Ishockey

Roy Johansens MS fortsetter å imponere – seiret mot Storhamar

MANGLERUD STAR - STORHAMAR 4-2 (1-1, 1-0, 2-1): To tidligere landslagstrenere sto på hver sin trenerbenk i Manglerudhallen, da MS tok imot, og beseira Storhamar med 4-2 torsdag kveld.

Manglerudhallen (Dagsavisen): Det var duket for en aldri så liten prestisjeduell da Manglerud Star tok imot Storhamar torsdag. På hjemmelagets trenerbenk fant vi tidligere landslagstrener Roy Johansen, på motsatt benk sto Petter Thoresen. Mannen som tok over etter Roy Johansen, men som før denne sesongen valgte å fortsette som klubbtrener for Storhamar.

Og det var Roy Johansen som til slutt kunne smile bredest. Storhamar var store favoritter på forhånd, men da sluttsignalet lød på Oslos østkant sto det 4-2 på måltavla.

Dermed kan MS se på tabellen med et smil. Etter at de søndag slo Lillehammer 2-1 borte, er de nå oppe på 12 poeng, og passerte med det Storhamar på tabellen.

Johansen selv er storfornøyd med det laget har vist til nå.

– For oss er det jo over all forventning selvfølgelig. Det er det, sier han til Dagsavisen etter kampen.

Nøkkelen ligger defensivt

Han snakker da om sesongstarten som helhet. Laget leverte storseire mot Grüner og Ringerike i løpet av de tre første kampene. Men før møtet med Lillehammer på søndag hadde de ikke klart å slå noen av de lagene som folk har tippet over MS på tabellen. For de hadde tapt mot både Frisk Asker, Stjernen og Sparta. Men nå står laget med to seire på rad, mot solid motstand.

Nøkkelen til suksessen er klar:

– Det er defensive strukturen. Ha fokus på det hele veien. Slepper inn lite mål. Har en god keeper, og spillere foran skudda slik at vi minimerer skudda imot, og så er vi nødt til å ha et powerplay som fungerer, forklarer han.

Og det hadde MS denne torsdagen mot Storhamar. For etter at Jacob Lundell Noer sendte Storhamar i føringen i første periode, utlignet Mats Henriksen, med tre sekunder igjen av overtallet til MS. Dermed sto det 1-1 til første pause.

I andre periode ble det kun scoret ett mål. Det kom da MS fikk spille med to spillere mer. Parker Bowles satte pucken via køllebladet til Storhamar-back Adrian Saxrud Danielsen, og i mål.

Hyller målvakten

I et fartsfylt, og veldig underholdene kamp var det MS som klarte å omsette sjansene til mål. Begge lag kunne scoret flere, men det viser seg at Manglerud Star kanskje har skutt gullfuglen når det kommer til sin kanadiske målvakt denne sesongen. Mitchel Gillam har rett og slett vært fenomenal i samtlige kamper så langt. Også Roy Johansen drar fram målvakten etter oppgjøret.

– Det du er mest spent på er målvakten selvfølgelig. Han har jo vært stabil god i hver kamp. Det er han vi er mest fornøyd med kan du si. Men vi er veldig fornøyd med alle de som har kommet. Det er veldig bra, men han har spilt sju kamper nå, og vært bra i alle kampa. Men hvis vi skal klare å vinne må alle være gode. Vi klarer ikke å vinne om ikke alle presterer opp mot sitt maksimale. Det er utfordringa hele tida. Alle må prestere helt i toppen, hele tida, for at vi skal vinne kamper, forklarer Roy Johansen.

Og 35 sekunder ut i tredje periode viste noen av de andre importene hva de kunne. Darien Craighead sendte avgårde et skudd som smalt i stolpen. Returen havnet på køllebladet til Parker Bowles, som kunne sette inn sitt andre for kvelden, og sjette denne sesongen.

Da Engebråten Hermansen dro ut Storhamar-keeper Markus Stensrud fire minutter senere, så det veldig lyst ut for Manglerud Star.

Overtallsspillet skilte lagene

Anton Karlsson reduserte for Storhamar knappe to minutter senere, men nærmere kom aldri hedmarkingene.

– Det ble jo en ganske åpen, og underholdende match dette her?

– Nja. Jeg syns ikke vi slipper til så mye jeg. Dem trøkker på mot slutten, og skaper litt sjanser, men det er mye skudd som går i leggskinn, og fra dårlig vinkel. Men det er klart Storhamar har et bra lag. Dem har jo fire rekker som dundrer og går. Vi visste at de kom til å skape mye sjanser mot oss. Men det må være de riktige sjansene. At dem ikke får to mot én, tre mot to. Og det fikk dem ikke. De hadde en del skudd, men det tar «Mitch». Så er de jo selvfølgelig farlig i undertall, forklarer Johansen.

Men han peker selv på at over- og undertallsspillet var det avgjørende i kveldens kamp. MS scora tre mål på sine ni overtall. Storhamar scoret ingen på sine seks.

– Det er jo viktig å kunne vinne mot de antatt bedre lagene, og ikke bare hederlige tap. Nøkkelen ligger i at vi slepper inn lite mål. Så fikk vi noen mål i overtall i dag. Vi scorer i overtall, det gjør ikke Storhamar. Det er kanskje forskjellen, svarer Johansen.

Likevel mener han at MS både kunne, og burde fått enda litt mer ut av overtallet sitt.

– Vi kunne scora mer. Men vi setter noen viktige, sier han.

– Skal vi ta det neste steget må vi tilføre mer midler

Med tolv poeng på sju kamper må vi kanskje spørre oss;

– Hvor langt kan det gå? Er dere bedre enn Storhamar og Lillehammer?

– Nei. Nei, nei, nei. Vi har gjort det bra foreløpig, men vi er en lavbudsjettsklubb og prøver å bygge noe over tid da. Vi kom helt sist i fjor, så jeg håper vi kan slåss om åttendeplassen i år, svarer MS-sjefen.

– Men går det ikke an å drømme om litt mer nå?

– Det kommer jo an på Lillehammer da. Sånn som serien ser ut nå så er det Stjernen, Sparta, Vålerenga, Storhamar, Frisk og Stavanger som er de seks laga øverst. Og så er det en gruppe på fire bak der, svarer han, og legger til:

– Skal vi ta det neste steget må vi tilføre litt mer midler i klubben. Vi har ikke fylt opp utenlandskvota. Det har vi ikke økonomi til foreløpig. Så det er sånne ting som må på plass. Men innimellom kan vi yppe oss mot bedre lag, så lenge vi har en bra defensiv, avslutter han.

MS møter Stavanger borte lørdag. Deretter venter byderby mot Vålerenga neste torsdag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

KAMPFAKTA

Manglerud Star – Storhamar 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

341 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (13.56) Jacob Noer (Adrian Saxrud Danielsen, Peter Quenneville), 1-1 (16.22) Mats Henriksen (Joachim L. Hermansen).

2. periode: 2-1 (35.22) Parker Bowles (Darien Craighead, Oscar Emil Bejmo).

3. periode: 3-1 (40.35) Bowles (Craighead, Bejmo), 4-1 (44.39) Joachim E. Hermansen (Craighead, Bowles), 4-2 (46.21) Anton Karlsson (Tommy Andreas Hjelm).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Storhamar 9 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen