Trikkeligaen: Nye seire til Lyn og Nordstrand, Grei ble kontret i senk i bunnen

21. runde i Trikkeligaens 3. divisjon pågår fra lørdag til tirsdag. Topplagene vant. Mandag var det nøkkelkamper i bunnstriden.

Lørdag 17. september:

NORDSTRAND – LOKOMOTIV OSLO 2–0 (1-0): Nordstrand måtte håndtere formsterke Lokomotiv Oslo uten sin toppscorer Oliver Midtgård (karantene), men da var det andre som tok ansvar. Det har vært mye omtale siste uka om spillerovergangene fra Grei til Nordstrand og i denne kampen fikk altså Greis spillende trener Markus Cham sine første minutter som innbytter for Nordstrand. Men scoringene var det Ola Hognerud og Luka Fajfric som sto for, den siste kom ikke før dem minutter før slutt, så denne kampen levde lenge. Les intervju med målscorerne og detaljer fra kampen i Dagsavisens omtale.

LYN – OS 4–2 (1-2): Lyn pådro seg igjen handikap og da Os ledet med to mål på Bislett lørdag, innkalte David Tavakoli til timeout ute på gresset. Etter bokstavelig talt samling i bånn, fikk Tavakoli selv inn den første kjappe reduseringen før snuoperasjonen ble fullført etter pause. Og da Os også pådro seg en utvisning ble avslutningen helt grei for Lyn som dermed trygget tabelltoppen foran snaut 500 fornøyde supportere. Her har du mer omfattende referat og reaksjoner fra Lyn-leiren i Dagsavisen. David Tavakoli (2), Ole Breistøl og Anwar Pellegrino scoret Lyns mål.

Søndag 18. september:

SANDVIKEN – SKEIDS 2. lag 2–2 (1-1): Skeid-rekruttene tok en tilnærmet reprise fra A-laget dagen før. Laget ledet 2–1 på Stemmemyren i det vi passerte 90 minutter, men en dødball sørget for utligning og to poeng tapt. Et langt innkast fra venstre skapte kaos i Skeid-feltet der hjemmelagets Markus Helland Tislevoll banket inn utligningen på volley. Skeids ledermål kom bare fire minutter før full tid. Da var det Emil Tjøstheim som banket inn 2–1. En corner fra Florind Lokaj landet hos Tjøstheim, som elegant driblet av to mann før han sendte ballen ned i hjørnet. Men før alt dette: Sandviken tok ledelsen nærmest rett fra avspark. Kampens første angrep ble avsluttet etter 21 sekunder. Sebastian Skåre skjøt ballen hardt ned i høyre hjørnet. Til da hadde en eneste Skeid-spiller vært nær ballen. Skeid tok over mye av banespillet og 1–1 kom ved Henrik Hagen som headet inn utligningen fra kort hold etter et frispark fra Florind Lokaj. Med sitt ene poeng gikk Skeid opp til tredjeplassen på tabellen, men det er hele 14 poeng opp til Nordstrand på plassen foran.

Mandag 19. september:

STABÆK 2. lag – GREI 4-0 (1-0): Resultatet sier kanskje det meste? Neida. For Grei jaktet utligning helt til vi nærmet oss full tid på Nadderud. Da fosset Grei fremover med det resultat at de ble kontret i senk og situasjonen i bunnen ble betydelig forverret. Les detaljene om denne pussige kampen i Dagsavisens referat.

READY – KJELSÅS 2. lag 2-2 (2-2): Etter at Stabæk vant sin kamp, var det vinneren på Gressbanen kunstgress som kunne styrke sin posisjon. Det ble tett og jevnt og fire mål før pause der Kjelsås hentet opp Readys tomålsledelse. Kjelsås siste målscorer? Den evigunge Jesper Solli. Men på overtid kunne Ready hentet hjem alle poengene. Les hvorfor i Dagsavisens referat.

Tirsdag 20. september:

GRORUD 2. lag – OPPSAL 1-0 (1-0): Nikolai Hristov ble matchvinner i en jevn og god kamp på Grorud der Hristov i hvert fall hadde en hyggelig hilsen til motstanderen: - Jeg synes det er rart ikke Oppsal er høyere på tabellen, sier han i dette intervjuet med Dagsavisen som også inneholder annet krydder fra kampen.

Øvrig kamp, spilt fredag 16.9: Frøya – Fyllingsdalen 0–0