag.

Det var Sami Loulanti som stjal showet på Trasop tirsdag. Han scoret to mål innledningsvis, og da hjemmelaget gikk opp til 3-0 ved Daniel Tavakoli (kunne ikke være noe dårligere enn broren som scoret mot Grorud 2) etter halvtimen, ble egentlig oppgjøret på Trasop aldri noe særlig spennende. Til slutt endte det 5-1.

– Du snakker med en veldig lettet trener, var det første Oppsal-trener Tom Høgåsen sa til Dagsavisen etter seieren, før han fortsatte:

– Man ser at Stabæk 2 rustet bra opp mot Sandviken og vant 8-2, mens Kjelsås 2 vant i helgen, så det kommer til å bli tett helt til siste slutt. Det er jo litt status quo i bunnen, men vi fortsetter å ha pusterommet ned til lagene under streken og med en bedre målforskjell. Alt er opp til oss selv i de siste kampene, som er veldig behagelig, sier Høgåsen.

Lekre scoringer

Som nevnt var Loulanti toneangivende i den første omgangen med to scoringer:

1-0 kom etter ti minutter. Tavakoli fikk ballen ute til høyre og slo en lekker pasning inn i boks. Loulanti dukket opp på fem meter og plasserte ballen i nærmeste. 2-0 var et faktum 20 minutter ut i kampen. Tavakoli fant denne gang Mira Kuci, som fikk ballen nede ved dødlinja. Backen var tålmodig, ventet ut Skeid-forsvaret og fant Loulanti på fem-seks meter. Han banket ballen mellom beina på Skeid-keeper Sigurd Normann og i mål.

– Sami har 100 kamper for Oppsal og var viktig da han kom tilbake til oss før sommeren. Han har rutine og er kald i de avgjørende øyeblikkene. Han var viktig for at vi kom godt i gang og fikk to tidlige scoringene. Han er viktig i troppen, en som leder laget og som scorer de viktige målene, sier Tavakoli om rekkekameraten.

– Jeg kjenner Sami godt fra tidligere tid i Oppsal og i Lørenskog og vet hva han står for. Når han kommer i den formen vi vet han kan, har han mye fotball i seg og en del scoringer, tilføyer trener Høgåsen om mannen som også har 15 kamper i Obosligaen for Strømmen i 2017, og som egentlig hadde lagt opp da han bestemte seg for å returnere til Oppsal før sommeren.

3-0 var det Tavakoli selv som satt. Tobias Gram-Caspersen slo et frispark fra midtbanestreken inn i boks. Skeid-keeper Sigurd Normann gikk ut for å bokse, men ombestemte seg underveis. Det gjorde at målvakten var på halvdistanse da ballen falt ned i beina på Tavakoli, etter en hodeduell i boks. Sekunder senere lå ballen i mål til 3-0. Det var også stillingen til pause.

– I pausen snakket vi om at vi bare skulle fortsette. Vi ledet 3-0, så vi kunne få ned skuldrene, men vi var klare på at det var langt fra over. Vi måtte holde fokuset oppe, sier Tavakoli om pausepraten.

Litt spenning før Oppsal avgjorde

Bare elleve minutter ut i den andre omgangen ble det spenning i oppgjøret igjen da Yasir Sa’Ad reduserte til 1-3 på straffe. Kevin Christiansen reddet både straffen og det påfølgende returforsøket, men returen snek seg akkurat inn i mål etter at Christiansen slo returen i stolpen.

Et par minutter senere fikk innbytter Sondre Meløe en kjempemulighet da han fikk heade fra fire-fem meter, men Normann reddet forsøket på mesterlig vis. Men like etterpå skulle det likevel bli mål. Etter en corner feilberegnet Normann, som gjorde at Miran Kuci fikk stå alene på sju-åtte meter. Han banket ballen i nærmeste hjørne til 4-1, hans første scoring for Oppsal.

Kampen ble punktert da unggutten Ahmed Hidani scoret i debuten sin. 2005-modellen kom inn etter 83 minutter og scoret minuttet etter, da han fikk en hel banehalvdel å løpe på og var klinisk alene med Normann.

– Det er deilig å se Ahmed komme inn og score. Det var en stor opptur både for ham og for laget. Ahmed er ung, men veldig god, og kald i avslutningsøyeblikket. Jeg får håpe han ikke scorer for mange så jeg blir benka igjen, sier Tavakoli og ler.

Fire poeng ned til nedrykksplass

Seieren gjør at Oppsal på 9. plass passerer Frøya på tabellen med 26 poeng. Tom Høgåsen og co. er nå á poeng med bergenslaget, men har bedre målforskjell. Stabæk 2 er nummer elleve med 23 poeng, mens Kjelsås 2 under streken har 22. Ready og Grei ser rimelig fortapte ut i bunn med henholdsvis 15 og 13 poeng.

– Seieren var utrolig viktig både for moralen og tabellposisjonen vår. Vi er selvfølgelig bedre plassert nå enn før kampen, så det er vi fornøyde med. Samtidig er det en realitet at vi kan rykke ned. Vi må innse det, og tabellen tilsier det og, sier Tavakoli og fortsetter:

– Reaksjonen vår etter sist kamp (0-1 for Frøya) er veldig sterk. Vi står i det som et lag og i dag er alle påskrudd. Vi har en jobb å gjøre og vil avslutte med stil, score mange mål og være like bunnsolide som i dag. Men jobben er ikke gjort, så målet nå er å holde seg, selvfølgelig, legger Tavakoli til

– Når vi har surra oss i den situasjonen vi er i, er det et overordnet mål å holde oss. Så får man se hva som skjer videre etter det, sier trener Høgåsen.

Tre tøffe igjen

Oppsal har igjen Grei borte, Stabæk 2 hjemme og Lyn borte. Dersom de skulle ta ni poeng i de tre kampene er de garantert sikret plassen. Med andre ord, de har alt i egne hender.

– Grei borte er ingen enkel kamp?

– Nei, så det blir ekstremt viktig å nullstille og ikke gå i fellen om at nå er jobben gjort. Etter en storseier kan man for tro at man er veldig god, og det har ikke vi råd til. Vi må gjøre den knallharde jobben vi vet må legges ned for å slå Grei, sier Høgåsen.

– Det blir tre tøffe kamper, men vi har troen. Vi fikk en selvtillitsboost i dag og respekterer alle motstandere, men vi vet også hva som bor i dette laget her. Vi håper å prestere godt i de tre kampene som gjenstår, skyter Tavakoli inn.

For Skeid 2 sin del kunne de gått forbi både Os, Grorud 2 og Lokomotiv Oslo med seier tirsdag og lagt seg på 3. plass, men slik gikk det altså ikke. De er stadig nummer seks med fire poeng ned til Fyllingsdalen på 7. plass.

---

Kampfakta:

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 23

Oppsal – Skeid 2 5-1 (3-0)

Trasop kunstgress, rundt 50 tilskuere

Mål: 1-0 Sami Loulanti (10), 2-0 Loulanti (20), 3-0 Daniel Tavakoli (30), 3-1 Yasir Sa’Ad (56), 4-1 Miran Kuci (72), 5-1 Ahmed Hidani (84).

Gule kort: Loulanti, Miran Kuci, Oppsal. Yasir Sa’Ad, Skeid 2.

Oppsal: Kevin Christensen, Kalle Roba, Mohit Thind, Miran Kuci, Anujan Rajendram, Sami Loulanti (David Sarnacki etter 83), Tobias Gram-Caspersen, Mats Brændvang (Ahmed Hidani etter 83), Serge Gamwanya, Daniel Tavakoli (Sondre Meløe etter 64), Kebba Lamin (Rahul Sharma etter 90).

Skeid 2: Sigurd Normann, Ousmane Toure (Shiyaam Sasiharan etter 46), Noah Sveen, Henrik Hagen, Jason Buan, Theo Trelnes, Samuel Ekroll (Habib Diallo etter 67), Karl Aspevoll, Emil Tjøstheim (Daniel Lunde etter 46), Yasir Sa’Ad, Santiago Vasquez (Lukas Håll etter 67).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: