Trikkeligaen

Grorud-treneren: – Vi må holde klampen i bånn. Uansett

Jonas Rygg forsikrer at det ikke er resignasjon i Grorud, til tross for at nedrykket fra 1. divisjon kommer stadig nærmere.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Søndagens 0-4-tap mot Stabæk gjør at det er ni poeng opp til kvalifiseringsplass, men bare fem kamper igjen å spille.

– Det var et effektivt Stabæk-lag vi møtte, men lag som ligger i toppen er ofte effektive kontra lag som ligger i bunnen. De første 40 minuttene var bunnsolide av oss, da synes jeg vi var bedre enn Stabæk, uten at vi nødvendigvis skapte nok gjennombrudd. Men vi fulgte en plan som Stabæk slet med. Men så slapp vi inn to dødballmål like før pause, som er for dårlig. Så enkelt er det, sier Grorud-trener Rygg til Dagsavisen.

– Så prøvde vi oss også i 2. omgang. Jeg synes i utgangspunktet at vi fortsatte å spille ganske bra, men Stabæk var solide. Vi skapte ikke nok. Så var det altfor enkle baklengsmål igjen på 0-3 og 0-4. Det er ikke fordi Stabæk var så veldig gode akkurat da, men de tok mulighetene. Men det er et ganske tøft resultat ut fra kampbildet, spør du meg, legger han til.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Etterlengtet pause

De enkle baklengsmålene har fortsatt å komme også etter at Rygg tok over etter Johan Gjønnes Nilsen.

– Det eneste vi kan gjøre er å analysere det. Prøve å forbedre spillernes evne til å håndtere det. Men det er klart, når det skjer så mange ganger ... Spillerne opplever at disse situasjonene kommer på nytt og på nytt, selv om de trener bra, selv om de står bra i 40 minutter mot et ekstremt godt Stabæk-lag. Så det er de små detaljene. Det er det som skiller. Det er en anerkjennelse av sesongen til Grorud. Man er ikke gode nok, rett og slett, erkjenner Grorud-treneren.

– Det ser tungt ut å berge plassen. Har dere resignert?

– Så lenge det er poengmessig mulig, er det håp. Men klart, det er veldig tøft nå, når vi ikke klarer å ta flere trepoengere. Nå er vi dog ferdige med Brann, Stabæk og Start, det er tre tøffe kamper. Vi har slått Ranheim, som var bra for oss. Og nå får vi en liten pause fra kamp på grunn av landskamper. Da får vi summert opp litt og sett på hvordan vi skal fremstå i de siste kampene. Vi tenker på å forbedre oss, som jeg har sagt fra dag én. Så tenker vi veldig lite på tabellen, for den er så vanskelig som den er. Men det var en mulighet vi ikke klarte å ta i dag. Slik er det bare, svarer Rygg.

Grorud-trener Jonas Rygg i pressesonen etter firemålstapet mot Stabæk søndag.

Sterk i troen

– Hvordan overbeviser man spillergruppa om at det fortsatt er et lite håp?

– Det handler om å være samlet i alt det vi gjør. Det synes jeg denne gruppa har respondert ekstremt godt på. Samtidig som det jo kan se litt annerledes ut resultatmessig. Men jeg må jobbe med det utgangspunktet jeg kom inn med, og med den troppen jeg har. Så handler det om å prøve å forbedre alt det vi gjør, hele tiden. Det handler også om det vi gjør mot neste år. Vi skal holde klampen i bånn, og det er uansett om vi er klare for 2. divisjon flere runder før slutt. Så får det bare være.

For på Grorud skal det kjempes til siste slutt.

– Nå handler det om å vise hva vi står for. At vi ikke resignerer og er negative. For det har vi ingen grunn til å være. Og så handler det litt om at spillerne også må kjenne på at «okei, nå har det vært motgang hele året». Men nå må de stå på og jobbe hardt hele veien. For det fortjener alle som har med Grorud å gjøre, minner Rygg om.

Grorud tar imot Raufoss i neste serierunde.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn, 25. runde

Grorud – Stabæk 0-4 (0-2)

Grorud Arctic Match, 817 tilskuere

Mål: 0-1 Patrick Robert Metcalfe (41), 0-2 Nicolai Næss (45), 0-3 Fitim Azemi (79), 0-4 Gift Emmanuel Orban (81)

Gult kort: Sindre Osestad, Grorud. Adam Kaied og Marcus Sandberg, Stabæk.

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik Kjellevold – Fredrik Carson Pedersen, Glenn André Harviken, Akinsola Akinyemi (Kristoffer Lassen Harrison fra 85.), Fabian Østigård Ness – Peder Meen Johansen (Magnus Strandman Lundal fra 75.), Torje Naustdal, Didrik Ziabi Sereba (Omar Bully Drammeh fra 75.), Sindre Osestad – Thomas Elsebutangen (Preben Mankowitz fra 62.), Peter Godly Michael (Nikolai Hristov fra 85.)

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: