Uavgjort mellom Ready og Kjelsås-rekruttene i kampen begge måtte vinne

(Ready - Kjelsås 2. lag 2-2). Begge lagene trengte tre poeng. Det ble bare ett på hver. Nå har Kjelsås fire og Ready fem poeng opp til sikker plass i det fem serierunder gjenstår i Trikkeligaen.

Ettersom Stabæk 2 vant over Grei tidligere mandag og med det hevet poengsummen som trengs til å komme seg over streken, ble dette en kamp begge lag måtte vinne. Litt typisk at det ender uavgjort da?

Ready ledet med to mål halvveis i førsteomgang, men ikke mange minuttene senere hadde Kjelsås-rekruttene hentet dem inn. Det var en åpen og underholdende førsteomgang før stillingskrigen satte seg etter hvilen. Det ble farlig på slutten, men ebbet ut med resultatet ingen er fornøyd med. Readys Matheo Hoang serverte to assists i kveld, men vil nok tenke mer på missen med kampens siste spark på ballen.

To identiske scoringer

I en så viktig kamp som dette kunne man forvente to forsiktige lag og ikke så mange sjanser, men det ble heller det motsatte. Det var to angrepsvillige lag som møtte opp under flomlyset på Gressbanen, til den kampen med det seneste tidspunktet for avspark i år.

Matheo Hoang kom helt alene med Kjelsås-keeper Zein Almosafiri og burde gitt Ready ledelsen, men han valgte å ikke avslutte og heller føre ballen vekk og ut av scoringsposisjon. Med det viste Hoang tydelig at han er mer komfortabel som tilrettelegger …

For det var et déjà vu som traff Zein Almosafiri og Kjelsås 2 i omgangens første halvdel. Hoang, på høyrekanten, fintet innlegg med høyre og la ballen over til venstre. Med den foten slo han et innlegg mot bakre stolpe. Martin Kjenaas sto på rett plass og stusset følsomt inn ledermålet etter kvarteret spilt.

Åtte minutter senere skulle det samme skje igjen. Hoang driblet, la ballen over på venstre og lempet ballen mot bakre stolpe. Denne gangen var Erlens Storseth i posisjon. Han traff den samme nettmasken som Kjenaas tidligere.

Kom tilbake på to minutter

Høyresiden til Kjelsås var også påskrudd. De hadde kommet seg fri på den siden flere ganger før det kom et angrep der det lykkes for gjestene. Patrick Askengren rykket forbi Almin Hrustic og sendte ballen inn foran mål. Ahmad Abbas hadde trukket inn og fikk en enkel jobb med å redusere etter halvtimen spilt.

Bare halvannet minutt senere utlignet Kjelsås-rekruttene.

Veteranen Jesper Solli kom inn og scoret for A-laget i helgen, men han kan også bidra med å holde rekruttene i 3. divisjon. Med nærmest et karatesparknedtak sto han stille og var plutselig helt fri midt inne i Readys sekstenmeter. Han feiet ballen i mål uten noe som helst press fra to midtstoppere som solgte seg fullstendig i tro om at de ville nå ballen. Nedtaket til Solli satt altså begge Readys midtstoppere helt ut av spill.

Nytt kampbilde

Etter den fantastiske førsteomgangen ble det et temposkifte etterpå. Stoppene i spillet ble etter hvert mange, noe som påvirket flyten i kampen. Det utviklet seg i en ren stillingskrig der følelsen av at det neste målet vinner ble større. Et uavgjortresultat er som tap for begge lagene i kveld.

Det tok lang, lang tid før et av lagene nærmet seg en ny scoring. I det 79. minutt kontret Ready. Amel Muratovic ute til venstre, sendte Erlend Storseth i bakrom. Han prøvde å runde keeper, men Zein Almosafiri stoppet ballen i rykket.

Kunne vunnet med siste sparket

Det ble også én god sjanse den andre veien. Med fem minutter igjen på klokka åpnet det seg for Patrick Askengren. Han sto umarkert på bakre stolpe på en corner og nikket stillestående mot nærmeste stolpe. Han var halvveis sikker på nettsus, men Mads Visby viste seg å ha kontroll.

Pakow Bonful kom også til skudd fra en god posisjon før Ready fikk frispark på 17 meter. De gikk for en variant mot det lengste hjørnet, et godt forsøk, men utenfor mål. Og med kampens siste spark på ballen blåste Matheo Hoang en fri ball over mål fra ti meter …

Det meste av fyrverkeri ble brukt opp før pause og ingen av lagene fant fram det siste kruttet i avslutningen. Stabæk 2 er derfor laget som jubler høyest i kveld, etter å ha distansert Grei og fått en firepoengsluke ned til Kjelsås 2 på tolvteplass.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 21 mandag:

Ready – Kjelsås 2 2–2 (2–2)

Gressbanen kunstgress: 42 tilskuere.

Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL

Mål: 1–0 Martin Kjenaas (15), 2–0 Erlend Storseth (23), 2–1 Ahmad Abbas (29), 2–2 Jesper Solli (31)

Gule kort: Martin Kjenaas, Amel Muratovic

Ready: Mads Visby – Thomas Nerland, Magnus Arnesen, Lauritz Skjelle – Almin Hrustic (Thomas Knutsen fra 60), Edonis Mulaj, Fredrik Storløkken (Edin Vuckovic fra 60), Amel Muratovic (Daniel Steeneveldt fra 83) – Matheo Hoang, Martin Kjenaas (Espen Tveter Andresen fra 68), Erlend Storseth

Kjelsås 2: Zein Almosafiri – Greg Dusabe, Runar Brenden (Sebastian Ottesen fra 46), Philip Halvorsen, Mikkel Knudsen – Leo Bech Hermansen, Ulrik Bjerke, Jesper Solli, Ahmad Abbas (Pakow Bonful fra 85) – Patrick Askengren, Rasmus Vinge

Øvrig kamp mandag: Stabæk 2. lag – Grei 4–0.