Trikkeligaen

Kåffa ga vekk seieren mot Start etter tabbemål og nytt rødt kort

(Start – KFUM Oslo 3-2) I et oppgjør som startet forrykende, og fislet mer og mer ut, sørget flere forsvarstabber og et rødt kort for at KFUM Oslo rotet vekk en livsviktig seier på overtid i en kamp Kåffa egentlig hadde full kontroll på.

I det omvendte oppgjøret på Ekeberg ble både Aaron Kiil Olsen og trener Jørgen Isnes utvist, da KFUM Oslo tapte 0-1 hjemme for Start. I dagens oppgjør på Sør Arena fikk ikke stopper Kiil Olsen sjansen til å revansjere seg, da stopperen som nylig ble tatt ut på U21-landslaget var med på lagoppstillingen, men ble skadet på oppvarming og måtte stå over dagens kamp.

Det samme måtte Petter Nosa Dahl, som ikke er tilbake før Stabæk-kampen. Håkon Stavrum er fortsatt ikke klar etter skaden, mens Mo Lion Njie og Emil Gundersen såvidt er tilbake på treningsfeltet. En positivt ting er imidlertid at alle som var sjuke inn mot Bryne-kampen har blitt friske og raske igjen til oppgjøret mot Start.

En kamp som startet med fynd og klem, da Kåffa gikk rett i angrep og skaffet en corner etter en kraftig takling på Moussa Njie. Kantspilleren ble liggende i et minutts tid, men kom seg på beina. Corneren endte opp i en kontring til Start, der Joachim Holtan kom seg alene med keeper, men Start-spissen var heldigvis for gjestene i offside.

Nunez sendte Kåffa i ledelsen

Minuttet senere gjorde Start-back sitt beste på å score et spektakulært selvmål fra langt ute på sin side. På merkelig vis banket han ballen mot eget mål, som tok keeper Jasper Torkildsen på senga. Ballen suste imidlertid like utenfor krysset, og den påfølgende corneren ble svingt hardt inn på første stolpe der KFUM Oslo også var veldig nære på å score. Alt det før fem spilte minutter.

Det relativt forrykende tempoet fortsatte, med Basilio Ndong kom seg til innlegg fra venstre. Inne i boksen står Joachim Holtan klar til å avslutte, men lagkompis Tom Strannegård får tåa på ballen før Holtan og hindrer spissen i å avslutte. Selv bommer Strannegård på ballen, slik at den til slutt triller til Holtan, men da har flere KFUM-forsvarere fått tid til å kaste seg inn for å blokkere skuddet.

Strannegård fikk en ny mulighet like etterpå, som han dro utenfor stolpen, men etter Starts marginale overtak i starten var det Kåffa som skulle score kampens første mål. Jørgen Hammer stusset en lang ball ned i beina på Simen Hestnes, som spilte en fin vegg med Moussa Njie midt på Starts banehalvdel og kom seg mot 16-meteren. Da ga han ballen videre til Johannes Nunez, som enkelt og elegant la ballen i det lengste hjørnet og sendte Kåffa i ledelsen med sitt niende mål for sesongen.

Start utlignet ut av ingenting

Etter målet tok Kåffa mer og mer over banespillet, og fikk kontroll på kampen i større grad. Robin Rasch sendte først en corner rett i tverrliggeren, før Hestnes igjen spilte ballen opp til Nunez like utenfor 16-meteren. Denne gang gikk skuddet fra Nunez like utenfor, og i denne perioden av laget var det et Kåffa-lag som presset Start til å gjøre feil og slå vekk ballen gang på gang.

Ut av ingenting kom så Starts utligning bare sekunder etter vi passerte halvtimen. Start slo en lang krosspasning over til Mathias Grundetjern som måtte strekke seg for å holde ballen inne i spill. Like på utsiden av fem meteren dukket Eirik Schulze opp og regelrett bommer på ballen, og da Fredrik Kristensen Dahl ikke fikk stokket beina nok til å klarere, tuppet Schulze returen inn i hjørnet.

Der Kåffas ledermål kom etter et vakkert skudd fra Johannes Nunez, var Schulzes mål alt annet enn vakkert, men de teller like mye for det. Utligningen tok litt av brodden ut av Kåffas overtak, og resten av omgangen foregikk i et langt mer bedagelig tempo. Start best før KFUM Oslo scoret, men Kåffa hadde en periode rundt målet og like etter der de kunne scoret både ett og to mål til før pause.

Enorm keepertabbe ga Kåffa tilbake ledelsen

Før kamp var trener Jørgen Isnes klar på at dagens kamp ikke ville avgjøre noe i opprykkstriden, og at ett poeng kunne være gull verdt. Likevel var det ingen tvil om at en seier borte mot Start ville være uvurderlig for Kåffa, spesielt så lenge Stabæk gjorde sin del av jobben, før lagene møtes kommende helg på Intility. Med seier i begge kampene ville nemlig Kåffa da igjen innta andreplassen.

Etter pausen var det lite som skjedde det første kvarteret, før Moussa Njie også ut av intet sendte Kåffa tilbake i ledelsen. Den fotrappe kantspilleren kom seg forbi sin mann på kanten, trakk seg ned til kanten av 16-meteren og sendte et innlegg inn i boksen. Start-keeper Jasper Torkildsen feilberegnet ballbanen totalt, slik at ballen spratt over en forfjamset keeper og i ny ledelse for Kåffa.

Målet kom etter en periode uten at noen av lagene hadde skapt noe som helst, og på det første som minnet om en avslutning etter hvilen. Fem minutter etter timen spilt, sto Tore André Sørås for dagens klart beste avslutning, etter å ha blitt spilt igjennom mot keeper Torkildsen. Chipper ballen elegant over den utrusende Start-keeperen, men dessverre for Sørås og Kåffa ble han korrekt avvinket for offside.

Kåffa spilte seg opp i problemer

I en omgang som var nesten kjemisk fri for sjanser, og en rak motsetning til det vi fikk servert før pause, hadde Kåffa god kontroll på det lille Start hadde å komme med. Vertene klarte ikke å skape noe for egen regning, og måtte igjen ha hjelp fra KFUM Oslo til å sette nok en utligning drøye ti minutter før slutt.

Jesper Gregersen la inn et relativt ufarlig innlegg langs bakken, som så ut til å gå rett i klypene på Jonas Brauti. En misforståelse mellom han og kaptein Jørgen Hammer førte imidlertid til at keeperen ikke fikk kastet seg over ballen. I stedet får Joachim Holtan lagt ballen ut til Tom Henning Strannegård, som finner en luke mellom de utrusende KFUM Oslo-spillerne som kaster seg ut for å blokkere.

Vondt ble så til verre kun et par minutter senere, da en kort corner fra Robin Rasch førte til kontring mot. Det gjorde at Levi Eftevaag plutselig kom alene med keeper Jonas Brauti som kom ut på en 25-30 meters hold og felte Start-innbytteren på vei gjennom. Det gjorde at Brauti fikk se det røde kortet, og på det påfølgende frisparket fikk Vito Wormgoor stå helt alene, men leverte en usedvanlig svak heading.

Start avgjorde på overtid

Tre minutter på overtid skulle imidlertid avgjørelsen falle, og den kom dessverre etter en ny svak keeperinngripen. Kristoffer Tønnesen fyrte løs med et skudd fra 35 meter, som gikk ganske rett på keeperinnbytter Mats Viken. Han ga en retur som datt rett ned i beina på Zakaria Sawo. Viken plukket fram en god redning på det skuddet, men på den returen kom Joachim Holtan og pirket inn seiersmålet.

Sawo kom alene med keeper Viken omtrent umiddelbart etter at Kåffa tok avspark, men denne gang var det Viken som dro det lengste strået. Kåffa prøvde å komme seg opp på Starts banehalvdel, men det ble ikke flere sjanser for KFUM Oslo som klarte det kunststykket å tape en kamp som så helt død og begravet ut. Først etter dårlig kommunikasjon i forsvar, og så på et rødt kort som kom etter egen corner som endte opp i kontring.

Med Stabæks seier ligger bæringene nå fem poeng foran, og Start gikk også forbi KFUM Oslo på målforskjell. Det gjør at KFUM Oslo nå er på fjerdeplass, med like langt ned til Ranheim på sjuendeplass, som det er til Stabæk på direkte opprykk.

---

Kampfakta:

Obosligaen, runde 26

Start – KFUM Oslo 3-2 (1-1)

Sør Arena, 5124 tilskuere

Mål: 0-1 Johannes Nunez (16.) 1-1 Eirik Schulze (31.), 1-2 Moussa Njie (59.), 2-2 Tom Henning Strannegård (82.), 3-2 Joachim Holtan (90.)

Gule kort: Basilio Ndong, Joachim Holtan, Start. Mats Viken, KFUM Oslo.

Rødt kort: Jonas Brauti, KFUM Oslo.

Dommer: Mathias Støfringshaug (Verdal IL)

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Brauti – Fredrik Kristensen Dahl, Jørgen Hammer, Ayoub Aleesami – Dadi Dodou Gaye (Keivan Ghaedamini fra 82.), Robin Rasch, Simen Hestnes, Håkon Hoseth – Moussa Njie (Remi-André Svindland fra 71.), Johannes Nunez (Mats Viken fra 87.), Tore André Sørås.

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: