Trikkeligaen

Jubileumsmålet kom da Vålerenga trengte det som mest: – Jeg feirer dårlig

(Vålerenga - Rosenborg 2-0). Først nummer 199, så nummer 200. Elise Thorsnes skjøt seg selv forbi drømmegrensen og Vålerenga tilbake i kampen om en plass i Europa.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det siste var det viktigste for laget som gjennom søndagens seier fikk sin første trepoenger for året mot topplagene rundt seg. Men hovedpersonen i denne kampen er og blir Elise Thorsnes.

Da jubileumsmålet var i boks snudde hun seg mot den helt tomme bortesupporter-tribunen, gikk ned på kne og brølte opp mot den grå betongen.

Det handlet både om glede og lettelse.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Jeg har fått så mye kjeft for at jeg ikke feirer bra nok, så jeg måtte finne på noe. Det sto vel en fotograf der som kanskje fanget øyeblikket, sier Elise Thorsnes til Dagsavisen.

Geniale kontringer

Hun får neppe 200 til, men scoringene kan være helt avgjørende for denne VIF-høsten.

For at målene var viktige, skjønner man når man ser tabellen.

Brann durer mot seier, men nummer to får også kvalifisering til Mesterligaen neste år. Og det er jo dette VIF-lagets store prosjekt. Nå er de a poeng med Rosenborg i sluttspillet, men foran på målforskjell.

At Vålerenga ledet med to mål til pause skyldtes et eventyrlig effektivt kontringsspill. De første ti minuttene var laget knapt over midten da Rosenborg kjørte ut med høyt balltempo. Men store sjanser ble det ikke.

Da Vålerenga kom i angrep var det Dejana Stefanovic crosspasninger og Janni Thomsens innlegg som skapte de to mulighetene.

Men begge ble foredlet av den spisskvaliteten Rosenborg manglet, personifisert ved Elise Thorsnes.

Lein så en annen kamp

Store deler av oppgjøret ble en forsvarskamp for VIF. Her er det Andrine Tomter som har kontroll på Rosenborgs Synne Skinnes Hansen.

Så mens Erling Braut Haaland banket inn mål i Manchester, som vi skjønte noen var opptatt av på sine mobiler, passerte Elise Thorsnes en drømmegrense.

– Det er vi som spiller fotball utpå her, så vi kan snu dette, var det noe originale budskapet fra Rosenborg-trener Steinar Lein før 2. omgang startet.

Men VIF-trener Nils Lexerød skjønte hva han mente. Rosenborg-jentene fikk et ufrivillig døgn ekstra hjem fra bortekampen mot Real Madrid,men det så ikke ut som det hemmet dem mye i denne kampen.

– Vi blir liggende altfor lavt, i perioder kjører de oss, sa Lexerød uten å glemme at han hadde banens mest effektive spiss.

Det bedret seg etter pause, men det var fortsatt Rosenborg som hadde mest ball og avslutninger. Men det virket aldri særlig farlig. Den største sjansen kom først på overtid.

Etterpå ble det mye fokus på Elise Thorsnes som var lettet og glad.

– Ja, nå kan jeg skappe av med det tallet. Det har vært mye mas om det. Nå kan jeg score mål som er viktigst for laget, å få Vålerenga på den viktige andreplassen, sier hun og takker Janni Thomsen for de to målgivende pasningene.

– Ja, det var to klasseangrep som avgjorde denne matchen, sier hun.

Mens de andre VIF-jentene skulle opp i kantina for å møte supporterne, måtte Thorsnes haste avsted for å rekke et fly. For nå er det to ukers pause igjen!

Rosenborg får anledning til revansje allerede i neste runde om to uker. Da skal Vålerenga til Trondheim i den første av de tre gjenstående kampene. Deretter venter Stabæk hjemme og Brann borte.

PS. Det triste er jo at disse kampene går fors svært glisne tribuner. Supporterne boikotter kampene på grunn av uenighet om spilleformatet med sluttspill.

PS II. En lokal jury maktet ikke å kåre Elise Thorsnes til kampens VIF-spiller. Valget falt på spissmakker Karina Sævik.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Toppserien sluttspillet søndag, 3. runde:

Vålerenga – Rosenborg 2–0 (2–0)

Intility Arena: 591 solgte billetter, betydelig færre på plass.

Mål: 1–0 Elise Thorsnes (18), 2–0 Elise Thorsnes (31)

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL.

Gult kort: Janni Thomsen, Vålerenga, Emilie Joramo, Rosenborg.

Vålerenga (3-2-3-2): Jalen Tompkins – Camilla Huseby, Stine Ballisager, Ingibjörg Sigurdardóttir – Janni Thomsen, Andrine Tomter (Ylinn Tennebø fra 61.) – Thea Bjelde, Dejana Stefanovic, Olaug Tvedten (Stine Brekken fra 61.) – Karina Sævik (Mari Nyhagen fra 90.), Elise Thorsnes (Runa Lillegård fra 73.).

Rosenborg (4-2-3-1): Lene Christensen – Mali Lilleås Næss, Kristine Leine, Mathilde Harviken, Maria Olsvik (Sara Hørte fra 45.) – Selma Sól Magnúsdóttir (Kristine Minde fra 62.), Emilie Joramo – Synne Skinnes Hansen, Cesilie Andreassen (Synne Brønstad fra 79.), Anna Jøsendal – Emilie Nautnes (Sara Kanutte Fornes fra 62.).

Øvrig kamp søndag: Stabæk - Brann 0-1.

Nedrykkssluttspillet: LSK Kvinner - Lyn 2-3, Avaldsnes - Tromsø 5-1, Røa - Kolbotn 2-1, Åsane - Arna Bjørnar 0-0.

---