Trikkeligaen

Grorud-rekruttene slo Oppsal i jevn kamp: – To gode lag

(Grorud 2 - Oppsal 1-0) Et utypisk mål av Nikolai Hristov og Grorud-rekruttene ble det eneste som skilte lagene i det som etterhvert ble en kald batalje på en bane med dårlig lys. Det var sjanser begge veier, men Oppsal skuffet med dårlig sjanseproduksjon, særlig etter pause

GRORUD (Dagsavisen): Matchvinner Nikolai Hristov ser tilbake på en jevn kamp mot et lag som er bedre enn det tabellsituasjonen tilsier.

– Det er en jevn kamp mellom to veldig gode lag. Men jeg føler vi burde vunnet dette med større sifre, kanskje to-tre. Det er mye unøyaktighet på siste tredel, sier han til Dagsavisen.

Det ble slått overraskende mye langt fra begge lag utover i kampen. - Det er lite press på stopperne og da blir det sånn. Det er jo det de liker å gjøre, sier Hristov.

– Dere lykkes bra med i dag dere da?

– Vi har tre spillere på topp som kan løpe så da er det bare å legge den i bakrom. Da skal ting skje. Scoringen i dag er en veldig utypisk Grorud-scoring. Vi liker jo best å spille imellom, men vi gjør det vi må for å vinne og ta tre poeng, sier målscoreren.

Han er også overrasket at Oppsal ligger der de ligger. Det har vært mye skader og annet støy i den leiren, særlig igjennom våren og sommeren. De har også mistet Nidal Loulanti til Nordstrand.

– Jeg syns det er rart at de ikke har tatt flere poeng. De spiller bedre enn det tabellen sier. De gir oss en tøff kamp, vi stiller jo ganske sterkt. De må bare fortsette å stille opp og så vil de nok ta mer poeng etterhvert. Det er egentlig et veldig godt lag, sier Hristov om kveldens motstander.

Det er som regel jevne kamper med Oppsal involvert. Dette var den femte strake kampen der det er ett mål som skiller lagene.

Lyktes i bakrom

Et sterkt Grorud-lag med blant annet Geirald Meyer, Nikolai Hristov og Omar Bully i startelleveren gav kamp til et Oppsal-lag i større poengnød. Det var jevnt og to lag som lå i stramme defensive strukturer. Oppsal med tre bak og to vingbacker, Grorud med en bakre firer der backene skulle true oppover. Men både Andreas Alrek og Tom Høgåsen var aktive i coachingen innledningsvis. Det var litt å justere på.

Sjansene begynte å komme senere i førsteomgang. Gjestenes Mads Brændvang lette og lette etter rommene, men slet med å finne de. Endelig fant han rommet der den løse ballen falt og forserte Geirald Meyer før han rappet til. En god redning av Vegard Storsve.

Grorud skulle etterhvert lykkes med lange baller. Josias Furaha er glad i å løpe, særlig når det er mot motstanderens mål. Da han ble sendt rettvendt i bakrom ble det farlig hver gang, men det var Nikolai Hristov som kom på scoringslista. Geirald sto stille ved halvbuen midt på egen halvdel og regelrett banket til, rett i bakrom. Hristov timet det best av alle og kom relativt enkelt alene med keeper, avslutningen til side for Kevin Christensen og til hjemmeledelse.

– Helt utypisk Grorud, sier styreleder Richard Pedersen til Dagsavisen.

Mørkt og kaldt

Halvparten av tilskuerne forsvant i pausen da temperaturen virkelig falt, ned mot syv grader. Det ble også svært mørkt på nordsiden av banen, altså langs hele langsiden. Det gjorde det vanskelig å ta bilder for journalisten, og ikke minst spille fotball. Dommer Himmet Boyar stoppet kampen for å diskutere med lagene om det er greit å spille videre. Etter en kort prat fortsatte kampen. Styreleder Richard Pedersen sier til Dagsavisen at de har ventet lenge på at kommunen skal komme og ordne lyskasterne som ikke fungerer. Det var det samme problemet i forrige hjemmekamp for to uker siden.

Men over til det sportslige igjen. Oppsal har åtte poengs luke til Kjelsås 2 på tolvteplass. Det skal mye til for at de rykker ned, men de vil nok gjøre det mer komfortabelt for seg selv. Men utover i kampen var det Grorud som skapte sjansene. Bully igjennom til Furaha, det burde blitt 2-0. Duellspillet hadde også Grorud et overtak i. Geirald Meyer og nyervervelsen fra Kjelsås, Kristoffer Harrison, hadde god kontroll. Det ble mest trøbbel da laget mistet ballen i midtbaneleddet. Det ble halvfarlig på grunn av dette, men Oppsal manglet den siste geniale pasningen.

Rotete kampbilde

Av en eller annen grunn var det meste spillet på siden i mørket. Uten at det var en fordel for noen av lagene. Grorud slet med å drepe kampen, mens Oppsal ikke klarte å forvalte ballen godt nok i det offensive spillet.

Med fire mann på topp gjorde Oppsal det de kunne, men sjansene ble altfor små og få. Vegard Storsve tok de skuddene som kom og var også våken i sweeperspillet. Dermed ebbet dette ut med en sjelden 1-0-seier og Oppsal må prøve på nytt til helgen da Frøya kommer til Oslo. Grorud U21 skal til Nordre Åsen og gleder seg.

– Det er alltid gøy å møte Skeid, sier Andreas Alrek.

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 1, runde 21 tirsdag

Grorud 2 - Oppsal 1-0 (1-0)

Grorud kunstgress, 157 tilskuere

Dommer: Himmet Boyar, Abildsø Rustad SK

Mål: 1-0 Nikolai Hristov (33)

Gule kort: Omar Bully, Theodor Wilhelmsen, Grorud. Anujan Rajendram, Serge Gamwanya, Tobias Gram-Caspersen, Daniel Tavakoli, Oppsal.

Grorud 2: Vegard Storsve - Nahim Kibiru, Kristoffer Harrison, Geirald Meyer, Berger Kisaruko - Theodor Wilhelmsen (Simen Nygaard fra 46), Tollef Kvello Etholm (Casper Fjeld fra 66), Karim Bata, Omar Bully (Fredrik Finnøy fra 66) - Nikolai Hristov (Nikolai Jacobsen fra 90), Josias Furaha (Ayman Elhammichi fra 76)

Oppsal: Kevin Christensen - Tobias Gram-Caspersen (Martin Riisnæs fra 46), Kalle Roba, Mohit Thind, Mats Paulsberg (Sondre Meløe fra 46), Miran Kuci - Anujan Rajendram, Mats Brændvang, Serge Gamwanya (Kebba Lamin fra 66) - Rahul Sharma, Daniel Tavakoli

---

Nyeste fra Dagsavisen.no: