Trikkeligaen

Han skinte mest i et glitrende Vålerenga mot Godset – dette er VIF-børsen

(Vålerenga – Strømsgodset 4-0) Vålerenga leverte nok en praktkamp på hjemmebane, da Strømsgodset ble overkjørt lørdag. I en offensiv rekke som sprudlet alle sammen, var kantspillerne Amor Layouni og Jacob Dicko Eng Vålerengas beste.

MAGNUS SJØENG – 6. Lite å gjøre i starten av kampen, men hadde en vanvittig god redning da Jonatan Braut Brunes skjøt på direkten etter en ball over VIF-forsvaret. Fikk en sterk hånd på ballen og skjøv den i stolpen, og kom seg jaggu meg også på beina for å stoppe returen fra samme Brunes.

SIMEN JUKLERØD – 5. Hadde full kontroll bakover, og var villig med offensivt. Overlappet fint med Dicko Eng flere ganger, og hadde et veldig farlig innlegg som kunne ført til mål rett etter pause.

JONATAN TOLLÅS NATION – 5. Fikk to muligheter på corner før det var spilt fem minutter, men fikk ikke fullklaff på noen av avslutningene. Stanget ut det lille som kom av innlegg, og hadde full kontroll bakover sammen med makker Oldrup Jensen i en veldig komfortabel dag på jobb.

FREDRIK OLDRUP JENSEN – 6. Meget god ball i bakrom i retning Petter Strand før 2-0-målet. Hadde også bakromspasningen til Dicko Eng før 3-0-målet, og viste gang på gang sin strøkne pasningsfot på samme måte som Ivan Näsberg strødde bakrompasninger i sin tid på Valle. Hadde ellers veldig god kontroll i det som var en nokså rolig dag på kontoret.

VEGAR EGGEN HEDENSTAD – 5. Litt slurvete i pasningspillet innledningsvis, med en farlig klarering på hodet og en unødvending pasning ut over sidelinja mot Layouni. Slo mange gode cornere, som førte til flere store sjanser og til slutt 4-0-scoringen.

TOBIAS CHRISTENSEN – 7. Leverte en strålende pasning til Jacob Dicko Eng før det var spilt to minutter, etter å ha vendt spillet forbilledlig. Ny glimrende ball til Amor Layouni før 1-0-scoringen, og blir en vrien mann for Henrik Bjørdal å skyve ut av laget etter hans gode form for Vålerenga den siste tiden. Veldig godt forsøk på frispark like før pause, og burde nok lagt på til 5-0 like før han ble tatt av.

Les alt om Vålerenga her!

ODIN THIAGO HOLM – 6. Rolig og god med ballen i beina, og flink til å løse opp spillet lavt i banen. Fant Tobias Christensen før hans bakromspasning som førte til 1-0, og brøt flere ganger på midten og satte fart mot Godsets bakre firer. Kontrollerte begivenhetene etter pause.

PETTER STRAND – 6. Plukket opp ballen etter det blokkerte skuddet fra Strømsgodset, og satte i gang angrepet som førte til 1-0-målet. Gikk på et av sine sedvanlige løp fra midtbanen, da han fikk touchet ballen videre til Dicko Eng før 2-0-scoringen. Ny god kamp fra Strand, som balanserer midten på en utmerket måte.

AMOR LAYOUNI – 8. Igjen et aktivum på kanten, og til tider ustoppelig for Godsets bakre firer. Gode løp i bakrom, og kom seg både til skudd selv og assisterte medspillerne som på 1-0-scoringen da han hadde målgivende til Torgeir Børven. Bredsidet inn 3-0 via tverrliggeren etter et fint kryssløp inn fra sin kant og gjennom hele Godset-feltet. Meget god avslutning. Stadig vekk på farten også etter pausen, der Vålerenga tok foten litt av gassen.

TORGEIR BØRVEN – 7. Glimrende avslutning på 1-0-scoringen, da han la ballen i en bue rundt forsvarer og ut i hjørnet. Mye enklere avslutning for 2-0-scoringen, men gjorde et godt løp og var på rett sted til rett tid. Jobbet hardt i toppresset, og var hele tiden på hugget. Har bare blitt bedre og bedre siden han kom tilbake fra utlandet.

JACOB DICKO ENG – 7. Igjen full av ungdommelig pågangsmot, og veldig nære på å gi Vålerenga en drømmestart etter to minutter. Skuddet var smart nede ved stolperoten, men keeper Viljar Myhra reddet. Var aldri redd for å utfordre, og skapte store problemer for Godset-back Niklas Gunnarsson gang på gang. Målgivende både på 2-0 og 3-0, da han kom seg ned til dødlinja og la ut i feltet.

Henrik Bjørdal, Magnus Riisnæs, Henrik Udahl, Seedy Jatta og Jones El-Abdellaoui spilte for lite til å bli vurdert.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen