Trikkeligaen

Ser oppover på tabellen tross surt tap: – Opprykkshåpet lever fortsatt

Selv etter to tap og én uavgjort på de siste tre kampene, som nå gjør at det er like langt opp til direkte opprykk som utenfor kvalifisering, er det ingen i KFUM Oslo som ser bakover på tabellen. Nå er all konsentrasjon rettet inn mot Stabæk-matchen.

SØR ARENA (Dagsavisen): KFUM Oslo lå på direkte opprykk etter en strålende august måned, og kunne med det feire både månedens spiller, månedens trener og månedens unge spiller. Spoler vi én måned fram har det blitt én seier, to tap og én uavgjort på de fire kampene etter det, som har gjort at det nå er fem poeng opp til Stabæk på direkte opprykk og fem poeng ned til Ranheim på plassen utenfor kvalik.

– Jeg tenker at det her lever. Det er ikke noe å lure på det. Vi ligger på fjerdeplass, og er helt likt med Start. Nå har vi en veldig kul kamp mot Stabæk foran oss, der vi skal sette pinner i hjulene for Stabæk og nærme oss dem på tabellen, og sørge for at dette blir en veldig kul innspurt av sesongen, sier KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter tapet for Start på Sør Arena.

– Ingenting er avgjort

Før kamp var Kåffa-treneren klar på at ingenting ble avgjort selv med tap, men at det selvsagt var bedre for opprykkshåpet om laget kunne gå inn i Stabæk-kampen vel vitende om at en seier kunne ta dem forbi bæringene igjen på tabellen. Det går ikke nå.

– Vi burde ha vunnet i dag for at Stabæk virkelig skulle ha kjent på det presset, men samtidig vet alle at det i Obosligaen vil svinge både i resultater og prestasjoner i innspurten. Det er ingenting som er avgjort etter det her, men om vi klarer direkte opprykk blir det en enorm bonus for oss. På samme måte som jeg blir veldig skuffa om vi ikke klarer å få en kvalifiseringsplass, sier Isnes.

Han så et Kåffa-lag som tok ledelsen etter et strålende skudd fra Johannes Nunez midtveis i den første omgangen. Så utlignet Start først én gang ut av ingenting, da Kåffa ikke fikk klarert. Før Start igjen utlignet ut av ingenting mot slutten av kampen, etter at Moussa Njie hadde gitt Kåffa tilbake ledelsen etter en grusom keepertabbe.

– Vi har 60 veldig gode minutter, før vi av ulike grunner blir trykket litt mer tilbake de siste 30. Det er klart at Start flytter flere spillere opp, og vi går litt tom for krefter. Så er det klart at det kommer noen hendelser på slutten som ikke akkurat gagner oss, men det er surt å stå igjen med tap etter at vi fullfører 60 perfekte minutter. Dessverre betyr det veldig lite når du sitter igjen med 0 poeng, sier Isnes.

– Jeg synes vi taper ganske ufortjent. Vi styrer kampen og får 2-1, også scorer de på de to eneste sjansene de har i andre omgang. De har kanskje tre sjanser etter pause, og scorer på to av dem. Vi har ikke så veldig mye selv, men det er surt at vi er så sårbare, legger Nunez til.

Johannes Nunez scoret Kåffas første mål, og mener laget tapte ganske ufortjent.

– Utvisningen er ikke Brautis feil

Etter det unødvendige baklengsmålet som førte til 2-2, klarte KFUM Oslo å pådra seg rødt kort i en situasjon der de selv har corner. Den førte til kontring imot og utvisning for keeper Jonas Brauti, før Start tre minutter på overtid snur kampen og tar med alle poengene.

– Utvisningen er ikke Brauti sin skyld, da han bare gjør det eneste rette. Det er den offensive markeringen som er for dårlig på corneren vi slår, og som sagt gjør han det eneste rette når vi får den kontringen imot, sier kampens første målscorer Johannes Nunez.

– Jeg syns vi burde klart å lage et frispark lenger opp i banen slik at keeperen ikke havner i den situasjonen. Det samme har skjedd noen ganger tidligere i år, og vi må lære oss å få noe mer kynisme inn i spillet vårt, sier Isnes om situasjonen som endte med rødt kort.

Midtbanesjef Robin Rasch synes det var en veldig kjip måte å tape en så viktig kamp på, men gleder seg til å slå tilbake til helga.

– Hvis vi hadde vært like gode som Brann hadde vi bare feid videre etter at vi tok ledelsen, men vi er ikke så gode ennå. Nå er det bare å komme seg hjem for å trene og så ta neste kamp. Stabæk er en av de største formlagene i ligaen, så det blir en tøff kamp, men ikke umulig. Det er alltid kult å møte de beste lagene, og når vi møter Stabæk på Intility, skal de også få testet seg, lover Rasch.

På grunn av lysforholdene på KFUM Arena, spilles kampen mot Stabæk på Intility.

– Vi håndterer ikke det presset de setter inn etter at vi går opp i ledelsen, der må vi bli bedre. De siste 30 er vi ikke gode nok og så kommer det røde kortet i tillegg, sier Robin Rasch som mener Kåffa gjør en ok bortekamp tross tap.


Mer fra Dagsavisen