Kjelsås kom til kort da Hødd klatret til tabelltopp

(Hødd – Kjelsås 1-0). Eirik Saunes ble tungen på vektskålen da Hødd tok over serieledelsen etter en knapp seier mot Eivind Kampens Kjelsås-mannskap på Høddvoll.

Eirik Saunes ble matchvinner etter et kvarters spill, etter fint kombinasjonsspill fra vertene.

Resultatet gjør at Hødd, som nå har en kamp mer spilt enn Ullensaker/Kisa, topper avdeling 2 i 2. divisjon, to poeng foran nettopp Kisa. Kjelsås, som hadde vunnet sine to foregående seriekamper før lørdagens oppgjør, blir liggende på tredjeplass med sine 35 poeng, 14 poeng bak Kisa på andre.

Tidlig ledelse

Opprykksjagende Hødd yppet seg fra start på eget kunstgress mot gjestene fra Oslo. Andreas Helmersen ble spilt gjennom etter bare tre minutter, men fra god posisjon inne i boksen blåste han ballen over kassen.

Kjelsås-spiss Ole Erik Midtskogen fikk muligheten etter knappe ti minutter, men satte ballen utenfor etter innlegg fra venstre.

Og snart skulle det bli nettsus, men dessverre for Kjelsås var det hjemmelaget som kunne juble. Alfred Scriven kombinerte seg fram i boksen og la 45 grader ut til lagkamerat Eirik Saunes. Han plasserte ballen sikkert i mål bak Kjelsås-keeper Terje Kirsebom.

Jacob Blixt Flaten prøvde seg fra 17-18 meter en halvtimes spill, og tvang fram en god redning fra Hødd-keeper Ole-Monrad Alme. Kort tid etter prøvde målscorer Saunes seg på en frekkis inne i boksen, men Kirsebom var med på notene og avverget for Kjelsås.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hødd kjempet i land poengene

Kjelsås’ største mulighet kom få minutter ut i 2. omgang. Lars Brotangen viste sambatakter da han fintet vekk to Hødd-spillere og løsnet skudd, men Alme klarte å parere ballen ut. Returen havnet hos Yaw Paintsil, men skuddet hans ble blokkert av en Hødd-forsvarer like foran streken.

Victor Emanuel Halvorsens farlige innlegg ti minutter etter skapte trøbbel for nevnte Alme, men Hødd-keeperen klarte i desperasjon å slå ballen over til corner til tross for at han sto på feil fot.

Kjelsås ga ikke opp. Yaw Paintsil avsluttet like utenfor og Henning Vassdal skjøt like over på frispark, men det ville seg ikke. Kort tid før slutt headet Midtskogen utenfor etter corner.

Alfred Scriven forsøkte å hæle ballen i mål for Hødd helt på tampen, men ble stoppet av Kirsebom og Kjelsås. Men det var uansett Hødd som holdt unna og kunne juble for tre poeng i toppstriden.