Trikkeligaen

Grorud mangler lys. Innkjøpsstopp i kommunen

Grorud må flytte sin neste hjemmekamp til Mjøndalen ettersom lyset på Grorud ikke holder mål.

Det er spillefri i OBOS-ligaen denne helgen på grunn av landslagets aktiviteter, men Grorud forbereder sine fem siste kamper etter beste evne. I teorien kan de fortsatt berge plassen.

Men neste hjemmekamp mot Raufoss mandag 3. oktober, er flyttet til Consto Arena i Mjøndalen.

For øvrig samme bane der også deres siste bortekamp spilles.

Ingen har godkjent lys

Ingen av Oslo-lagene i OBOS-ligaen, KFUM Oslo, Skeid eller Grorud, har lys som er godkjent i OBOS-ligaen. KFUMs neste hjemmekamp er flyttet til Intility.

Dette er kjente problemstillinger for Oslo-klubbene, men denne uka oppsto det et nytt problem ved at to lyspærer i den ene masta har gått på Grorud. Banens lysanlegg er godkjent for spill i lavere divisjoner, men da Groruds rekrutter spilte mot Oppsal i 3. divisjon tirsdag, stoppet dommeren kampen etter pause og spurte spillerne om de syntes det var forsvarlig å fullføre kampen med det manglende lyset som var.

Lagene ble enige om å fullføre kampen.

Kommunal innkjøpsstopp

På grunn av innkjøpsstopp i kommunen, har Bymiljøetaten meddelt Grorud at de ikke kunne skifte pærene.

– Nå skifter vi de pærene for egen regning, vi har to på lager, men det koster oss 12.000 kroner med å leie inn lift og elektriker. Ingen stor sum i det store bildet, men vi har vel brukt om lag 15 millioner kroner nå av egne midler på dette anlegget som kommunen eier, sier mediesjef i Grorud, Frode Englund til Dagsavisen.

De to siste hjemmekampene skal etter planen spilles på Grorud fordi kampene spilles tidlig på dagen.

– Men vi er mer bekymret for at flere pærer skal ryke slik at all aktiviteten for barne- og ungdomsfotballen på kveldstid kan bli rammet. Alle pærene i anlegget er jo omtrent like gamle, sier Englund.

På sikt har kommunen planer om å skifte ut hele lysanlegget.

Grorud ligger sist i OBOS-ligaen med sine ti poeng, men kan i teorien fortsatt berge plassen ettersom det er 15 poeng igjen å spille om.

PS. Lørdag spiller Lyns damelag i Toppserien på Grorud, fordi banene på Kringsjå ikke er godkjent for spill. Kampen starter klokka 15.00 og da skal det være dagslys nok til å fullføre kampen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Groruds gjenværende kamper:

Mandag 3.10: Raufoss (h), spilles i Mjøndalen.

Mandag 10.10: Sandnes Ulf (b)

Søndag 16.10: Sogndal (h). Kampstart 14.00.

Lørdag 22.10: Mjøndalen (b)

Lørdag 29.10: Åsane (h)


Nyeste fra Dagsavisen.no: