Heroisk Rossbach holdt Ull/Kisa unna – men så sprakk det for VIF 2

(Ullensaker/Kisa – VIF 2 3-0). Sondre Rossbach vartet opp med en rekke klasseredninger for Vålerenga-rekruttene. Men til slutt måtte han og VIF 2 gi tapt mot serielederen.

Resultatet gjør at Ull/Kisa (49 poeng) klatrer opp på tabelltoppen i 2. divisjon, avdeling 2, poenget foran Hødd. VIF 2 blir liggende under streken med sine 22 poeng, á poeng med Eidsvold på plassen over.

VIF-rekruttene kjemper for å berge plassen på nivå tre, men har nå tapt fem strake kamper mot henholdsvis Træff, Hødd, Gjøvik-Lyn, Kjelsås og nå Ull/Kisa. Øystein Sanden og hans unge VIF-mannskap må håpe på å bryte trenden borte mot Tromsdalen i neste runde.

Innbytterduoen Ole Sebastian Sundgot og Mathias Sundberg (2) ordnet nettsus for hjemmelaget på Jessheim stadion.

Vålerenga bytter ut Per Kristian Bråtveit, med Sondre Rossbach.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

A-lagsspillere med for Vålerenga

Et ungt Vålerenga-mannskap, dog med A-troppsinnslag som Seedy Jatta, Brynjar Ingi Bjarnason og Mathias Emilsen fra start, ble satt under press fra avspark. Ole Kristian Langås og Andreas Nyhagen fikk begge sjanser fra kort hold i åpningen, men Langås blåste sitt forsøk over og Nyhagen ble hindret av VIF-keeper Rossbach.

Samme Nyhagen fikk flere muligheter underveis, og etter elleve minutter måtte Rossbach nok en gang i aksjon. Ull/Kisa-spillerens forsøk ble slått til corner.

VIF 2 hadde lite å by på før hvilen. Mathias Emilsen prøvde seg fra distanse etter en halvtimes spill, men forsøket gikk via et Kisa-bein og ballen trillet inn i fanget på vertenes keeper Stefan Hagerup.

Rossbach hindret igjen Nyhagen ti minutter før pause, med en flott beinparade fra skrått hold. Og like før pause måtte VIF-burvokteren igjen i aksjon etter klabb og babb på corner.

Gang på gang berget den Odd-utlånte sisteskansen Vålerenga-rekruttene, men det kunne ikke vare. Etter 52 minutters spill tok hjemmelaget føringen, om enn på omdiskutert vis. Ull/Kisa-kaptein Sondre Sørløkk løsnet skudd, Rossbach reddet, men returen falt til Sundgot som fra kloss hold skled vertene i føringen. VIF 2-spillerne protesterte voldsomt og ville ha offside i situasjonen, men etter å ha konferert med sin assistentdommer godkjente dommer André Bjørgen Birkeland scoringen.

Stensrud-bom

Drøyt ti minutter etter fikk Vålerenga sin første – og egentlig eneste – ordentlige sjanse i matchen. Seedy Jatta tok ned ballen og spilte gjennom lagkamerat Andreas Stensrud. Men forsøket fra sistnevnte gikk like til side for mål fra god posisjon.

Kort tid etter burde det ha stått 2-0 til hjemmelaget. Sondre Sørløkk slo inn til Mathias Sundberg på blank kasse, men på uforklarlig vis bommet Kisa-spilleren fra kloss hold.

Men Sundberg skulle revansjere seg. Etter 74 minutter driblet Juba Moula seg fri på venstre og slo inn til Sundberg, som satte ballen i mål mellom beina på VIF 2-stopper Aleksander Hammer Kjelsen.

Og Sundberg ga seg ikke med det. Kort tid før slutt banket han ballen i mål fra kort hold etter nok et godt innlegg.

VIF 2 hadde ingenting å svare med, og dermed endte det med en komfortabel seier for Ull/Kisa.

PS! Kampstart på Jessheim ble utsatt med rundt ti minutter. Årsaken er at VIF-rekruttenes buss sto fast i trafikken.

Les alt om Vålerenga her!

---

Fotball, 2. divisjon menn, 21. runde

Ullensaker/Kisa – Vålerenga 3-0 (0-0)

Jessheim stadion, 435 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Sebastian Sundgot (52), 2-0 Mathias Sundberg (74), 3-0 Sundberg (88)

Gult kort: Mathias Sundberg, Ullensaker/Kisa. Seedy Jatta og Lars Sondresen Bjertnæs, Vålerenga.

Dommer: André Bjørgen Birkeland, Djerv 1919

Vålerenga (4-3-3): Sondre Rossbach – Max Bjurström, Brynjar Ingi Bjarnason, Aleksander Hammer Kjelsen, Noah Risberg – Tengel Lia Fredriksen (Benjamin Eskilsson fra 90.), Mathias Emilsen, Lars Sondresen Bjertnæs – Berkay Duman (Adrian Kurd Rønning fra 90.), Seedy Jatta, Andreas Stensrud