Trikkeligaen

Gamle Oslo styrer mot tredje opprykk på fire sesonger: – Vi er på jobb

Etter poengdeling i opprykksfinalen er Gamle Oslo snublende nær nok et opprykk. Både trener Adam Larsen Kwarasey og toppscorer Severin Sørlie går nå langt i å love at klubben skal fullføre med stil, og snyte Kåffa for opprykket.

BJØLSEN KUNSTGRESS (Dagsavisen): Med 2-2 i opprykksfinalen er det status quo i toppen av 4. divisjon avdeling 1, der Gamle Oslo fortsatt leder med tre poeng ned til Kåffa-rekruttene med tre kamper igjen å spille. Det betyr at laget må avgi poeng i to av de tre neste kampene mot Lommedalen, Manglerud Star og Holmen for å rote vekk opprykket.

– Vi skal kjøre på i de siste tre kampene, og vinne alle de og sikre dette opprykket. Vi har kun tapt fire fotballkamper siden 2016, og vi har ikke tenkt å tape to kamper på de tre neste, fastslår Gamle Oslo-trener Adam Larsen Kwarasey etter kampen.

Kompisgjeng uten fasiliteter

En nøkkelbrikke for å sikre det opprykket er Severin Sørlie. Toppscoreren, med 28 mål på 19 kamper i ligaen denne sesongen, var nok engang på pletten og ga Gamle Oslo ledelsen både 1-0 og 2-1, før KFUM Oslo 2 utlignet begge målene slik at det ble uavgjort.

– Det var gøy. Vi hadde ett mål før denne kampen, og det var å vinne, men vi tar selvsagt med oss 2-2. Vi leder med tre poeng og er sikre på at vi skal gjøre jobben i de resterende kampene for å sikre opprykket, forteller Sørlie til Dagsavisen og fortsetter:

– Det er litt synd at vi slipper inn 2-2-målet like før slutt, da det hadde vært skikkelig deilig å dra hjem med alle tre poengene etter to scoringer. Jeg skal ikke late som noe annet, men jeg er fornøyd med egen innsats og fornøyd med innsatsen laget legger ned. Vi begynner å bli klare for 3.divisjon nå, mener storscoreren.

Severin Sørlie er suveren toppscorer i avdelingen, og scoret også to ganger da Gamle Oslo og Kåffa 2 delte poengene i tirsdagens opprykksfinale.

Selv om det ikke var et uttalt mål før sesongen, medgir både Kwarasey og Sørlie at de har blitt ekstra motivert av hvor mye Kåffa har lagt i potten. Derfor synes de det er ekstra stas at de har klart å levere så bra gjennom sesongen, at de nå kan snyte Kåffa for det opprykket.

– Vi sa ikke høyt før sesongen at vi skulle opp, selv om vi selvsagt har gått for det hele veien. Det er ekstra gøy at Kåffa går så hardt ut før sesongen og sier at de skal rykke opp, så kommer det en kompisgjeng med spillere fra hele landet som har samlet seg i Gamle Oslo som kan snyte dem for den plassen opp i 3. div. Det er jo utrolig gøy, sier Sørlie og fortsetter:

– Vi har så vidt egen bane å spille kamper på, og trener aldri på den banen vi spiller kampene våre på. Det er altså så langt fra de fasilitetene Kåffa har til den hverdagen vi har, med trening 1-2 ganger i uka, og likevel matcher vi dem på kvalitet. Vi er egentlig en nyetablert klubb, der alle spillerne kan påvirke klubben og prosjektet, og det synes jeg er dritkult, forteller Sørlie.

– Severin er «on fire»

Trener Kwarasey kan ikke få fullrost sin toppscorer nok, etter nok et verdifullt bidrag i kampen om opprykk.

– Severin er «on fire», og har vært veldig god for oss gjennom hele sesongen. Han har scoret en tredjedel av målene våre, og er gull verdt for en klubb som oss. Han leverer for oss i denne kampen også, og viser at han holder et veldig høyt nivå. Selv om dette er 4. divisjon og klassisk breddefotball, ser du at han er en spiller som holder et langt høyere nivå enn det her, sier treneren.

– Jeg har scoret mange mål i år, og det er selvsagt veldig gøy, men det må jeg også takke lagkameratene og trenerteamet for. Det er ingen enmannsjobb å score mål, da det er folk som assisterer de målene også, så jeg hadde ikke klart det uten dem. For meg personlig var målet å score mange mål for sesongen, og det har jeg klart. Så er det absolutt gøy å vise at jeg kan score to mot den absolutt beste motstanden i 4.div også, svarer Sørlie på rosen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Kwarasey synes ikke lagets prestasjon mot KFUM-rekrutene var mer enn halvveis, men at det var en intens og gøy opprykksfinale som bidro til å skape liv i breddefotballen i Oslo.

– Jeg synes vi slipper inn litt unødvendige mål, og du ser at Kåffa er litt bedre trent enn oss og at de orker mer. De har mye ball, som er naturlig, og skaper sine sjanser. Vi skaper også våre sjanser, og alt i alt synes jeg det er en jevn og veldig god kamp i 4. divisjon med mange gode spillere på banen og godt liv utenfor med de som kommer på kamp for å se på, forteller Gamle Oslo-treneren.

Roser samholdet i og rundt klubben

Ved begge målene løp Sørlie over til benken og jublet hemingsløst mot FC Oslos trofaste supportere som møtte opp. Noe eksakt tilskuertall finnes ikke, men at det var mellom 200 og 300 som hadde tatt veien til Bjølsen tirsdag kveld midt i Champions League er det ingen tvil om. Det setter både Kwarasey og Sørlie stor pris på.

– Jeg synes det er et fantastisk oppmøte til å være en kamp i 4. divisjon, og selv om det er en avgjørende opprykkskamp, så er det impnerende at så mange kommer for å lage liv og bidrar til topp stemning også i breddefotballen, sier Kwarasey som mener det er litt av nøkkelen til lagets suksess.

Mellom 200 og 300 hadde tatt turen til Bjølsen kunstgres tirsdag, og Gamle Oslo-supporterne bak benken lagde godt med liv.

– Vi har på langt nær de samme fasilitetene som Kåffa, men du kommer langt med et godt miljø og en gruppe som står sammen. Det er noe som kjennetegner oss. Vi har litt over tredve spillere i troppen, og alle møtte opp på kampen her i dag. Samtidig har vi klart å få inn mye rutine i troppen, og spillere som har vært med på å spille både større og viktigere kamper enn det her, og det hjelper oss naturligvis i slike toppkamper, forteller treneren som styrer mot sitt fjerde opprykk med Gamle Oslo.

Selv om KFUM Oslo-rekruttene hadde med et par A-lagsspillere, hadde Gamle Oslo flere spillere med erfaring fra høyere nivå. I de bakre rekker har Ivar Furu blant annet spilt i Eliteserien for både Ranheim og Kristiansund, og hjelper til med å spre en litt mer kynisk spillestil og en større bevisthet rundt hva som kreves for å dra i land kamper og sikre et opprykk.

– På slutten var det viktigst å dra i land det ene poenget, og da gjør vi noen taktiske bytter. Vi får blant annet inn en forsvarspiller på topp som kan løpe litt, da jeg var helt ferdig med kramper i begge beina og vondt i hamstringen og overalt ellers. Da var godt å få inn noen andre som kunne løpe de siste minuttene. Vi spiller kynisk på slutten, men det er rett og slett det som må til for å rykke opp mot et så godt lag. Kåffa hadde maed seg flere A-lagsspillere, så det er gøy å se at vi klarer å matche det nivået, sier Sørlie.

Tredje opprykk på fire sesonger

Gamle Oslo rykket først opp fra 6. divisjon i 2018, så cruiset de gjennom 5. divisjon og rykket opp med 15 poengs margin foran KFUM 3 i 2019. I 2020 ble alt stengt på grunn av pandemien, før Grei ble for sterke i 2021-sesongen, men nå er laget altså på vei til sitt tredje opprykk på fire sesonger.

– Hehe, vi er på jobb. Vi ønsker å være et friskt pust i Oslofotballen, og har lyst til å bidra med engasjement og gjøre noe godt for lokalmiljøet. Jeg håper kretsen ser på det og på oss som et positivt tilskudd, da vi har ting på stell, og belønner oss med å plassere oss på et anlegg neste sesong, forteller Kwarasey og fortsetter:

– Vi kan love at vi skal bidra med det vi kan for Oslofotballen, og forhåpentligvis synes Kretsen også at det er gøy med et relativt nyoppstarta lag som ikke rakner eller mister piffen etter de 2-3 første årene, men som faktisk fortsetter og skaper gode rammer for å fortsette å rykke opp. Jobben er ikke helt gjort enda, så vi må være skjerpet i de tre siste kampene for å sikre det opprykket her, avslutter Gamle Oslo-trener Adam Larsen Kwarasey mens det kraftig gule lyset fra lyskasterne på Bjølsen kunstgress også tar kvelden.


Mer fra Dagsavisen