Trikkeligaen

Grorud U21 tok rotta på Skeid-rekruttene: – Enorm prestisje. Det betyr mye

(Skeid 2. lag - Grorud 2. lag 2-3). I en kaoskamp med flust av sjanser begge veier var det til slutt Grorud som stakk av med seieren og med det passerer Skeid på tabellen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Grorud tok ledelsen tre ganger denne ettermiddagen på Nordre Åsen. Skeid utlignet to ganger, og var uhyre nære en keeperscoring på overtid, men Fredrik Finnøy ble matchvinner med sin fulltreffer fire minutter før slutt.

– Den snidda et Skeid-bein, men det er min scoring. Det er utrolig gøy å komme hit til Nordre Åsen og vinne over Skeid. Det er første gang jeg er med på det. Vi ser både på benken og banen hvor mye det betyr, det er jevnt og tett hele veien. Utrolig gøy at vi tar det, sier matchvinneren til Dagsavisen

Skeid-keeper Kasper Ofstad ble sendt opp på en dødball i overtidens siste minutt. Han kom på ballen som gikk centimeteren utenfor.

– Det hadde vært gøy med en keeperscoring der og 3–3. Det resultatet har skjedd noen ganger før denne sesongen. Dette kunne vippet begge veier, men vi er ikke gode nok når det avgjøres, sier Skeid-trener Martin Dolvik.

Omar Bully åpnet scoringsballet på straffe i førsteomgang

Prestisjefullt oppgjør

Det er noe ekstra med akkurat dette oppgjøret. Det er mange som kjenner hverandre utenfor banen. En rekke spillere har bakgrunn i Vålerenga og har spilt med hverandre der. For eksempel duellen på den ene kanten, Yasir Sa’Ad mot Berger Kisaruko, de kjenner hverandre godt. Derfor sier Grorud-trener Andreas Alrek at det faste fokuset på utvikling over resultat ikke er av like høy viktighet i denne kampen.

– Det er noe ekstra å møte Skeid. Det er en kamp vi alltid ønsker å vinne. Som regel er ikke resultatet det viktigste for oss, men akkurat mot Skeid gjelder ikke det. Jeg har vært i Grorud i alle år og sa det til spillerne før kampen. Fra dypet i mitt hjerte ønsker vi å slå Skeid, så det betyr mye, sier en storfornøyd trener til Dagsavisen.

Han mener laget opptrer godt i en prestisjefull duell som dette, med høyt stressmoment og et kampbilde som bølger.

– Jeg mener vi er gode med dette stresset. Det er noe vi øver mye på for det er mye av det fotball dreier seg om. Man må være best når det er kaos og ubalanse. At mange av spillerne kjenner hverandre fra før gir også ekstra prestisje i hver ball, sier Alrek.

Forsiktig åpning før kaoset begynte

Prestisjen i dette oppgjøret var tydelig fra start. Lagene følte på hverandre samtidig som man trykket til i duellene. Å vinne duellen på midtbanen ble ofte nøkkelen til å komme til et farlig angrep. Det var sjansefattig innledningsvis, men Yasir Sa’Ad hadde et godt forsøk fra distanse. Et skudd på førstetouch som strøk lengste stolpe.

Groruds spisspar med Omar Bully og Josias Furaha er synonymt med hurtighet. Det er vanskelig å stoppe dem da leveransen i bakrom er presis, og det var den også flere ganger. Spissene er egne angrep i seg selv, men det var en annen rappfotet kar som ordnet straffen halvveis i førsteomgang. Casper Myhren Fjeld kom seg på blindsiden av Henrik Hagen som felte Groruds venstrekant alene igjennom. Hagen slapp unna både det ene og andre kortet, men Omar Bully ekspederte straffen sikkert i mål.

Theodor Wilhelmsen var god sentralt på Groruds midtbane. Dessverre måtte han gi seg med en vond skulder allerede før pause. Han pådro seg den smellen i det som holdt på å bli årets forarbeid i 3. divisjon. Med teknikk, fart, duellstyrke og balanse kom han seg i posisjon til å stikke Josias Furaha inn bak. Spissen scoret, men var ifølge linjedommer på feil side av linja.

Noah Sveen scoret igjen for Skeid-rekruttene

Skeid sløste før de utlignet

Inn mot pause begynte Skeid å produsere store sjanser. Daniel Størseth Lunde vil undre seg hvordan han gikk målløs av banen til pause. Først var det en hundreprosentsjanse han blåste over fra ti meter, litt senere bommet han på ballen etter et fint innlegg av Ousmane Toure. Høyrebacken til Skeid var blant omgangens beste og viste gode nutmeg-kvaliteter.

På overtid utlignet Skeid. Det var fortjent. Jason Buan gikk for en hard markkryper i korthjørnet. Han lyktes godt med halvvristen, men hadde tur da ballen gikk i stolpen og ryggen på Vegard Storsve og i mål.

Byttet spissene

En innholdsrik kamp fortsatte i samme spor etter hvilen, og på nytt gikk Grorud opp i ledelsen. Ayman Elhammichi dro seg elegant fri og satte ballen via Kasper Ofstad og i mål.

– Ayman er en kar vi har ønsket å hente i tre år. Vålerenga, noe motvillig, lot han endelig gå til oss i år og det er vi veldig glade for. Han er en spiller med de rette verdiene og et forbilde for de yngre i klubben, sier Andreas Alrek.

Groruds spisspar med Bully og Furaha ble erstattet med Tollef Kvello Etholm og Fredrik Finnøy. Det ga Skeid mye nytt å bryne seg på. Mindre fart, men mye bevegelse i Finnøy, og slepen teknikk i Kvello Etholm.

– Det var alltid planen å bytte spissene i pausen. Det venter en viktig NM kvartfinale for U19 i midtuka og det trenger vi friske bein til. At Theodor måtte ut tidlig var jo ikke planen, men det ga Berger Kisaruko mer spilletid. Vi skulle egentlig ta han ut, men det var nok litt heldig å ha han på banen og. Han hadde full kontroll mot kompisen Yasir Sa’Ad, sier Andreas Alrek.

Noah Sveen scoret igjen

Også Skeid byttet ut sine spisser, Daniel Lunde og Eduard Hjelde. Habib Diallo og Santiago Vasquez kom inn. De to representerer fart og på den måten lagenes strategi byttet fra førsteomgang.

Men det var på en helt annen måte enn fart Skeid utlignet på ny. Noah Sveen har etterlyst flere dødballmål fra seg selv, og nå begynner han å levere varene jevnt og trutt. Han ble matchvinner mot Stabæk 2 og i dag scoret han igjen. På et korridorfrispark raget han høyest og fant nærmeste stolpe.

Dermed var vi like langt igjen, men det burde ikke vart lenge. Grorud kom til to enorme sjanser like etter Skeid-scoringen. Kvello Etholm og Elhammichi burde begge scoret, men avslutningene ble henholdsvis reddet og blokkert.

Finnøy fant hjørnet

Kampen gikk inn i sine siste ti minutter og følelsen ble at det neste målet vinner. Begge lagene var selvfølgelig veldig interessert i det. Og spenningen var høy. Det bølget fram og tilbake med fremadstormende angrep som alle kunne blitt noe ut av. Det stoppet med den siste pasningen.

Det måtte noe spesielt til. Fredrik Finnøy plukket opp en løs ball i returrommet, tok et par touch og brant til. Via en forsvarer fant ballen veien forbi Kasper Ofstad og inn i det lengste hjørnet. Spissens første mål på en måneds tid og han feiret med å løpe den i hjørnet og kaste hjørneflagget i bakken. Ærlig som han er tok han seg tid til å sette det tilbake også.

– Ballen var på vei mot mål så det er hundre prosent min scoring. Det er en stund siden jeg scoret sist så det var godt å få den, sier matchvinner Finnøy.

Det betyr mye for Andreas Alrek å gå seirende ut av duellen med Skeid

Kampen om tredjeplass

Begge lagene har tidligere uttalt til Dagsavisen at å kapre tredjeplassen er målet for sesonginnspurten. Groruds tre poeng i dag tar dem forbi Skeid, men også Lokomotiv Oslo (på målforskjell), og Os som tapte for Kjelsås 2.

– Nå er vi på tredjeplass, det hadde vært gøy å ta den. Vi har ikke noe sånt mål egentlig, men jeg sa før sesongen at å komme topp fire er noe jeg ønsket. Halvparten av troppen er ny i år og denne sesongen har gått veldig mye bedre enn det jeg hadde trodd. Kulturen her har satt seg altså. Det kommer spillere tilbake fra skade og bidrar i en treningshverdag som har så høyt tempo at jeg som dommer nesten ikke henger med lenger altså, sier Andreas Alrek.

I neste runde blir det en bonuskamp mot Lyn, men Jan Halvor Halvorsen sa etter det motsatte oppgjøret da Lyn vant 3–2 at det var en av kampene han var mest nervøs for. Skeid-rekruttene skal til Trasop og møte et Oppsal som ikke akkurat er i flytsonen om dagen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 1, runde 22 søndag

Skeid 2 – Grorud 2 2–3 (1–1)

Nordre åsen kunstgressbane: 100 tilskuere

Dommer: Brage Nygård, Salangen IF

Mål: 0–1 Omar Bully (26, straffe), 1–1 Jason Buan (45+2), 1–2 Ayman Elhammichi (50), 2–2 Noah Sveen (69), 2–3 Fredrik Finnøy (86)

Gule kort: Theo Trelnes, Skeid. Simen Nygaard, Grorud.

Skeid 2: Kasper Ofstad – Ousmane Toure (Luca Høyland fra 85), Henrik Hagen, Theo Trelnes (Franklin Wollum-Goulehi fra 65), Noah Sveen – Yasir Sa’Ad, Samuel Ekroll (Matias Velldal fra 85), Karl Omdahl, Jason Buan – Eduard Hjelde (Habib Diallo fra 65), Daniel Størseth Lunde (Santiago Vasquez fra 65)

Grorud 2: Vegard Storsve – Shreeraam Sritharan (Ian Barobe fra 77), Tamsir Sosseh, Mathias Stær-Jensen, Berger Kisaruko – Ayman Elhammichi, Simen Nygaard, Theodor Wilhelmsen (Karim Bata fra 40), Casper Myhren Fjeld (Nikolai Jakobsen fra 65) – Omar Bully (Fredrik Finnøy fra 46), Josias Furaha (Tollef Kvello Etholm fra 46)

---