Trikkeligaen

Ny smultring og seier for Nordstrand uten toppscoreren: – Vi kriger bra

(Nordstrand – Lokomotiv Oslo 2-0) Et svekket Nordstrand gjorde jobben hjemme mot Lokomotiv Oslo og vant 2-0. Det så en stund ut som om de kunne hente inn tre poeng på Lyn, men det skjedde ikke.

NORDSTRAND KUNSTGRESS (Dagsavisen): Nordstrand måtte klare seg uten toppscorer Oliver Midtgård, som fikk sitt fjerde gule kort i borteoppgjøret mot Os forrige lørdag, samt Reda Chikh, som scoret to mål da lagene møttes i mai, lørdag.

Oppgjøret lørdag ble da jevnere enn da lagene møttes sist. Da vant Nordstrand hele 4–0 på Tørteberg etter scoringer av Reda Chikh (2), Oliver Midtgård og Luka Fajfric.

Lørdag ble det 2-0-seier til Thomas Holm og co. etter en scoring i hver omgang – Ola Hognerud på corner i 1. omgang med sitt første for klubben, Luka Fajfric i åpent mål i 2. omgang. Dermed tok de hvitkledde tre nye poeng. Nordstrand holdt også nullen igjen, for fjerde gang på de siste sju kampene. Sånt blir det seirer av.

Litt tam 1. omgang

– Det var litt tamt i 1. omgang, men ellers synes jeg vi kriger bra. Men vi må gjøre mer av det vi snakker om i garderoben. Vi må være enda mer effektive, smarte og spille spillet vårt, sier målscorer Luka Fajfric til Dagsavisen etter seieren.

– Vi slipper til lite defensivt og holder nullen igjen, så det er bra. Men all honnør til Loket, de spiller bra. De spiller oss litt enkelt ut og vi blir litt slitne, men når vi holder nullen vinner vi mange kamper. Men vi vil styre kampene enda mer, sier den andre målscoreren i Hognerud.

– Kjente dere savnet av Midtgård og Chikh i dag?

– Nei, vi har en bred tropp med gode spillere i alle posisjoner. Men selvfølgelig – Oliver som nesten toppscorer er viktig for oss, sier Hognerud.

Så ut til å bli drømmedag, men …

Og det så ut til å bli en drømmedag for Nordstrand da de ledet 1-0, samt at Lyn lå under 0–2 hjemme for Os. Da var de bare to poeng bak serielederen. Men Lyn viste muskler, scoret fire mål på rad og vant 4–2. Det gjør at de fortsatt er fem poeng foran Nordstrand med fem kamper igjen.

– Vi må bare tenke på oss selv. Går de på et tap, har vi alt i egne hender. Det er ikke så mye som skal til, men begynner vi å tenke på dem, kommer det ikke til å gå, sier Hognerud.

– Vi må ta kamp for kamp. Vi er fornøyde med 2. plass, men vi vil alltid et steg høyere. Men vi tenker kamp for kamp, uke for uke. Hver kamp teller. Hver kamp er en finale nå, sier Fajfric.

Fajfric på farta

Gir hverandre ros

De er fulle av lovord om hverandre:

– Jeg digger å spille med Ola. Han er en helt fantastisk høyreback. Han gjør jobben og jobber steinhardt fram til dommeren blåser. Også er han en fantastisk fyr.

– Luka er en klassespiller. Du ser den jobben han gjør. Han løper i 90 minutter pluss. Det er tungt, men han er villig til å gjøre det. Han er veldig viktig for gruppa.

De fleste som følger Trikkeligaen tett sitter nok og håper på at kampen mellom de to lagene 16. oktober klokken 14.00 på Nordstrand kunstgress blir avgjørende, i det som er nest siste serierunde. Tenk det da!

Saken fortsetter under videoen

Nære på umiddelbart

Nordstrand har vært omtalt i Dagsavisen den siste uken og debattert på Twitter og andre forumer etter at Greis tidligere spillende trenere tok med seg fire Grei-spillere over til Nordstrand. Lørdag var tre av de på benken for Nordstrand.

Det så ikke ut til å påvirke hjemmelaget fra start. De kom ut i 100 og fikk en kjempemulighet etter bare 55 sekunder. Luka Fajfric ga til Fredrik Graham Hansen, som la ballen over på høyrefoten. Forsøket gikk noen centimeter utenfor den høyre stolpen til Pieroth.

To minutter senere var hjemmelaget enda nærmere scoring. Graham Hansen fikk ball ved dødlinja og slapp til Sverre Sandal, som kom i 100 inn i boks. Forsøket fra midtbanemannen gikk i stolpen bak en utspilt Pieroth, før målvakten akkurat fikk snappet ballen foran nesa på Fajfric.

Elleve minutter var spilt da gjestene var farlig frempå. En corner fra Olai Bjørdal fant Erik Barrachina på første stolpe. Barrachina stusset ballen mot mål, men Fajfric på strek fikk klarert til ny corner.

Corner er mål!

Tre minutter senere gikk Nordstrand opp til 1–0. En corner fra August Fredriksen havnet på bakerste stolpe, der Ola Hognerud ventet. Han sto helt umarkert og headet ned mot lengste hjørne. Pieroth fikk en hanske på ballen, men det var ikke nok. Sekundet etter sto det 1–0 til hjemmelaget. Grusomt markeringsspill av gjestene.

– Vi har et innøvd cornertrekk som fungerte. Vi har jobbet litt med det på slutten av treninger, så det fungerte bra, sier Hognerud om egen scoring.

Nordstrand sto høyt gjennom hele den første omgangen, som bød på problemer for Loket. De slet med å spille seg ut og klarte ikke få til noe som helst med ball.

– Det er ikke så enkelt å spille langs bakken på denne matta her, for å si det sånn. De går mann-mann på oss. Vi klarer ikke å utnytte det godt nok, sier Loket-trener Stian Børven.

Nesten Loket-mål

Etter en roligere periode der Loket kom mer med i spillet, fikk Mads Bådsvik en kjempemulighet etter halvtimen spilt. Barrachina kom rundt på venstre og slo inn til Bådsvik, som kom i 100 på elleve-tolv meter. Skuddet fra Lokets nummer 22 gikk langt over.

Minuttet før pause holdt det på å gå skikkelig galt for Nordstrand. Edvard Vestby og Christoffer Bugge gikk begge ut på en ball i bakrom. De to kolliderte i hverandre, men Bugge fikk klarert foran nesa på Barrachina. Der var hjemmelaget heldige.

Flere store sjanser ble det ikke i den første omgangen. Lagene gikk til pause på stillingen 1–0 til Nordstrand.

Kjedelig 2. omgang

Det var veldig lite å skrive hjem om i den andre omgangen. Loket hadde en stor mulighet etter drøye timen der ballen danset på streken, men dommer valgte å la spillet gå videre.

Med kvarteret igjen var Nordstrand nær ved å avgjøre kampen. Fajfric, som var et konstant uromoment, dro på lekkert vis av tre mann før han kom seg ned til dødlinja. Spissen slo ut 45 til innbytter Markus Cham, som skjøt rett i blokka.

Men den avgjørende scoringen skulle komme. Fem minutter før full tid fikk Pieroth et dårlig førstetouch, som gjorde at Fajfric kunne bryte og sette ballen enkelt i det åpne nettet til 2–0.

– Det er jeg som timer det bra. Jeg leser keeperen og vinner ball og setter den i mål. Jeg jagde og var sulten gjennom hele kampen og fikk betalt for det der. Det var deilig, sier Fajfric.

Halvveis fornøyd

2–0 ble også sluttresultatet.

– Det var for mange balltap sentralt i unødvendige situasjoner. Vi sliter med å håndtere andreballer etter innlegg imot. Utenom det skaper vi en god del sjanser, men vi klarer ikke skape nok. Jeg føler vi er fullt på høyde med dem, men vi strekker ikke helt til, sier Børven.

– Det blir en del nye konstellasjoner i dag, men de gutta som kommer inn gjør en god jobb, sier Loket-treneren videre.

– Vi må luke vekk en type scoring som den første vi slipper inn, når det blir miskommunikasjon på corneren. Det er en sur scoring å slippe inn. Vi har et par gode sjanser i 1. omgang, de har også det, men vi er fullt på høyde med dem. Det er surt å tape nok en kmap mot et topplag som jeg synes vi spiller bra mot, avslutter Børven.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Nordstrand-Lokomotiv Oslo 2–0 (1–0)

Norsk Tipping-ligaen avd. 5

Nordstrand kunstgress

Mål: 1–0 Ola Hognerud (14), 2–0 Luka Fajfric (85)

Gule kort: Knut-Idar Dalhus, Loket. Ola Hognerud, Nordstrand.

Nordstrand: Christoffer Bugge – Mohammed Abbas, Edvard Vestby, August Fredriksen, Ola Hognerud, Sverre Sandal, Andreas Holm (Obia Nwanne etter 86), Nidal Loulanti (Runar Johnsen etter 70), Thomas Helgheim (Erik Stafford etter 61), Fredrik Graham Hansen (Markus Cham etter 70), Luka Fajfric.

Lokomotiv Oslo: Sivert Pieroth, Ola Rognebakke, Jakob Ugland (Micael Lervik etter 60), Knut-Idar Dalhus, Mika Mykkeltvedt, Kristian Isaksen (Tage Løining etter 87), Mathias Sørensen, Olai Bjørdal, Mads Bådsvik, Erik Barrachina, Trym Blaauw (William Dahlen etter 74).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: