Trikkeligaen

Vålerenga-rekruttene stoppet tapsrekken, men ikke måltørken

(Tromsdalen - Vålerenga 2 0-0) Et målløst uavgjort resultat i nord betyr at Vålerenga-rekruttene tok sitt første poeng siden 15. august. Det betyr også at laget har gått fem kamper uten å score. I dag skapte de nok, men ble stoppet av to tigersprang fra Tromsdalens keeper.

Det ene poenget er nok ikke Vålerenga fornøyd med, med tanke på tabellen og dagens prestasjon og sjanseproduksjon, men det setter i det minste en stopper for tapsrekken. På andre siden, fem kamper uten mål er en måltørke som bidrar til at nedrykksfaren er høyst reell.

Les alt om Vålerenga her!

Ellevill redning

Med Seedy Jatta, Henrik Udahl og Jones El-Abdellaoui i fronttreeren var det nok av offensiv kvalitet. Magnus Riisnæs og Eskild Fredriksen var også tilbake på midtbanen etter noen ukers opphold. Defensivt hadde laget mye bedre kontroll enn i de siste kampene. Tromsdalen kom ikke til mye, men Patrik Braathen brant en gedigen mulighet fra corner da han vippet ballen over Sondre Rossbach og tverrliggeren fra to meters hold.

I førsteomgangens siste halvdel dominerte Vålerenga og begynte å skape ting. De kom seg lett inn på siste tredel og i nærheten av hjemmelagets boks. Dessverre var den siste pasningen som regel upresis, det ble kastet vekk mange gode muligheter på grunn av det, men Jones El-Abdellaoui gjorde seg spillbar og fikk ballen inne på fem meter. Han tverrvendte og rappet til. En kanonredning av Theodor Nilsen hindret Vålerenga-ledelse.

Ingen bytter før overtiden

Tromsdalens keeper seilet opp som banens beste. Seedy Jatta var sikker på at han scoret med sin heading mot lengste hjørnet, men igjen nådde Theodor Nilsen bort i full strekk. Det var lagets beste sjanse i hele andreomgang for kampbildet jevnet seg ut og det ble sjansefattig. Men Vålerenga-rekruttenes trener Øystein Sanden var tilsynelatende tilfreds med de elleve på banen. Han gjorde nemlig ingen bytter før det siste minuttet av overtiden. Kanskje ikke så rart da alt av det offensive kruttet allerede var på banen.

Men ingen fant veien til nettmaskene. Det virket som hjemmelaget hadde mest energi i sluttminuttene. På overtid kom Vålerenga på en kontring tre mot to, men igjen ble det gjort et dårlig valg på siste tredel.

Hengekampen mot Bærum på torsdag blir særdeles viktig. Bærum er rett over streken og ett av lagene Vålerenga-rekruttene må passere. Det er avspark på Intility torsdag klokken 18:00.

---

Kampfakta

2. divisjon avdeling 2, runde 23 mandag

Tromsdalen - Vålerenga 2 0-0 (0-0)

TUIL Arena, 100 tilskuere

Dommer: Satha Sritharan, Oppsal IF

Gule kort: Magnus Riisnæs

Vålerenga 2:

Sondre Rossbach - Max Bjurstrøm, Brynjar Bjarnason, Aleksander Kjelsen, Andreas Stensrud - Mathias Emilsen, Eskild Fredriksen, Magnus Riisnæs, Jones El-Abdellaoui - Seedy Jatta (Berkay Duman fra 90), Henrik Udahl

---

Mer fra Dagsavisen