Lyn taklet presset da røde Stabæk fikk bank på Bislett

(Lyn – Stabæk 2. lag 4-1). Nordstrand la press på Lyn lørdag, men søndag svarte Jan Halvor Halvorsens mannskap med tremålsseier på Bislett. Bæringene måtte avslutte med ti mann.

BISLETT (Dagsavisen): Lyn topper 3. divisjon, avdeling 1. Luken er igjen på fem poeng til Nordstrand, som slo Fyllingsdalen 3-2 borte lørdag.

August Tuastad Randers, Ole Breistøl, Ibba Laajab (straffespark) og David Tavakoli ordnet målene for Lyn søndag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Bastionen i fyr og flamme

Og det var Lyn tok grep om matchen fra start, men maktet ikke å skape noen store sjanser i innledningen. Det var gjestene fra Bærum som fikk oppgjørets første mulighet. Men forsøket fra gjestene gikk rett på Lyn-keeper Alexander Hurlen Pedersen fra kort hold.

Lyn fortsatte å føre, og kort tid før halvtimen fikk de betalt. August Tuastad Randers steg til værs på et innlegg fra høyre og stanget ballen utakbart i mål bak Stabæk 2-keeper Marius Amundsen Ulla. Lyn-spillerne feiret på matta, mens Bastionen jublet med bluss på tribunen.

Bastionen jublet for Lyn-mål mot Stabæk-rekruttene på Bislett.

Kort tid etter kunne det ha stått 2–0. Et Lyn-frispark ble slått 45 grader ut inn i gjestenes boks, men Ibba Laajabs forsøk gikk via et Stabæk-bein og like utenfor.

August Tuastad Randers stanger inn 1-0 for Lyn mot Stabæk 2.

Så var det Henrik Elvevolds tur til å prøve seg. Cristopher Lindquist spilte ham gjennom inn i boksen, men Elvevold banket ballen like til side for mål.

Det skulle uansett bli mål nummer to for hjemmelaget. Fem minutter før hvilen mottok Ole Breistøl ballen ute til venstre, skar inn og curlet ballen flott forbi Stabæk-keeper Ulla og ned i høyre hjørne. Dermed 2–0 og en oppskriftsmessig ledelse til pause for vertene.

Straffespark og Stabæk-håp

Lyn hadde kontroll, men nærmest ut av intet fikk gjestene straffe bare fem minutter ut i 2. omgang. William Sælid Sell klønet det til i egen boks, og dommer Haakon Arve Pedersen Bue var ikke i tvil – straffespark. Philip Conradi Schie plasserte ballen sikkert i høyre kryss til 1–2 og nytt håp for bæringene.

Men håpet skulle raskt slukkes av hjemmelaget. Få minutter etter ble målscorer Ole Breistøl klippet ned av Mathias Farnes Gabrielsen inne i Stabæk-boksen. Gabrielsen protesterte ikke, og straffesparket var et faktum. Spissveteranen Ibba Laajab dunket ballen sikkert høyt i mål, og Lyn hadde tomålsledelse igjen.

Stabæk fikk en stor mulighet til redusering 20 minutter før full tid. Christian Halfstad Aagesen lurte seg fri på første stolpe og fikk pannebrasken på et fint innlegg fra høyre, men Lyn-keeper Alexander Pedersen vartet opp med en strålende redning og fikk slått ballen til sikkerhet.

Ibba Lajaab for Lyn mot Stabæk 2.

Marsjordre

Så var det Lyns tur til å få en kjempemulighet. Kort tid etter Pedersens fine redning, drillet Ole Breistøl seg fri inne i Stabæk 2-boksen. Men én mot én mot Marius Amundsen Ulla var det Stabæk-keeperen som gikk seirende ut av duellen.

Stabæk-rekruttene forsøkte å mobilisere til en snuoperasjon på tampen, men maktet ikke å skape de helt store sjansene. I stedet pådro bortelaget seg rødt kort drøyt fem minutter før full tid, da Andreas Victorio taklet Even Bydal stygt på midten og fikk marsjordre.

Lyn-innbytter David Tavakoli kunne ha lagt på til 4–1 like i forkant av utvisningen, men forsøket fra måltyven gikk i nettveggen fra kort, skrått hold. Men på overtid fikk han sin revansj. Tavakoli satte punktum med 4-1 på et flott og lurt frispark under muren. Dermed kunne han og lagkameratene juble for en komfortabel seier da sluttsignalet lød. «Vi er serieleder, heia Lyn», konkluderte Bastionen.

Lyn gjester Grorud 2 i neste runde. Den matchen spilles 4. oktober.

Ole Breistøl curlet inn 2-0 for Lyn mot Stabæk-rekruttene.

---

Fotball, 3. divisjon menn, avdeling 1

Lyn – Stabæk 2. lag 4–1 (2–0)

Bislett stadion: 812 tilskuere.

Mål: 1–0 August Tuastad Randers (27), 2–0 Ole Breistøl (40), 2–1 Philip Conradi Schie (str., 50), 3–1 Ibba Laajab (str., 55), 4-1 David Tavakoli (90)

Gult kort: William Sælid Sell og Martin Bakken, Lyn.

Rødt kort: Andreas Victorio, Stabæk 2.

Dommer: Haakon Arve Pedersen Bue, Raumnes & Årnes

Lyn: Alexander Hurlen Pedersen, August Tuastad Randers, William Sælid Sell, Cristopher Lindquist, Mikkel Tveiten, Even Bydal, Henrik Elvevold (Martin Bakken fra 63.), Herman Solberg Nilsen, Anders Bjørntvedt Olsen, Abdurahim «Ibba» Laajab (David Tavakoli fra 63.), Ole Breistøl (Anwar Pellegrino fra 80.)

Øvrige resultater søndag: Skeid 2. lag - Grorud 2. lag 2-3, Kjelsås 2. lag - Os 5-3.