Lyn straffet Grorud-rekruttene: – Vi cruiser komfortabelt

(Grorud 2 – Lyn 1-4) Lyn valser videre mot opprykk med sin syvende strake seier. Tirsdag var de fysisk overlegne og utnyttet feilene i det unge Grorud-mannskapet.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): - Vi er serieleder, sang Bastionen i sluttminuttene. Det har de vært i lang tid. Sju strake seire bidrar til det. I en vrien kamp mot Grorud U21 tok de ledelsen allerede etter tre minutter. Grorud utlignet relativt fort, men fortsatte å gjøre feil i farlige situasjoner. Det utnyttet Lyn til det fulle.

Lyktes med det høye presset

– Etter en start der vi sliter med å sette presset klarer vi etter hvert å låse dem høyt. Da får vi flere gunstige brudd og scorer på det. Det er det vi vinner kampen på. Og vi er jo litt fysisk overlegne, scorer på corner blant annet. Utover i kampen syns jeg vi cruiser komfortabelt inn til seier her, sier Herman Solberg Nilsen til Dagsavisen.

Grorud-rekruttenes trener er ikke overrasket over at Lyn ble for sterke.

– Det blir 4-1 og sånn skal det jo også være mellom disse lagene. Vi er fysisk underlegne og taper fortjent. Men som i det motsatte oppgjøret gjør vi feil og gir dem scoringer. I dag allerede etter to minutter. Vi har med oss rutinerte karer som har spilt i OBOS så jeg vil ikke si vi var nervøse, sier Andreas Alrek til Dagsavisen.

Det er den sjuende strake seieren for serielederen, men slik statistikk er de ikke opptatt av. - Vi bryr oss ikke om det. Det handler om å ta en kamp av gangen og prestere best mulig. Det optimale for oss er å fortsette som før og holde koken helt inn, sier Solberg Nilsen som tar seg tid til å hylle de fremmøtte på en hustrig høstkveld på Grorud. - De vet hvor mye vi verdsetter dem. Det er stort for oss. De kommer uansett hvor vi er, Bergen, Grorud eller Bislett. Det er helt overlegent, sier Lyns midtbanespiller.

Om Lyn holder helt inn kan det fort bli en ny tur til Grorud neste sesong. Da i så fall mot Groruds beste menn. - Da blir det null stress, sier Andreas Alrek.

Rett opp i ledelsen

Det regnet lett, men blåste sidelengs, noe som ga dette oppgjøret en ekstra dimensjon under det mye omtalte flomlyset på Grorud kunstgress. Med Akinsola Akinyemi og Geirald Meyer som stoppere stilte Grorud-rekruttene defensivt sterkt, i hvert fall på papiret. Akinyemi startet svakt med flere upressa feil og lagde også straffen etter tre minutter. David Tavakoli var på hugget og stjal ballen fra midtstopperen som la Lyn-spissen i bakken. Toppscoreren i divisjonen tok straffen selv og sendte Vegard Storsve feil vei, og ballen sikkert i mål.

Tavakoli brant en kjempesjanse til å doble ledelsen etter femten minutter og etter dette var det Grorud-rekruttene som var på tå hev. Hjemmelaget kom inn i en god periode og utlignet også på sin første sjanse. Geirald Meyer slo diagonalt inn i boksen og fant det ekstremt lille bakrommet bak det etablerte Lyn-forsvaret. Anders Randers feilberegnet ballbanen og spilte med det seg selv ut. Bak ryggen hans lurte Khalid Yusuf som tok ballen silkemykt ned og dunket inn utligningen helt inne på fire meter!

Her setter David Tavakoli inn den tidlige Lyn-ledelsen.

Overlegne på dødball

Hjemmelaget tok over ballbesittelsen, mens Lyn var farlige så fort de overtok ballen og angrep. På dødballene er de også tunge og, noe som ga de unge Grorud-rekruttene problemer. Avslutningene skled av hodene på glatte Lyn-skaller.

Grorud utlignet foran Bastionen. Men det skulle ikke holde.

Men så lenge Lyn kom til flere hjørnespark og andre dødballer var det ikke overraskende at de også scoret på en av de. Igjen vant de duellen inne foran mål og, litt overraskende, var det Anders Bjørntvedt Olsen som raget høyest. Etter det kontrollerte Lyn, ved å la Grorud ha ballen. Det skjedde svært lite i de siste ti minuttene før pause. Bastionen holdt varmen med sang og klapp.

Ny scoring etter brudd

Kort tid etter andreomgang startet trodde Lyn de hadde doblet ledelsen, Grorud stoppet å spille da de mente ballen var over dødlinja. Lyn fortsatte og putta ballen i mål, men til slutt dømte dommer Himmet Boyar femmeter for Grorud.

Likevel tok det ikke lang tid før Lyn scoret sitt tredje. Og ingen lykkes de med det høye presset. Denne gangen var det Berger Kisaruko som var uoppmerksom, Henrik Elvevold tok over og gjestene kom tre mot to. Bjørntvedt Olsen avsluttet forbi Storsve og så ut til å bli tomålsscorer, men Elvevold fulgte opp ballen og dyttet den inn fra en halv meter. Vi kan notere en hederlig assist på Bjørntvedt Olsen.

Enda en Grorud-feil

Andreas Alrek gjorde et trippelbytte ved timen spilt der mer offensiv kraft kom inn, men det var Lyn som hadde kampen i sitt spor. Det ble vanskelig for hjemmelaget å stå imot på alle hjørnesparkene. William Sell kom til en fri heading og Henrik Elvevold satte returen fra Vegard Storsve i tverrliggeren. Jan Halvor Halvorsen tillot seg å ta ut David Tavakoli med 20 minutter igjen på klokka. Ibba Laajab er ingen dårlig erstatter.

Han dunket inn 4-1 fra distanse, rundt 20 meter. Assisten? Den kom fra Berger Kisaruko som spilte ballen rett til Laajab. Innbytteren tok et touch og rappet til. Rett i hjørnet. Vegard Storsve ble som Bastionen bak målet, tilskuer.

Da var kampen avgjort. Lyn kontrollerte inn seieren i sluttminuttene. Brage Hylen kom inn til sin andre A-lagskamp. - Vi er serieleder, sang Bastionen. På søndag venter Bislett og kamp mot Ready. Grorud-rekruttene møter Stabæk 2 på bortebane.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

3. divisjon avdeling 1, runde 23 tirsdag

Grorud 2 - Lyn 1-4 (1-2)

Grorud arctic kunstgress, 420 tilskuere

Dommer: Himmet Boyar, Rustad Abildsø

Mål: 0-1 David Tavakoli (3, straffe), 1-1 Khalid Yusuf (18), 1-2 Anders Bjørntvedt Olsen (35), 1-3 Henrik Elvevold (52), 1-4 Ibba Laajab (76)

Gule kort: Karim Bata, Grorud. William Sell, Even Bydal, Lyn.