Trikkeligaen

Så bredt smiler Lyn-spissen etter frisparkmål under muren

(Lyn – Stabæk 2 4-1). David Tavakoli skulle egentlig ikke spille, men trosset smerter i foten og leverte et meget smart 4-1-mål da Lyn økte luken på toppen av 3. divisjon, avdeling 1 søndag.

BISLETT (Dagsavisen): August Tuastad Randers, Ole Breistøl, Ibba Laajab (straffespark) og David Tavakoli ordnet målene for Lyn da Stabæk 2 ble slått på Bislett søndag. Dermed økte Lyn luken til tabelltoer Nordstrand til fem poeng igjen. Fire kamper gjenstår for det opprykksjagende Lyn-mannskapet.

Etterpå gliste måltyven Tavakoli etter å ha satt inn et frisparkmål under muren helt på tampen av oppgjøret.

– Det ble frisparkmål, ja. Jeg skulle egentlig la Anwar Pellegrino skyte, men så hadde jeg lyst på scoring. Så jeg tenkte at «jeg går for det». Jeg så at Stabæk 2-keeperen sto i keeperhjørnet. Jeg er ikke en frisparkskytter egentlig, men tenkte bare at «jeg er god på å skyte langs bakken, med innsiden av foten». Så da prøvde jeg det, da. Og muren hoppet, så ballen gikk i mål. Det var bra, sier han fornøyd til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Overtråkk sist

– Det er ikke så ofte man ser frisparkmål under muren?

– Nei, det er sjelden kost. Jeg var egentlig litt sjokkert da ballen gikk inn. Men det var deilig, jeg fikk målet mitt. Så da er vi alle glade, svarer spissen.

I søndagens kamp startet han på benken, men kom inn etter hvilen.

– Jeg fikk et kraftig overtråkk i forrige kamp, og hadde ikke trent hele uka. Det er fortsatt litt vondt. Men jeg hadde lyst til å bidra. Da jeg kom til Lyn var det alltid snakk om hvor mange kamper jeg kom til å spille, ikke hvor mange mål jeg skulle score. Men nå har jeg vært med på alle kamper, og det er fire igjen. Jeg skal forhåpentlig spille 26, sier Tavakoli, som er avdelingens toppscorer.

– Tabelltoer Nordstrand vant lørdag. Var det viktig for dere å svare i dag?

– Selvfølgelig. De spilte dagen før og la ekstra press på oss. Men vi var veldig «på» i denne kampen. Vi ønsker å rykke opp. Vi må vinne hver kamp, det er ikke verre. Og gjør vi det, så rykker vi opp. Det er deilig å ikke være avhengig av andre, sier spissen.

Fornøyd Lyn-trener

– Vokser opprykkstroen nå?

– Vi har hatt den troen hele veien. Vi satt oss et mål om å rykke opp, og har jobbet steinhardt for det. Vi har hatt dårlige kamper der vi har tatt tre poeng, det er sterkt. Det tar vi med oss videre. Nå har vi igjen blant andre Grorud 2 og Nordstrand. Men vinner vi mot Grorud 2 i neste, er jeg veldig optimistisk, sier Tavakoli.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen sier til Dagsavisen at dette var nøkkelen til tre poeng mot Stabæk 2 søndag:

– Å være påskrudd. Vi møtte et ungt, sultent Stabæk 2-lag. Det er aldri enkelt. Men jeg følte at vi hadde god kontroll. Vi ledet 2-0 til pause. Selv om de kom tilbake til 1-2, så satt vi 3-1 ganske kjapt. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å mobilisere og være fokusert hele tiden.

Han bruker lite energi på Nordstrand på plassen bak.

– Jeg fokuserer ikke på Nordstrand, men på oss. Så får det gå som det går. Det som er helt sikkert, uansett utfall i år, er at både Lyn og Nordstrand har hatt en fantastisk sesong. Nå er det fire kamper igjen. Vi gleder oss, og starter jobbingen mot Grorud 2 i neste kamp sier Lyn-treneren.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen på Bislett.

---

Kampfakta

Fotball, 3. divisjon menn, avdeling 1

Lyn – Stabæk 2. lag 4-1 (2-0)

Bislett stadion: 812 tilskuere.

Mål: 1-0 August Tuastad Randers (27), 2-0 Ole Breistøl (40), 2-1 Philip Conradi Schie (str., 50), 3-1 Ibba Laajab (str., 55), 4-1 David Tavakoli (90)

Gult kort: William Sælid Sell og Martin Bakken, Lyn.

Rødt kort: Andreas Victorio, Stabæk 2.

Dommer: Haakon Arve Pedersen Bue, Raumnes & Årnes

Lyn: Alexander Hurlen Pedersen, August Tuastad Randers, William Sælid Sell, Cristopher Lindquist, Mikkel Tveiten, Even Bydal, Henrik Elvevold (Martin Bakken fra 63.), Herman Solberg Nilsen, Anders Bjørntvedt Olsen, Abdurahim «Ibba» Laajab (David Tavakoli fra 63.), Ole Breistøl (Anwar Pellegrino fra 80.)

Øvrige resultater søndag: Skeid 2. lag - Grorud 2. lag 2-3, Kjelsås 2. lag - Os 5-3.

---


Mer fra Dagsavisen