Trikkeligaen

Lyn må stenge hjemmebanen igjen. Flytter til Grorud

Lyn må stenge hjemmebanen på Kringsjå igjen. Det blir ikke flere hjemmekamper der i høst.

Lyn melder torsdag at det ikke blir flere Toppseriekamper på Kringsjå denne høsten. Banen er i dårlig stand og kan fort bli verre med lave temperaturer fremover. På andre siden av klubbhuset ligger kunstgressbane 2, men den er heller ikke spillbar.

Før hjemmekampen mot Kolbotn sist helg måtte klubben selv lime fast skjøtene på Kringsjå kunstgress i håp om at kampen i det hele tatt ble spilt. Heldigvis ble den det, men Lyn ønsker nå forutsigbarhet og gode rammer for spillerne. I samråd med NFF har de besluttet å stenge banen for videre spill.

– Lyn Fotball ønsker ikke å risikere at kamper ikke kan spilles på bakgrunn av at dommer eller kampdelegat underkjenner banen på kampdag. Skjøtene på banen kan fortsatt utbedres og limes kontinuerlig, men med kaldere temperaturer i perioden fremover er det en risiko for at ujevnhetene i banen forverres, skriver klubben på egne hjemmesider.

Klubben kaller situasjonen svært uheldig og skriver at de jobber på spreng for en rehabilitering av banen.

Trøbbel med begge banene

Kringsjå kunstgress 2, som ligger på andre siden av klubbhuset, ble valgt ut som en av Oslo kommunes baner til rehabilitering i år. Den har fått et nytt dekke med gummigranulat og skulle vært klar nå, men overtakelsesmøtet mellom Lyn og entreprenøren på tirsdag ble utsatt.

Lyns styreleder Line Fiskerstrand Blekeli kaller hele situasjonen for en tålmodighetsprøve.

– De skal utbedre ting visstnok, men vi vet ikke hva som eventuelt skal til for at den blir godkjent, sier hun til Dagsavisen.

Bymiljøetaten skriver i e-post til Dagsavisen at de venter på testresultater før de eventuelt godkjenner banen.

– Resultater fra testing foreligger ikke enda, så vi vet ikke om banen blir godkjent. Dersom den ikke blir godkjent må entreprenør utbedre avvik slik at banen blir levert i henhold til gjeldende standarder og kontrakt, skriver Bymiljøetaten.

Samme entreprenør som på Nordre Åsen?

Lyn mener at det er samme entreprenør som fikk kontrakten om Nordre Åsen kunstgress i 2019. Dette avviser Bymiljøetaten, men det er ikke en ny entreprenør de har engasjert til Kringsjå kunstgress 2.

– Entreprenøren er tidligere brukt i rehabilitering av andre kunstgressbaner i Oslo. Vi har også tidligere jobbet med samme leverandør av dette kunstgresset. Det er ikke samme entreprenør på Nordre Åsen og Kringsjå, skriver Bymiljøetaten.

Hvilke prosjekter entreprenøren og leverandøren har vært involvert i tidligere, har ikke Bymiljøetaten svart på.

Situasjonen som nå innebærer at to av tre kunstgressbaner på Kringsjå ikke er i bruk er fortvilende for Lyns styreleder. Det er rundt 140 lag i klubben som alle krever bane.

– Vi sitter igjen med to kunstgressbaner som ikke er godkjent. Det er hjelpeløst, sier hun.

Hvorfor det nye dekket på Kringsjå 2 er lagt med gummigranulat har Bymiljøetaten et svar til.

– I 2020 vedtok byrådet en handlingsplan for å fase ut bruk av gummigranulat på kunstgressbaner i Oslo. Bymiljøetaten rehabiliterer ca. 10 prosent av kommunens baner hvert år. I alle prosjekter bruker vi miljøvennlige alternativer til gummigranulat som innfyll, med unntak av tre baner som allerede var vedtatt rehabilitert på det tidspunktet planen ble vedtatt. Dette gjelder Frogner, Ullern og Kringsjå 2.

Må flytte til Grorud igjen

Lyn spilte sine to første hjemmekamper i grunnserien på Grorud Arctic match og må til helgen igjen ta turen dit.

– Våre venner i Grorud har vært svært behjelpelige med å flytte annen kampaktivitet vekk fra banen, slik at vi kan spille der. Da det er svært få baner i Oslo som møter kravene til en toppseriebane anser vi Grorud som vårt beste alternativ per nå, skriver Lyn på sine hjemmesider.

Det er ikke sikkert at de to siste hjemmekampene mot Røa og TIL2020 blir spilt på samme bane, men dette kommer klubben tilbake til senere.

Lyn møter Avaldsnes lørdag klokka 15.00. Altså på Grorud.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra DagsavisenNyeste fra Dagsavisen.no: