Lyn lå under med to før de snudde kampen og vant: – Best når jeg får utfordre

(Lyn - Os 4-2). Etter 25 minutter så det mørkt ut, men med en veldig god andreomgang endte det godt igjen for Lyn. Banens beste var Ole Breistøl. - Vi var aldri stresset, sier han.

BISLETT (Dagsavisen): For det er ikke noe særlig å ligge under med to mål i en kritisk fase av sesongen, der Lyn jakter det etterlengtede opprykket, men de negative tankene var ikke å spore i serielederen.

– Til tross for den posisjonen vi er i lar vi oss ikke prege i noe særlig grad synes jeg, sier Ole Breistøl til Dagsavisen. Han leverte en meget god kamp, det ble ett mål og en assist, men burde vært flere målpoeng. Han forteller at det gikk for tregt med Lyn i starten, men at de kom seg etter pause.

Ole Breistøl på farten. Det ble mye rom og ball på venstrekanten etter pause.

Kom til sin rett etter hvilen

– Førsteomgang var svak, men i andre leverer vi. Jeg får også bedre arbeidsforhold og mer rom. Jeg er best når jeg er rettvendt mot backen og kan utfordre. Det ble ett mål og en assist, men jeg skulle nok ha scoret ett til. Der har jeg litt å gå på, sier en ydmyk Breistøl.

– Du kunne hatt flere assists også. Skylder du på Tavakoli?

– Det blir vanskelig å skylde på en kar som har levert 22 mål for oss denne sesongen, svarer Breistøl med et smil.

David Tavakoli er «Trikkeligaens» toppscorer og scoret to også i dag. Hans viktige 1-2-redusering kom kjapt etter Os’ dobling av ledelsen. Tavakoli var også sist på ballen da Lyn tok ledelsen 3-2, etter assist av Breistøl.

Os fikk en mann utvist før Anwar Pellegrino punkterte kampen med sitt første touch på ballen femten minutter før slutt.

– Det var godt å få den. Det er bare mitt tredje innhopp nå etter en skade som har holdt meg ute i ti måneder, sier Lyns siste målscorer til Dagsavisen.

Saken fortsetter under videoen

Os tok sjansene sine

Måltyven Niklas Lunde Fosen satt nemlig to kasser bak Alexander Pedersen. Os la seg lavt og tok de få sjansene de fikk. Først var det et godt angrep der Fosen nærmest taklet ballen i mål via tverrligger. Fem minutter senere satt han ballen under Alexander Pedersen etter å ha dratt av August Randers.

Da hadde halve omgangen gått og Lyn befant seg i en uvant situasjon. Å ligge under med to mål på hjemmebane er uvant kost. Hvordan reagerer man på dette? Os jublet for hver ball de blokkerte og innkast vunnet. Men de også har nok Nordstrand-kampen deres friskt i minnet. De ledet også med to i den kampen, men vant ikke.

– Os la seg dypt og gjorde det vanskelig for oss. Vi slet med å komme inn i tempoet i førsteomgang. Jeg vet ikke helt hvorfor det blir sånn noen ganger. Vi trenger litt tid, sånn som i dag. Og ettersom Os var effektive og tok sjansene sine ser det plutselig litt mørkt ut resultatmessig, sier Ole Breistøl om den trege starten.

– Men vi lot oss ikke stresse, det har vi egentlig aldri gjort i slike situasjoner denne sesongen, følger han opp.

Lyn lå ikke under med to mål lenge. David Tavakoli pirket ballen i mål etter et hjørnespark og det trengte Lyn. Det var en energiboost for laget som var det beste i resten av omgangen. Os lå allerede lavt, men nå kom Lyn seg nærmere. Det ble mange gode innlegg fra Ole Bristøl, og noen fine brudd høyt i banen. Men gjestenes Vegard Skeie storspilte i forsvaret. Han skal ha mye av æren for at Lyn ikke utlignet før pause.

David Tavakoli scoret 3-2 og skadet seg samtidig

Tavakoli var nære før Breistøl utlignet

Det var forventet en storm mot Os-målet fra start av andreomgang og det fikk vi. Ole Breistøl var god på venstreflanken og hadde overtaket mot backen sin. Han ordnet mye av angrepsspillet for Lyn med innlegg og finter. Han fant Tavakoli inne foran mål med et nydelig opphengt innlegg. Spissen satte hodet til og tvang fram en meget god redning av gjestenes keeper Kasper Færøvik.

Ole Breistøl og Tavakoli hadde mer å by på. Kanten gikk til linja og fant spissen på ny, et rabonaskudd, som Tavakoli traff bra på, gikk rett på keeper. Så var det Breistøls tur til å virkelig skinne. Han kom igjen rettvendt mot backen sin, dro han av med en velutført Cruijff-finte og fant det lengste hjørnet med venstrefoten. Kantspill på sitt beste.

Snuoperasjonen ble komplett

Alt dette skjedde med lite mellomrom. Lyn hadde et momentum gjestene ikke klarte å stå imot. Det ble farlig hver gang serielederen gikk i angrep. Og 3-2-scoringen var også en scoring med Breistøl og Tavakoli i hovedrollene. Men Henrik Elvevold serverte også en herlig hockeyassist fra dypet. En ball i bakrom brystet Breistøl med seg forbi keeper. Touchet ble for langt, men Tavakoli fulgte opp og fikk tåa på ballen ved bakre stolpe. Det var akkurat nok til å score. Samtidig ble det et ublidt møte med stolpen, noe som tvang Tavakoli til en tidlig dusj. Ibba Laajab erstattet han.

Og erstatteren burde avgjort kampen da han kom seg til et fritt skudd fra ti meter. Ole Breistøl kunne også blitt tomålsscorer. Men dette så plutselig veldig lyst ut for Lyn, og da Os’ bestemann Vegard Skeie ble utvist for en stygg takling litt senere virket det svært usannsynlig at Lyn ville miste dette.

Anwar Pellegrino jubler foran Bastionen etter å ha satt inn 4-2.

Anwar Pellegrinos deilige nettkjenning

Med femten minutter igjen på klokka gjorde Jan Halvor Halvorsen dagens andre bytte. Det var på en offensiv corner. Anwar Pellegrino kom inn for Anders Bjørntvedt Olsen. Og han plasserte seg perfekt i feltet. Med en stupheading scoret han med sitt første touch. Og innsvingeren, den kom fra Mikkel Tveiten.

Med det var definitivt kampen punktert og Lyn noterer en av de sterkere seirene i år. Det krevde sitt å komme tilbake fra 0–2. Men laget holdt tilsynelatende hodet kaldt og spilte med høy kvalitet, særlig etter pause.

– I andreomgang er vi lik oss selv og skaper sjanser. Da er vi gode og spiller av det presset vi hadde lagt på oss selv, sier Ole Breistøl.

Nordstrand vant også sin kamp i dag og er stadig fem poeng bak Lyn på toppen av tabellen. Neste helg er det også hjemmekamp på Bislett, da kommer Stabæk 2 i poengnød på besøk.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 21 lørdag:

Lyn – Os 4–2 (1–2)

Bislett Stadion, 468 tilskuere.

Dommer: Jakob Søgnen, Gaular IL

Mål: 0–1 Niklas Lunde Fosen (21), 0–2 Niklas Lunde Fosen (26), 1–2 David Tavakoli (29), 2–2 Ole Breistøl (57), 3–2 David Tavakoli (63), 4–2 Anwar Pellegrino (74)

Gule kort: August Randers, Daniel Schneider, Ole Breistøl, Lyn. Petter Hilton, Os.

Rødt kort: Vegard Skeie, Os.