Vålerenga leverte champagnefotball i gnistrende oppvisning mot Strømsgodset

(Vålerenga – Strømsgodset 4-0) I den siste kampen før landslagspausen vant Vålerenga 4-0 på Intility, og da laget var tilbake i aksjon lørdag sto det 4-0 allerede til pause. VIF var overlegne fra start til mål, og gnistret i en majestetisk seier.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter at hockeylaget vant sin kamp mot Storhamar på Jordal tidligere på dagen, var det opp til herrelaget å avslutte superlørdagen med nye tre poeng inn på Vålerenga-kontoen. Etter to ukers landslagspause, var det et VIF-lag som ønsket å bygge på den overbevisende 4-0-seieren hjemme mot Sandefjord, og mot Godset kunne det blitt en pangåpning.

Allerede etter to minutters spill kunne vertene nemlig tatt ledelsen, da Jacob Dicko Eng fikk ballen på bakerste stolpe etter en nydelig crosspasning av Tobias Christensen. Unggutten prøvde å styre den ned i det nærmeste hjørnet, men der lå Viljar Myra og fikk slått den ut til corner. Den svingte Vegar Eggen Hedenstad inn i feltet, og etter litt klabb og babb på første stolpe endte den opp på bakerste stolpe der kaptein Tollås Nation headet den over.

Vålerenga fortsatte presset, og skaffet seg nok en corner halvannet minutt senere. Hedenstad slo nok en gang inn, og igjen falt ballen ned til Tollås Nation som denne gang kom seg til en slags tåavslutning, som gikk rett på Myhra i Godset-buret. Før det var spilt ti minutter kom også Amor Layouni seg i drømmeposisjon, vendte inn i banen og prøvde å curle ballen i mål fra like utenfor 16-meteren. Beklageligvis for VIF gikk ballen også like utenfor målet.

To kjappe VIF-mål på lange baller i bakrom

Vålerenga fikk til slutt lønn for den gode starten, etter en strålende ball i bakrom av Tobias Christensen. Der kom Amor Layouni på et av sine karakteristiske bakromsløp, før han skar innover mot midten. Der fant han Torgeir Børven med en pasning på tvers, og VIF-spissen brukte forsvarsspilleren foran seg til å legge ballen i en bue rundt han og ut i nettveggen. Glimrende kontring av VIF.

Nesten før folk hadde fått feiret ferdig på Intility, scoret Torgeir Børven igjen og doblet Vålerengas ledelse. Denne gang var det Fredrik Oldrup Jensen som slo ballen i bakrom, og da egentlig på et løp fra Petter Strand. Indreløperen fikk såvidt en touch på ballen, som ble til en glimrende pasning til Jacob Dicko Eng. Han forserte ned mot dødlinja og la ballen over på motsatt side, der Børven fikk æren av å sette ballen i åpent mål.

Helt bakerst i målet hadde Magnus Sjøeng så langt hatt lite å gjøre, men etter å ha sett Børven score to mål på topp, ville keeperen også være med i spillet. Godset spilte en ball over VIF-forsvaret, der Jonatan Braut Brunes først avsluttet på direkten. Skuddet var godt, men Sjøeng fikk kastet ut en arm og slått ballen i stolpen. VIF-keeperen greide så å komme seg opp igjen, slik at han hindret Brunes å score på returen også. To enorme redninger fra mannen i buret.

Les alt om Vålerenga her!

Dobbel Layouni ga 4-0-ledelse til pause

Vålerenga var virkelig i støtet den første halvtimen, og skapte sjanse på sjanse ved å vende spillet og slå baller i bakrom på Amor Layouni og Jacob Dicko Eng. 17-åringen var utrolig vond å møte, da han gang på gang gikk rett på Godset-back Niklas Gunnarsson som ikke var i nærheten av å klare å stoppe den fotrappe kantspilleren. 3-0 kom også fra Dicko Engs side, da han plukket ut Layouni som gikk på et kryssløp inne i feltet og bredsidet inn 3-0 via tverrliggeren og ned.

Det var stort sett spill mot ett mål gjennom hele den første omgangen, og sju-åtte minutter før pause fikk Vålerenga tre cornere på rappen. Tobias Christensen kom til skudd på den første, som ble sleivet ut til ny corner av en Godset-forsvarer. De to andre ble ikke spesielt farlige, men VIF holdt på ballen og fikk rullet opp et nytt angrep som endte med innlegg fra Hedenstad. Inne i boksen prøvde Børven seg på en volley, men liggende strak i lufta fikk han ikke god nok kontakt med ballen som ble blokkert.

Tobias Christensen var fryktelig nære på å øke ledelsen til 4-0 på et frispark et par minutter før pause, men Myhra fikk noen fingertupper på den og slo den utenfor. Den påfølgende corneren svingte Hedenstad inn, før Oldrup Jensen stusset den videre. På bakerste stolpe dukket så Amor Layouni opp og headet inn sitt andre mål og Vålerengas fjerde før pause.

Vålerenga kontrollerte etter hvilen

Etter en tilnærmet perfekt omgang før hvilen, lot Vålerenga Strømsgodset ha mye ball i starten av den andre omgangen. Hjemmelaget lå veldig godt organisert bakover, og hadde ikke noen problemer med å stanse det som kom av spede forsøk fra de hvitkledde fra Drammen.

Vålerenga tok gradvis mer og mer over også etter hvilen, og kom seg til en god mulighet sju-åtte minutter etter hvilen. Odin Thiago Holm drev fremover med ballen, på den måten nesten bare han kan i Eliteserien, før han slapp ballen ut til Dicko Eng. Han ga den videre til Juklerød, som kom på en strålende overlap og slo den inn mot bakerste stolpe. Men der Torgeir Børven før pause hadde løpt seg fri for en enkel scoring, kom ingen av Vålerenga-spillerne først på ballen som denne gang ble slått ut til en resultatløs corner.

Tobias Christensen leverte en strålende time mot Godset, før han ble tatt av til fordel for Henrik Bjørdal. Men like før han ble bytta ut burde kanskje midtbanemannen økt til 5-0, da han tråklet seg gjennom Godset-forsvaret etter strålende forarbeid igjen av Dicko Eng. Christensen satte imidlertid skuddet over, og begge to ble bytta ut like etter.

Ny imponerende hjemmeseier

Kvarteret før slutt kom Henrik Udahl inn, og spissen som har snakket om at han er i sitt livs form til tross for at han starter hver kamp på benken, brukte ikke lang tid på komme til sin første sjanse. Petter Strand prøvde seg på en gjennombruddspasning, men den ble blokkert og falt til Udahl. Han plukket opp ballen, og prøvde å curle den i hjørnet, men Godset-keeper Myhra fikk slått den ut til corner.

Fem minutter før slutt var Seedy Jatta på farten, noe han ofte var etter han kom inn. Kantspilleren fintet seg forbi et par Godset-spillere og svingte ballen inn i boksen, men gjestene fikk en fot på ballen før Henrik Udahl kunne nikke inn dagens femte. To minutter før slutt var duoen på ferde igjen, da Jatta la inn på tvers til Udahl som kom først på ballen, men satte den rett på keeper Myhra.

Vålerenga brukte ikke mer krefter enn nødvendig etter hvilen, og kontrollerte inn til nok en hjemmeseier etter en fantastisk første omgang. VIF har nå sju strake seiere på eget gress, med en målforskjell på 24-3, og er virkelig i siget hjemme på Intility.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Eliteserien, runde 24

Vålerenga – Strømsgodset 4-0 (4-0)

Intilty Arena, 7545 tilskuere

Mål: 1-0 Torgeir Børven (17.), 2-0 Torgeir Børven (19.), 3-0 Amor Layouni (30.), 4-0 Amor Layouni (43.)

Gule kort: Niklas Gunnarsson, Strømsgodset.

Dommer: Marius Hansen Grøtta (Malmefjorden IL)

Vålerenga (4-3-3): Magnus Sjøeng – Simen Juklerød, Jonatan Tollås Nation, Fredrik Oldrup Jensen, Vegar Eggen Hedenstad – Tobias Christensen (Henrik Bjørdal fra 61.), Odin Thiago Holm, Petter Strand (Jones El-Abdellaoui fra 87.) – Amor Layouni (Seedy Jatta fra 74.), Torgeir Børven (Henrik Udahl fra 74.), Jacob Dicko Eng (Magnus Bech Riisnæs fra 61.).