Sykdomsrammet KFUM tapte to poeng

(KFUM Oslo - Bryne 3-3). Gjennom uka hadde flere av KFUMs spillere hanglet med sykdom. De friskmeldte som ble sendt innpå søndag ettermiddag hanglet de også. Det kan ha vært 2. plassen som røyk i denne kampen.

EKEBERG (Dagsavisen): Hvilket lag skal bli nummer to og følge Brann opp med et direkte opprykk til Eliteserien?

Stabæk gjorde sin del av jobben, og vant komfortabelt borte mot Grorud. En kamp som ble spilt samtidig med oppgjøret på Ekebergsletta.

KFUM presset på for å få vinnermålet mot slutten, men gjestene Bryne fikk med seg et meget fortjent poeng.

Stabæk to poeng foran

Dermed er Stabæk to poeng foran KFUM på tabellen, med fem serierunder igjen.

Det var bortelaget som startet best, og styrte de ti første minuttene. Ofte beit de seg fast rundt hjemmelagets straffefelt. Ett skudd traff rett utenfor, et annet rett over. De tilreisende jærbuene skrek også etter et straffespark.

Først etter et kvarter klarte Kåffa det de er gode til, holde ballen i laget med mange pasninger, og spille seg inn mot motstanderens mål.

Etter flere pasninger fikk Håkon Hoseth ballen. Venstrekant-spilleren banket ballen inn i nettet fra 16 meter.

1–0 mot spillets gang. 16 minutter var spilt.

Bryne fortsatte å overraske i den offensive satsingen, og var stadig farlige framover, og utlignet helt fortjent til 1–1 sju minutter etter at hjemmelaget tok ledelsen.

Og fortsatte i samme spor. Bryne førte banespillet og skapte småsjanser.

Flatterende ledelse

Johannes Nunez (t.v.) feirer scoring sammen med Moussa Njie for KFUM Oslo.

Etter en halv times spill var så hjemmelaget i driv framover. Johannes Nunez fikk ballen, og førte den mot straffefeltet. Tidligere har vi etterlyst flere skuddforsøk fra angriperen, som har et tungt og godt skudd. Og nå var han enig. Nunez’ suser fra 17,18 meter føyk hardt opp i keepers venstre hjørne.

Etter hjemmelagets ledermål, jevnet banespillet seg noe ut, men stadig med et lite overtak for gjestene Bryne.

KFUM Oslo gikk til pause med en nokså flatterende 2-1-ledelse.

Etter pause fortsatte rogalendingene med det samme gode offensive spillet, og utlignet først etter 48 minutter. KFUMs Moussa Njie handset noe klønete inne i straffefeltet. Soleklart straffespark, etterfulgt av en skråsikker Sigurd Grønli fra krittmerket; 2–2.

Kun to minutter senere tok så Bryne ledelsen 3-2, meget fortjent. Hjemmelaget var tilskuere i egen boks, Christian Seland Røer dunket inn ledermålet.

Tok fullstendig over

KFUM-trener Jørgen Isnes måtte foreta seg noe, og valget falt på å sende innpå noen av de som hanglet mest med forkjølelsessymptomer gjennom uka som gikk. Simen Hestnes, Fredrik Kristensen Dahl og Tore André Sørås hadde kastet snørrfillene og fikk følge av Mohammed Mahnin og Thomas Klemetsen Jakobsen (tilbake etter langvarig skadeavbrekk) inn på banen for å snu det hele.

Nervene slapp mye i hjemmelaget da Johannes Nunez ble tomålsscorer etter 72 minutter.

3–3.

Nå var det hjemmelaget som styrte hendelsene. Hele gjengen visste at opprykksrival Stabæk gikk mot en soleklar seier mot Grorud. Ett poeng for KFUM var ikke godt nok. Alle mann i angrep og fullt trøkk holdt ikke. Det ble kun ett poeng for hjemmelaget, som står med ett poeng på de to siste kampene, etter tapet mot Kongsvinger sist.

KFUM og Robin Rasch ble godt pakket inn av Bryne på Ekeberg.

Nå er det et opphold i seriespillet grunnet landskamper. 3. oktober venter Start i Kristiansand.

Dette er KFUMs siste fem seriekamper:

Start (b), Stabæk (h), Raufoss (b), Stjørdals-Blink (h), og Brann (b).

Trøsten for hjemmelaget er at iallfall kvalikplassen er godt innenfor rekkevidde.

---

1. divisjon menn søndag, 25. serierunde:

KFUM Oslo – Bryne 3–3 (2–1)

Mål: 1–0 Håkon Hoseth (14), 1–1 Robert Undheim (21), 2–1 Johannes Hummelvoll Nuñez (28), 2–2 Sigurd Grønli (str. 46), 2–3 Christian Røer (49), 3–3 Nuñez (71).

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Sondre Norheim, Bryne.

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Vatne Brauti – Ayoub Aleesami (Moa Mahnin fra 61.), Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer – Keivan Ghaedamini (Simen Hestnes fra 67.), Remi-André Svindland (Tore André Sørås fra 60.), Robin Rasch (Fredrik Kristensen Dahl fra 60.), Håkon Hoseth – Petter Nosakhare Dahl (Thomas Jakobsen fra 60.), Johannes Hummelvoll Nuñez, Moussa Njie.

Bryne (3-2-2-1-2): Igor Spiridonov – Christian Røer, Sondre Norheim, Rógvi Baldvinsson (Pål Aamodt fra 79.) – Jørgen Hatlehol, Bjarne Langeland – Andreas Dybevik, Henning Romslo – Sigurd Grønli (Vegard Aasen fra 85.) – Arne Gunnes (Mamadou Diaw fra 45.), Robert Undheim.

Øvrig kamp søndag: Grorud – Stabæk 0–4.