Trikkeligaen

Gikk fra Skeid til Ullern, men er med i nedrykksdrama begge steder

(Ullern - Vard Haugesund 0-0). Etter lang kamppause tok Ullern i hvert fall et viktig poeng lørdag. Men de lever litt for tett på nedrykksstreken i 2. divisjon.

ULLERN KUNSTGRESS (Dagsavisen): På grunn av utsatte kamper hadde ikke Ullern spilt et realt oppgjør siden 10. september og det er ikke lett å få til treningskamper mot andre lag i september.

– Vi har spilt et par internkamper på trening, det har fungert, men det er jo ikke helt det samme, sier forsvarsspiller Tomas Lopez Borgersen til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Notodden er trusselen

Han var middels fornøyd etter det målløse oppgjøret mot Vard Haugesund i regnværet på Ullern kunstgress. To poeng skilte disse lagene i Vards favør, etter kampen har Ullern fire lag bak seg, men det er bare tre poeng ned til nedrykksplass etter at Notodden overraskende slo Egersund lørdag.

Notodden ble forøvrig fredag trukket ett poeng av NFF på grunn av sviktende økonomi. Dermed står de på 18 etter lørdagens seier, Ullern har 21, like mange som Odds 2. lag som de har i en hengekamp senere i oktober.

– Ja, det blir en spennende innspurt, men jeg håper vi avgjør dette her på hjemmebane, sier Borgersen, som kom fra Skeid før høstsesongen, der han hadde samme rolle i en trebackslinje.

For forsvaret handler det jo om å holde nullen. Og to av de fire siste kampene spilles hjemme.

– Jeg er blitt veldig godt tatt imot i Ullern, jeg kjenner systemet og det fungerer bra, sier sidestopperen, som splte sin sjette kamp for Ullern denne lørdagen etter debuten 13. august. Han har med andre ord spilte alle kamper siden han kom.

Riktig resultat

Lørdagens oppgjør bar preg av to lag som skulte på hverandre, Vard Haugesund er jo heller ikke på sikker plass og har ikke vunnet en kamp siden 27. august. I vårkampen slo de Ullern 4–2.

I denne kampen var det helt hendelsesfattig den første halvtimen, før Jens Aslaksrud fikk et par muligheter for hjemmelaget, mens Vard hadde omgangens største sjanse da de kom alene med Ullern-keeper Andreas Olsvoll (leid inn fra Jerv). Men han leverte en smart beinparade.

Etter pause åpnet Ullern best da de kom seg fram på kantene, men Aslaksrud ble stangende alene på topp.

I sluttfasen var det Vard Haugesund som var giftigst, de fikk blant annet et farlig frispark fra 17 meter, men skuddet fikk Olsvoll slått til corner. En liten entusiastisk supportergjeng fra Haugesund ga lyd fra seg, ellers var det magert oppmøte i regnværet.

Først på overtid kom Jens Aslaksrud til sin siste sjanse, men forsøket gikk utenfor.

Keeperen var best

Ullern prøver å angripe, men det ble veldig sjelden farlig foran Vard-keeperen.

En lokal jury kåret Andreas Olsvoll til Ullerns beste spiller, da tolker vi det slik at de var tilfreds med ett poeng.

For Borgersen blir det en spennende høst ettersom han også følger med i Skeids kamp for å overleve i divisjonen over.

– Jeg tror de klarer det, men det må kanskje skje gjennom kvalifisering, sier han.

Om en uke kommer Strømmen til Ullern, før de skal ut i den utsatte kampen borte mot Odds 2. lag. Ørn Horten (b) og serieleder Moss (h) er de to siste kampene.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

2. divisjon menn, avdeling 1 lørdag, 22. serierunde:

Ullern – Vard Haugesund 0–0

Ullern kunstgress: Ca. 80 tilskuere.

Dommer: Sander Magdalon Bråten Johannessen, Randaberg IL.

Gult kort: Arne Bjordal, Haugesund.

Ullern: Andreas Olsvoll – Tomas Lopez Borgersen, Ismar Dizdar, Magnus Fosen – Lars Austnes, Harold Biata Mufoncol, Thomas Martinussen (Abdel Hedi Ali fra 86), Espen Lindøe (Christoffer Skårn fra 69) – Dreni Ademaj, Jens Aslaksrud, Sander Birkeland (Lars Følstad fra 78).