Trikkeligaen

Grei tapte sekspoengskampen – syv poeng til sikker plass

(Stabæk 2 - Grei 4-0) Ikke la deg lure av resultatet. Det sto 1-0 helt til det 90. minutt da Stabæk scoret ytterligere tre ganger. Grei kunne og burde fått med seg minst ett poeng, men tok ikke sjansene sine.

Grei kunne hatt ett eller to poeng opp til sikker plass med seier, men det ble tap og dermed er det hele syv poeng opp når bare fem serierunder gjenstår. Tapet mot Stabæk 2 var som så ofte før denne sesongen, knepent. Forskjellen i dag var en suser i krysset fra Aleksander Andresen, en unggutt som kom inn i Stabæks seier over Grorud søndag.

Akkurat det skuddet var det lite å gjøre med, og det var heller ikke det eneste som skjedde i denne kampen. Grei tapte denne kampen fordi de ikke tok sjansene sine. Det var jevnt hele veien før Grei i sluttminuttene tømte seg bakover, noe Stabæk kapitaliserte på.

Mål og stolpeskudd

Andresens fulltreffer etter drøye halvtimen var det første høydepunktet i kampen. Skuddet var helt utakbart for Greis keeper Marcus Kristiansen. Det var også det neste skuddet fra hjemmelaget ved Mohamed Diabagate, men da ble Grei reddet av stolpen.

Grei var trygge med ballen og spilte av hjemmelagets press ganske lett. De tre i front var også hissige på å snappe pasninger og dårlige touch, men det var fra de faste situasjonene de virkelig skapte trøbbel for Stabæk-rekruttene. Mohsin Ghous og Trym Thorbjørnsen fikk begge store muligheter, men traff ikke rent. Ved en annen dødball reddet Stabæk på strek etter en styring fra inne i femmeteren. Grei mente ballen var inne, men det var dommer Philip Aarskog uenig i.

Avgjørelse på overtid

Sjanseproduksjonen fortsatte selvom det meste kom sent i kampen. Greis lynving Christiaan Wielens kjørte en kontring på egenhånd og lignet på Vinicius Junior da han sprintet mot nærmeste stolpe. Dessverre ble avslutningsvinkelen litt for skrå og ballen gikk på tvers av målet og utenfor lengste stolpe.

Ebrima Jammeh kom inn som innbytter og fikk også en god sjanse. Et godt innlegg traff han i fri posisjon inne foran mål, men i stedet for å avslutte prøvde spissen å ta ned ballen. Han mislyktes og mistet ballen.

Mot slutten av kampen flyttet Grei laget opp og Stabæk fikk kontringsrom. Det ble det store sjanser ut av, men Marcus Kristiansen holdt Grei inne i det helt frem til overtiden. Da punkterte Noah Riise kampen i Stabæks favør.

På lørdag får Grei besøk av Sandviken i en kamp de er nødt til å vinne. Det blir helt sikkert en ny jevn affære.

---

Kampfakta

3. divisjon avdeling 1, runde 21 mandag

Stabæk 2 - Grei 4-0 (1-0)

Nadderud kunstgress 1, 30 tilskuere

Dommer: Philip Aarskog, Huk FK

Mål: 1-0 Aleksander Andresen (33), 2-0 Noah Riise (90), 3-0 Noah Riise (90), 4-0 Elton Llullaku (90)

Gule kort: Peder Vogt, Stabæk. Christiaan Wielens, Kamyar Bawah, Grei.

Grei: Marcus Kristiansen - Nikolas Tsiolas, Abdifatah Dahir, Simen Sundborg Olsen, Daniel Bergli - Eirik Holt Løw (Ebrima Jammeh fra 57), Trym Thorbjørnsen, Erik Eck Jørgensen, Christiaan Wielens - Mohsin Ghous (Kamyar Bawah fra 65), Isak Løvlund (Sondre Brudal fra 87)

---

Mer fra Dagsavisen