Nordstrand knuste Grei: – Vi burde hatt ti

(Nordstrand - Grei 6-0). Det ble en komfortabel seier for Nordstrand på Niffen da Grei ble sendt mot nedrykk. Men etter kampen var det delte følelser om resultatet.

NORDSTRAND (Dagsavisen): Nordstrand fikk det relativt lett og drepte kampen rett før pause. Etter en sensommer med mange overganger mellom disse to klubbene var det en helt annen nysignering som spilte hovedrollen i dag, spesielt i førsteomgang. Nidal Loulantis overgang fra Oppsal til Nordstrand gikk noe under radaren da han ble hentet samtidig som Marcus Cham og de andre spillerne fra Grei. I førsteomgang ble det to lekre mål og en smart assist til Oliver Midtgård. Loulanti er en spiller Nordstrand har hatt på sin radar.

– Nidal er en bra spiller som vi har vært ute etter lenge, sier Thomas Holm til Dagsavisen. Og i sommer ble endelig Loulanti en del av Nordstrand-familien.

– Det er et veldig bra lag jeg har kommet til med en bred tropp og mange gode offensive spillere. Det er deilig å komme i gang med scoringene også, men man vil alltid ha mer. Jeg var litt skuffet over meg selv da jeg ble tatt av. Vi vinner 6–0. Det er et veldig bra resultat, men jeg tør å påstå at det kunne blitt tosifret, sier Nidal Loulanti til Dagsavisen.

Tre tomålsscorere

Det ble tre forskjellige tomålsscorere, Nidal Loulanti, Fredrik Graham Hansen og Oliver Midtgård. Graham Hansen scoret to kjappe, den siste en ordentlig klassescoring, før Midtgård satt det sjette 25 minutter før slutt. Thomas Holm ba spissen sin om flere scoringer og derfor er man litt misfornøyd med at det ikke ble flere scoringer de siste 25 minuttene.

– Vi må tenke på målforskjellen, vet du. Vi burde nok ha satt noen flere. Det kunne blitt ti-tolv, sier Christoffer Bugge til Dagsavisen og minner oss på: – Vi har en cupfinale neste hjemmekamp, sier han og sikter til 16. oktober når Lyn kommer til Niffen.

Det var faktisk et par Lyn-karer som stilte med bluss og pyro på tribunen. De prøvde å sette ut hjemmelaget, men dro kjapt da Nordstrand gikk opp til 2–0.

– Thomas Holm, er du fornøyd med 6-0-seier?

– Ikke helt. Det burde blitt ti, svarer Thomas Holm til Dagsavisen.

Grei startet best

I kampens første femten minutter var det gjestene som dominerte. Christiaan Wielens og Ebrima Jammeh kom seg til fine posisjoner på siste tredel, det ble også avslutninger, men ingen som truet Christoffer Bugge i særlig grad. Med litt mer presisjon kunne det blitt enda farligere.

Grei måtte ha scoret i den gode innledningen for å ha sjanse i dag. For som ventet tok Nordstrand over styringen og etter hvert kom de veldig lett til store muligheter også. Luka Fajfric burde scoret inne i boksen, men det var bare den første av mange store sjanser.

Nidal Loulanti i aksjon.

Loulanti-show

Nidal Loulanti spilte venstrekant i Reda Chiks fravær og markerte seg for alvor foran hjemmepublikumet i dag. Med presisjon styret han lekkert inn åpningsmålet på førstetouchen. Herfra og ut dominerte Nordstrand på Niffen og Oliver Midtgård satt nummer to fem minutter før pause. Assisten? Et smart innlegg mellom forsvarslinje og keeper fra Nidal Loulanti. En toppscorer verdig var det selvfølgelig Midtgård som luktet den ballen først av alle.

Scoring og assist, og prikken over i-en for Nidal Loulanti kom på overtid. Et følsomt medtak i steget ble fulgt opp av en like perfekt avslutning. Til side for Greis keeper Marcus Kristiansen og i det lengste hjørnet. Og med det var egentlig kampen punktert.

To kjappe fra Graham Hansen

Det var tydelig at Thomas Holm hadde snakket om målforskjellen i pausen for Nordstrand gikk ut i samme høye tempo. Grei hang ikke med i de femten første minuttene og plutselig hadde hjemmelaget en enda større ledelse.

I et ettertrykk fra et angrep havnet ballen hos Fredrik Graham Hansen. Han fikk to sjanser og scoret sikkert. Feiringen var en Robbie Keane-inspirert variant, med kråkestup. – Det er bra noen av oss feirer skikkelig, sa han til lagkameratene i jublingen.

– Tenke målforskjell

Kort tid etter ble Nidal Loulanti og Luka Fajfric erstattet med Reda Chikh og Thomas Helgheim. Senere i kampen kom også tidligere spillende trener for Grei, Marcus Cham inn. Chikh var mye involvert etter han kom inn og serverte Oliver Midtgård som fikk seg en ny tap-in. Spissens 22. mål for sesongen, like bak David Tavakoli på toppscorerlisten.

Det var skudd i tverrligger og flere store muligheter til å jobbe med målforskjellen. – Vi må ha flere mål. Tenke målforskjell, var Thomas Holms beskjed utover i kampen. – Tempo, tempo, tempo, rope Luka Fajfric fra benken. Men flere mål ble det ikke. Nordstrand er nå 12 plussmål bak Lyn.

Lyn skal ut i en vrien bortekamp mot Grorud-rekruttene tirsdag. Da får vi se om serielederen kan svare nok en gang før Lyn tar turen til Niffen 16. oktober. – Vi må tenke på oss selv og jobbe hardt på trening. Men når kampen kommer skal vi være klare, avslutter Nidal Loulanti.

Grei kan rykke ned til 4. divisjon dersom Stabæk 2 vinner sin kamp i morgen.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 23 lørdag

Nordstrand – Grei 6–0 (3–0)

Nordstrand kunstgress, ca. 100 tilskuere

Dommer: Daniel Refsnes, Herd

Mål: 1–0 Nidal Loulanti (18), 2–0 Oliver Midtgård (40), 3–0 Nidal Loulanti (45), 4–0 Fredrik Graham Hansen (53), 5–0 Fredrik Graham Hansen (58), 6–0 Oliver Midtgård (65)

Gule kort: Andreas Madsen Holm, Nordstrand. Isak Løvlund, Nikolas Tsiolas, Grei.

Nordstrand: Christoffer Bugge – Ola Hognerud (Erik Stafford 46), Mohammed Abbas, Edvard Vestby, August Fredriksen – Nidal Loulanti (Reda Chikh 61), Sverre Hakami Sandal, Andreas Madsen Holm (Thomas Helgheim 61), Fredrik Graham Hansen (Markus Cham 75) – Luka Fajfric (Runar Johnsen 65), Oliver Midtgård

Grei: Marcus Kristiansen – Nikolas Tsiolas, Abdifatah Dahir, Simen Sundborg Olsen, Daniel Bergli (Thomas Sivertsen 81) – Erik Eck Jørgensen (Anders Kogstad 81), Trym Thorbjørnsen, Eirik Løw (Sondre Brudal 74), Christiaan Wielens (Bismark Nyamaah 74) – Isak Løvlund (Mohsin Ghous 74), Ebrima Jammeh