Trikkeligaen

Skjebnekamper på alle nivåer

Kan KFUM rykke opp? Kan Skeid redde plassen? Har Grorud gitt opp? Er Frigg ferdig? Og går Lyn ubeseiret gjennom sesongen?

Fem runder gjenstår i 1. divisjon og 2. divisjon, fire i 3. divisjon og i løpet av oktober måned er dramaet nesten over. Det som gjenstår senere er kvalifiseringen til Eliteserien og 1. divisjon (OBOS-ligaen) som flere av Oslo-lagene kan bli involvert i.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

For å ta det i rekkefølge:

OBOS-ligaen

KFUM Oslo har sluppet inn seks mål og tatt bare ett poeng på sine to siste kamper etter en sterk periode før det. Det har vippet dem ned på 3. plass, den første som sikrer kvalifisering. To nøkkelkamper kommer nå: Start i Kristiansand på mandag, der Start går forbi på tabellen med seier. Og det som sees på som en liten opprykksfinale, mot Stabæk på Intility mandag 10. oktober. Stabæk har nå den andre plassen som sikrer direkte opprykk sammen med Brann.

KFUM har hatt mye sykdom i troppen, men nå er de fleste friske igjen.

Skeid ligger tredje sist, plassen som gir kvalifisering, og møter Bryne borte på søndag, det siste laget som ligger på sikker plass, sju poeng foran Skeid. Det sier seg sjøl at hvis ikke Skeid tar tre poeng der, må de sikte seg inn på å sikre kvalifiseringsplassen. Det er fem poeng ned til direkte nedrykk.

– Nå tenker vi bare neste kamp og forbereder oss på å slå Bryne søndag. Så tenker vi minst mulig konsekvens, men har jobbet mye med smartere avslutninger av kampene, sa Skeid-trener Gard Holme da podkasten Trikkeligaen besøkte Skeid-huset torsdag kveld.

Grorud ligger sist, sikker plass er utenfor rekkevidde, men de kan i teorien få kvalifisering hvis de to lagene foran dem sprekker og de sjøl vinner resten. Det er ni poeng opp til Skeid på kvalifisering. Laget må starte med å slå Raufoss mandag, en hjemmekamp som må spilles i Mjøndalen (!).

Aslak Borgersrud, Reidar Sollie og Skeid-trener Gard Holme under innspillingen av podkasten Trikkeligaen på Skeidhuset.

2. divisjon

Ullern har hatt lang kamppause, og prosjektet handler om å redde plassen i avdeling 1 i det som offisielt heter Post Nord-ligaen. Det er fire poeng ned til streken, men Ullern har en kamp til gode og tre av de fem siste kampene er på hjemmebane der alle årets seire har kommet. Første poengfangst er hjemme mot Vard Haugesund lørdag.

Kjelsås er på en fin 3. plass i avdeling 2, men kan ikke komme høyere. Hødd og Ull/Kisa kjemper om direkte opprykk.

Men i bunnen er det dramatisk. Frigg og Vålerenga2 ligger på de to nederste plassene. Men åtte poeng skiller dem i VIFs favør. Frigg har også åtte poeng opp til Bærum på sikker plass, et Bærumlag de møter lørdag. Frigg må vinne resten. Og i siste kamp har de Vålerengas 2. lag.

Vålerenga2 har fem strake tap med 22 baklengs på disse kampene, men har kort vei til sikker plass. Men tendensen må snus og det kan begynne mot Tromsdalen på TUIL Arena mandag.

3. divisjon

Lyn er ubeseiret og kan cruise inn til sitt etterlengtede opprykk fra det vi kaller Trikkeligaen, men som offisielt heter Norsk Tipping-ligaen, avdeling 1. Lyn har fire heftige Oslo-oppgjør igjen. Først mot formsterke Grorud-rekrutter (3. plass) tirsdag, en kamp vi vet hjemmelaget mobiliserer veldig til. Deretter et desparet Ready som kjemper for å overleve, før den lenge annonserte og antatte seriefinalen mot Nordstrand søndag 16. oktober. Da kan dette være avklart før Lyn avslutter hjemme mot Oppsal.

Nordstrand er fem poeng bak Lyn på tabelltoppen, og ville ledet i fire andre avdelinger med sine 53 poeng. De henger som klegger på Lyn, men kan ikke snuble. De får en spesiell kamp mot Grei lørdag, spesiell fordi de nettopp har overtatt Greis spillende trener og flere spillere fra nettopp Grei, en sak som har vakt en viss oppsikt.

Grorud2, Lokomotiv Oslo og Skeid2 har sikret plassen, mens Oppsal (23), Kjelsås2 (19), Ready (15) og Grei (13) kjemper for overlevelse. De tre sistnevnte ligger også på de tre nederste plassene som gir nedrykk.

p>Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Status pr. i dag:

1. DIVISJON:

Opprykk: Brann 69 (klare), Stabæk 47.

Kvalikplasser opprykk: KFUM Oslo 45, Start 42, Sandnes Ulf 40, Ranheim 40.

Kvalikplass nedrykk: Skeid 19. Nedrykk: Stjørdals Blink 14, Grorud 10.

2. DIVISJON

AVDELING 1

Opprykk/kvalifisering: Moss 46, Arendal 44. Nedrykk: Notodden 15, Staal 14, Øygarden 0 (konkurs)

AVDELING 2

Opprykk/kvalifisering: Hødd 51, Ull/Kisa 49. Nedrykk: Eidsvold Turn 22, VIF2 22, Frigg 14.

3. DIVISJON AVD 1:

Opprykk: Lyn 58. Nedrykk: Kjelsås2 19, Ready 15, Grei 13.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: