Skeid rotet bort to poeng på overtid. Igjen. En keepertabbe

(Skeid - Fredrikstad 3-3). Skeids innbitte kamp for å overleve fikk enda en nedtur i sluttminuttene. Men to nye spillere fikk sine første scoringer for klubben.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Kristoffer Hoven og Simen Kvia-Egeskog er ferske navn i Skeid-troppen. Denne lørdagen fikk de gleden av å bli målscorere. Men igjen glapp tre poeng i sluttminuttene. Keepertabbe? FFKs Olav Øby blåste inn et frispark fra nesten 30 meter. Teknisk perfekt utført, men skudd fra det holdet skal jo ikke gå inn.

- Ja, det var keepertabbe, den gikk jo rett i mål, da må man bokse, ikke slå flatt, sier tidligere Skeid-trener og ekspertkommentatr Bengt Eriksen til Dagsavisen om hendelsen i kampens siste spilleminutt.

Keeper Lars Martin Kvarekvål ble muligens forstyrret av den lave sola.

To dødballer, to poeng tapt

- Skudd fra den avstanden skal jo ikke gå inn. Men Lars har stått strålende kamper for oss og er førstevalg, sier dagens Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Kvarekvål selv rakk vi ikke å få noen kommentar fra.

Igjen måtte Skeid-treneren se to viktige poeng ryke i sluttminuttene. Kampen ble innrammet av to dødballer som ødela lørdagen for Skeid.

- Vi laget jo straffespark på noe som ikke er en målsjanse. Og vi slipper inn et frispark fra langt hold. Prestasjonsmessig gjør vi igjen en god kamp vi skal vinne, men vi gjør det ikke. Vi taper to poeng. Tabellen får vi se på senere, sier Holme.

Fredrikstad lå sju poeng foran Skeid før avspark, men er definert inn i bunnstriden og da ble et kroken på døra for trener Bjørn “Bummen” Johansen tidligere i uka. Og vi ser jo at publikumstrykket rundt laget har avtatt markant. Men de ivrigste hadde stablet seg opp med Sinsenkrysset i ryggen og håpet det beste.

Og de fikk den starten de ønsket.

FFK utligner til 3-3 på overtid.

Et klønete straffespark

Skeids evne til å rote seg inn i helt unødvendige situasjoner innledet oppgjøret. Hayder Altai skulle klarere ballen ut i eget straffefelt, han så neppe at Riki Alba kom fykende og da føttene traff hverandre måtte dommeren peke på straffemerket.

Det satte Thomas Drage med full kraft opp mot vinkelen.

Det betydde at Skeid i praksis startet kampen med handikap. For dette var jo en av kampene som bør vinnes hvis man skal fabulere om sikker plass.

Hoven fra start

Etter scoringen hadde Skeid mye av banespiller, men man lot seg ikke imponere av balltempoet. Det ble mye trilling mellom midtstopperne.

Da må man eksplodere innimellom og det skjedde etter elleve minutter da Ulrch Ness kom fri på venstre, fikk lagt inn i feltet der Kristoffer Hoven kom stormende og headet mot bortre stolpe, men forsøket ble stanset før Johnny Buduson fikk pirket ballen i mål.

- Dommeren sa faktisk at det var mitt mål, sier Kristoffer Hoven til Dagsavisen. Så det vil nok bli rettet opp i NFFs statistkker.

Skeid kunne økt ledelsen da David Hickson fikk lagt hardt inn etter en halvtime, men denne gangen satte Hoven ballen utenfor fra fem meter.

Andre skudd på mål

Og bare to minutter senere lå Johnny Buduson og vred seg i ergrelse da han kom helt fri i bakrom etter et langt oppspill bakfra, men forsøket på lobb havnet rett i fanget på FFK-keeper Håvar Jenssen.

To store Skeid-sjanser ble misbrukt. Og da skjer ofte det motsatte.

Igjen fikk ikke Skeid klarert inne i eget felt og Riki Alba viste smartnessen sin da han tverrvendte på seks meter og sendte ballen ned i hjørnet.

Det var bortelagets andre skudd på mål i kampen. God uttelling!

Skeid med større tempo

Vi så et mer direkte Skeid-lag etter pause og utligningen satt etter en halvtime.

Frisparket fra 25 meter la Bendik Rise inn i feltet der Kristoffer Hoven fikk gå helt ubesværet opp og heade ballen inn i bortre hjørnet.

Dermed scoring og målgivende på den tidligere Sogndal-spissen, som spilte sin første Skeid-kamp fra start.

Senere i omgangen fikk vi presenterte et nytt navn: Simen Kvia-Egeskog. Barnebarn av den gamle Viking-legenden Svein Kvia, et stort navn i norsk fotball på 70-tallet.

Endelig i ledelsen

Simen Kvia-Egeskog (midten) jubler for sitt første mål i Skeid-drakta, etter at han ga Skeid ledelsen 3-2 mot Fredrikstad lørdag.

Marcus Melchior er en av Skeids større energibomber og han bekreftet det kvarteret senere. Han gikk rett fram, fikk med seg David Hickson og innlegget fra venstre gir en halvhjertet utboksing fra keeper Jenssen. Ballen lander hos nevnte Kvia-Egeskog som drar seg fri og banker inn ledermålet.

Dermed har Skeid hentet opp 0–1 og 1–2 og økt til 3–2 ledelse i kampen. Det var brede smil på Nordre Åsen …

Helt til innbytter Olav Øby stilte seg opp på et frispark fra nesten 30 meters hold etter 89 minutter. Det var så langt hold at det ikke ble satt opp mur. Skuddet hans gikk rett i mål.

Det kan se ut som Skeid-keeper Lars Martin Kvarekvål hadde sola i øynene. For det skuddet skulle være mulig å ta.

For eks-KFUM-spiller Øby var det hans andre frispark-scoring på overtid i høst, den første kom i 5-2 seieren over Sogndal.

Fredrikstads nye trener Joakim Klæboe fikk en tøff start. Han så laget lede to ganger, men disse spillerne manglet aggressivitet særlig etter pause. Men det ene poenget var viktig.

Den nye FFK-treneren.

Fem serierunder gjenstår og i neste runde om to uker skal Skeid opp mot Bryne på bortebane. Skeid er nå seks poeng bak Bryne på sikker plass, et Brynelag som møter KFUM på Ekeberg søndag.

---

1. divisjon menn lørdag:

Skeid – Fredrikstad 3–3 (1–2)

Nordre Åsen: 744 tilskuere.

Mål: 0-1 Thomas Drage (str. 2), 1-1 Johnny Buduson (10), 1-2 Riki Alba (31), 2-2 Kristoffer Hoven (59), 3-2 Simen Kvia-Egeskog (73), 3-3 Olav Øby (89).

Dommer: Nordisk utveksling.

Gult kort: Hayder Altai, Skeid, Oscar Jansson, Alexander Betten Hansen, Fredrikstad.

Skeid (4-3-3): Lars Martin Kvarekvål – Sulayman Bojang, Fredrik Berglie, Per-Magnus Steiring (Simen Kvia-Egeskog fra 65.), David Hickson – Marcus Melchior, Hayder Altai, Bendik Rise – Kristoffer Hoven (Maxwell Effiom fra 85.), Johnny Buduson, Ulrich Ness (Emil Tjøstheim fra 85.).

Fredrikstad (4-3-3): Håvar Jenssen – Alexander Betten Hansen, Oscar Jansson (Tage Johansen fra 45.), Stian Stray Molde, Ludvig Begby – Håvard Åsheim, Jakob Lindström (Olav Øby fra 70.), Thomas Drage (Noa Williams fra 78.) – Obilor Okeke (Innocent Kingsley fra 61.), Lucas Lima (Nicolay Solberg fra 61.), Riki Alba.

1. divisjon fotball menn lørdag, 25. runde:

Raufoss – Start 1-2, Skeid – Fredrikstad 3-3, Sogndal – Ranheim 2-0, Stjørdals-Blink – Mjøndalen 1-2, Åsane – Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf – Brann 0-3.

Spilles søndag: Grorud – Stabæk, KFUM Oslo – Bryne.