Trikkeligaen

Fagermo: – Perfekt med pause nå. Vil inn blant topp fire

Vålerenga trenger to ukers pause til å restituere stallen. Så skal de sju siste kampene bringe laget til Europa-spill neste år.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det er i hvert fall målet etter at en treg start mot Sandefjord endte i ny storseier (4–0) og det er grunn til å se offensivt på innspurten. Av de fire lagene VIF har foran seg på tabellen, skal de møte tre av dem: Rosenborg på Lerkendal og Bodø/Glimt og Molde på Intility.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det er tre poeng opp til Glimt, fire til Rosenborg, fem til Lillestrøm. Molde kan så godt som utropes til seriemester der de nå har et forsprang på 13 poeng til sølvplasserte LSK.

Trenger hvile

– Denne landslagspausen nå kommer perfekt for oss. Vi har mange småskader i troppen og folk som trenger hvile. Vi skal bruke disse to ukene godt, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Topp tre gir garantert Europaspill neste år. Fjerdeplassen får også Europacup hvis cupvinneren blir en av de tre beste. Det vet vi ikke før til våren, men alle de fire topplagene er fortsatt med i cupen.

Der er ikke VIF etter at de tapte 0–1 for Bodø/Glimt i 3. runde i sommer.

Viktigere blir seriekampen mot dem på Intility 16. oktober.

– Nå har vi hatt karantener og skader på mange, noe som også har gått ut over rekruttlaget. Stefan Strandberg må restitueres (meldte forfall til landslaget), så får vi se hvordan Osame Sahraoui har det (skal etter planen på oppdrag for U21-landslaget). Henrik Bjørdal er på vei tilbake, men vi trenger lit tid nå, sier Fagermo, som syntes det varte og rakk før han fikk se det han ønsket å se mot Sandefjord.

Overraskende åpning

– Vi åpner overraskende svakt og gir dem alt initiativ. Så misbruker vi veldig mange sjanser før det endelig løsner og kjører over dem, sier han.

De to nøkkelkampene mot Rosenborg og Bodø/Glimt i oktober kan avgjøre om Vålerenga når målet om Europaspill neste år. Det kan som kjent være en økonomisk gullgruve.

– På vårt beste kan vi slå alle lag i Norge nå, men så handler det om å få inn stabiliteten. Til det trenger vi en bred tropp med alle tilgjengelige, sier han.

Vålerenga har 13 spillere som skal ut på forskjellige landslagsoppdrag, men to har allerede meldt forfall, nevnte Stefan Strandberg og Odin Thiago Holm på U21-landslaget.

PS. Vålerengas 2. lag spiller mot serieleder Ull/Kisa i 2. divisjon mandag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Dette er VIFs gjenstående seriekamper:

1.10: Strømsgodset (h), 9.10: Rosenborg (b), 16.10: Bodø/Glimt (h), 22.10: Odd (b), 29.10: Sarpsborg 08 (h), 6.11: Haugesund (b), 13.11: Molde (h).






Mer fra Dagsavisen