Grorud enda nærmere nedrykk etter ydmykelse mot Stabæk

(Grorud – Stabæk 0-4). Baklengsmålene kom som perler på en snor da Jonas Rygg og hans Grorud fikk det blytungt mot opprykksjagende Stabæk i 1. divisjon søndag.

GRORUD ARCTIC MATCH (Dagsavisen): Patrick Robert Metcalfe, Nicolai Næss, Fitim Azemi og Gift Emmanuel Orban scoret målene for bortelaget mot et for anledningen både målløst og tannløst hjemmelag.

Resultatet gjør at tabelljumbo Grorud blir stående på ti poeng i 1. divisjon. Med fem kamper igjen er det ni poeng opp til Skeid på kvalifiseringsplass. Varsellampene har lenge blinket på Grorud Arctic Match, og veien for å overleve ble ikke akkurat enklere med søndagens nedtur. Et effektivt Stabæk-lag klatret opp på 47 poeng og kjemper for å sikre den andre direkte opprykksplassen bak Brann.

Landslagspausen gjør at Grorud ikke får sjansen til tre poeng før om et par uker. Neste seriekamp er hjemme mot Raufoss 3. oktober.

– Jeg mener vi var ekstremt gode de første 35 minuttene. Så ble vi straffet ekstremt hardt to ganger, like før pause. Det har egentlig vært en gjenganger i år, dessverre, og er nok mye av grunnen til at vi ligger der vi ligger. Stabæk har litt mer kvalitet innenfor 16-meteren, og det er nok det som avgjør kampen, sier Grorud-kaptein Glenn André Harviken til Dagsavisen.

– Det er ni poeng opp til Skeid på kvalik, men kun fem kamper igjen. Hvordan beholder dere troen? Eller er det resignasjon å spore?

– Nei da. Vi har nå en hjemmekamp mot Raufoss i neste. Vi må bare mobilisere mot den. Så får vi bare ta én kamp av gangen, og fortsette å ha gleden i gruppa. For det har vi, forsikrer han.

Midtstopperen sier det kun er her og nå som gjelder for spillerne.

– Jeg tror det er det beste for gruppa. Så får vi heller telle opp på slutten, påpeker han.

– Hva sier man i garderoben etter et sånt tap?

– Klart, det smeller jo litt. Men det kom også noen fine kommentarer. Om hva vi må ta med oss videre mot Raufoss, sier Harviken.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Rolig start

Ingen av lagene maktet å skape noe særlig av farligheter i de første 20 minuttene på ei solfylt kunstgressmatte på Grorud.

Etter 25 minutter fikk hjemmelaget kampens første mulighet. Peter Godly Michael vant en duell i luften på corner, og ballen falt deretter ned til en Stabæk-forsvarer som forsøkte å klarere ut. Men ballen gikk rett i ryggen på Fabian Østigård Ness og mot mål, og Stabæk-keeper Marcus Pedersen måtte varte opp med en flott redning for å nekte vertene 1-0.

Kort tid etter var det bæringenes tur til å yppe seg. Et innlegg fant veien til Thor Søndergaard Lange til venstre inne i Grorud-boksen, men avslutningen gikk via et Grorud-bein og ut til en resultatløs corner.

Etter 36 minutters spill var Grorud frampå igjen. Didrik Ziabi Sereba spilte til Peter Godly Michael, som så spilte til Thomas Elsebutangen. Fra skrått hold satte spissen ballen rett på keeper.

Etter situasjonen med Elsebutangen måtte Stabæk-kaptein Simen Wangberg byttes ut med kneskade. Han tok telling etter å ha dunket inn i Sereba.

Samme Sereba nikket unødvendig og upresset ballen ut over dødlinjen etter et Stabæk-frispark på venstre etter 41 minutter, noe Grorud-spilleren angret på etterpå. For Stabæk kunne juble for 1-0 på den påfølgende corneren.

Kasper Søndergaard Pedersen vant duellen inne i boksen og nikket videre mot mål. Rett foran streken dukket Patrick Robert Metcalfe opp og ekspederte ballen inn i nettmaskene. Et ugunstig tidspunkt å slippe inn på for hjemmelaget, kort tid før pause.

Grorud-kaptein Glenn André Harviken i aksjon mot Stabæk søndag.

To kjappe baklengs

Og vondt skulle bli verre for Jonas Ryggs Grorud-mannskap, for like før hvilen doblet Stabæk. Vikarierende kaptein Nicolai Næss fikk lov til å føre ballen mot Groruds boks. Han løsnet skudd, og ballen føk som et prosjektil ned i venstre hjørne bak en oppgitt Simen Lillevik Kjellevold i Grorud-buret. Dermed gikk vertene i garderoben med 0-2 i sekken.

Like etter hvilen fikk Groruds Torje Naustdal tid og rom utenfor Stabæk-boksen, men avslutningen hans fra distanse gikk en meter over mål. Bare et par minutter etter fikk lagkamerat Didrik Sereba løsnet skudd inne i boksen, men forsøket gikk rett på Marcus Sandberg i Stabæk-buret.

Etter 68 minutters spill kom en stor mulighet for Stabæk. Innbytter Adam Kaied la inn fra venstre, men Gift Emmanuel Orban satte ballen like over. Kort tid etter kom nok en stor mulighet for Stabæk, men en akrobatisk kjemperedning av Akinsola Akinyemi på strek berget 0-3.

Men Stabæk kom bare nærmere og nærmere sitt tredje. Gift Emmanuel Orban sendte ballen over åpent mål etter kluss bak hos Grorud med et knapt kvarter igjen å spille, og kort tid etter fikk bæringene nettsus for tredje gang. Fitim Azemi stusset inn 3-0 etter et flott innlegg fra innbytter Victor Christoffer Wernersson.

Og bortelaget var ikke ferdigscoret. Kun to minutter etter sendte Azemi gjennom Orban mot mål, og Stabæk-spissen gjorde ingen feil i duell mot Simen Lillevik Kjellevold. Etter å ha lurt vekk Grorud-kaptein Glenn André Harviken plasserte Stabæk-angriperen ballen inn i nettmaskene.

Grorud-trener Jonas Rygg sendte innpå intet mindre enn fem innbyttere i jakten på scoring, men det ville seg ikke for de gul- og blåkledde. Stabæk og bortefansen kunne dermed juble for firemålstriumf da sluttsignalet lød.

Grorud-kaptein Glenn André Harviken før oppgjøret mot Stabæk.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn, 25. runde

Grorud – Stabæk 0-4 (0-2)

Grorud Arctic Match, 817 tilskuere

Mål: 0-1 Patrick Robert Metcalfe (41), 0-2 Nicolai Næss (45), 0-3 Fitim Azemi (79), 0-4 Gift Emmanuel Orban (81)

Gult kort: Sindre Osestad, Grorud. Adam Kaied og Marcus Sandberg, Stabæk.

Dommer: Jørgen Haugen, Kurland

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik Kjellevold – Fredrik Carson Pedersen, Glenn André Harviken, Akinsola Akinyemi (Kristoffer Lassen Harrison fra 85.), Fabian Østigård Ness – Peder Meen Johansen (Magnus Strandman Lundal fra 75.), Torje Naustdal, Didrik Ziabi Sereba (Omar Bully Drammeh fra 75.), Sindre Osestad – Thomas Elsebutangen (Preben Mankowitz fra 62.), Peter Godly Michael (Nikolai Hristov fra 85.)