Praktfulle angrep da Kjelsås slo VIF-rekruttene: – Endelig sitter relasjonene

(Vålerenga 2 - Kjelsås 0-3) Eivind Willumsen scoret to mål og assisterte Ole Erik Midtskogen da Kjelsås scoret tre flotte mål og vant fortjent på Intility. Vålerenga-rekruttene fikk et nytt skudd for baugen i kampen om å redde plassen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter 55 minutter sendte Eivind Willumsen ballen opp i egen hånd fem meter fra mål. Heldigvis for den frustrerte venstrekanten fikk han en ny mulighet to minutter senere. Angrepet var praktfullt med entocuhpasninger, flikker, overlap og vinklet innlegg. D passet det fint at Willumsen traff rent denne gangen.

– Jeg får to helt tilsvarende sjanser der. Den første går rett i hånda mi, så det var deilig å dunke den inn da jeg fikk en ny mulighet bareto minutter senere, sier dagens poengkonge Eivind Willumsen til Dagsavisen.

Målet markerte starten på en flott omgang av Kjelsås. Den første var treg, men laget fra Oslos tak var gode i den andre. Eivind Willumsen serverte Ole Erik Midtskogen som satt den andre, før de to byttet rollene da Willumsen satt sitt andre noen få minutter etter.

– Vi har slitt med relasjonene, men i dag var det endelig mye bedre, sier Midtskogen og Willumsen sammen.

Kontrollerte kampen

Alle målene kom fra flotte angrep og kampplanen Kjelsås-trener Eivind Kampen hadde lagt fungerte.

– Vi får ut det offensive etter pause. Vi setter presslinja mye bedre og bryter dem. Da åpner det seg rom, sier Willumsen.

– Vålerenga er et spillende lag, så vi måtte ligge lavt og kontrollere. Vi visste at vi ville få muligheter utover i kampen, så det handlet om å ta dem. Vi har veldig god kontroll hele kampen mener jeg og, og det løsner offensivt i andreomgang når de går høyere. Det tredje målet er et eksempel på det, skyter Midtskogen inn.

Nå er Kjelsås tilbake på fjerdplass etter å ha avansert tre plasser med mandagens seier.

– Plutselig er vi på åttende, og så er vi på tredje eller fjerde. Det har blitt noen poeng opp til andreplassen ser vi, men vi skal fortsette å utvikle oss, sier Midtskogen.

– Vi tar kamp for kamp og skal forbedre oss hver uke, suplementerer Willumsen.

Kjelsås-spillerne kunne juble for tre poeng, og tre fine scoringer da laget tok den relativt korte turen til Intility for å møte VIF-rekruttene mandag.

Sjansefattig før hvilen

Dagens kveldsregn i Oslo inviterte til en kamp med høyt tempo på en rask matte, men slik ble det ikke. Kjelsås la seg i en stram 4-4-2 med lav presshøyde. Ole Erik Midtskogen ble naturligvis brukt som targetspiss, men avstanden mellom spissene og midtbanen til gjestene ble for lang.

Vålerenga-rekruttene kom ut i 4-3-3, med Henrik Udahl sentralt på midten, Seedy Jatta som spiss og Leonard Zuta på venstreback. I mål var Storm Strand-Kolbjørnsen tilbake fra start, da Sondre Rossbach ikke var med i troppen, til tross for at han var på benken for A-laget mot Kristiansund søndag.

Høydepunktet i den første omgangen var Filip Gripsgårds finte og rykk forbi to forsvarere. Skuddet mot lengste var Strand-Kolbjørnsen med på. Jacob Flaten hadde også et godt forsøk på frispark, og denne krevde også en kvalifisert redning av Vif-keeperen.

Vålerenga slet med å skape sjanser. Det ble halvfarlig fra noen innlegg, men ingen store sjanser. 0-0 til pause.

– Det kunne like gjerne vært motsatt, som speaker sa.

Willumsen bommet før han traff

Seedy Jatta måtte gi seg tidlig etter pause. Da inntok Henrik Udahl spissrollen, mens Fredrik Oldrup Jensen kom inn sentralt. Leonard Zuta ga seg halvveis, og etter det handlet det bare om bortelaget. Martin Rusten stormet nedover kanten og fant Eivind Willumsen på fem meter. Venstrevingen hadde trukket inn og burde scoret, men ballen skled av foten hans og opp i egen hånd.

Derfor ingen scoring og frispark utover, men i disse minuttene var tendensen god hos Kjelsås som spilte raskere og med presisjon. Og det kom det et ordentlig klasseangrep ut av. Victor Halvorsen og Filip Gripsgård kombinerte fint på små flater til venstre i banen. Halvorsen spilte inn til Rasmus Vinge som hadde øynene i nakken.

Det kom en perfekt overlap av høyreback Martin Rusten som Vinge tok med seg. Innlegget langs bakken var som en kopi fra angrepet tidligere, men denne gangen traff Willumsen mye bedre. Et slikt angrep fortjente nettsus.

Seedy Jatta fikk en føling i hamstringen, og ble tatt av tidlig i andre omgang.

Rom for kontringer

Det luktet ikke mål av Vålerenga som etter hvert ofret mer fremover. Henrik Udahl ble imidlertid for isolert på topp, og det var særdeles få problemer for gjestenes forsvar å forsvare seg. Etter hvert ble det i stedet flere muligheter for Kjelsås å sette flere mål, da Vålerenga pushet laget høyere og etterlot seg store kontringsrom.

Kjelsås var rett og slett bedre i etablert angrep. Ole Erik Midtskogens dobling av ledelsen kom også fra et flott angrep. Denne gangen med Eivind Willumsen i serveringsrollen. Etter noen trekk ute til venstre slo han inn langs bakken. Som en ekte måltyv kom Midtskogen seg foran sin midtstopper og på frekt vis flippet han ballen med utsiden av foten forbi Storm Strand-Kolbjørnsen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Målet punkterte kampen, før Kjelsås puttet enda et med fire minutter igjen på klokka. Rollene var byttet om fra Midtskogens scoring. Denne gangen førte «elgen» sentralt i banen, Willumsen startet i bakrom og fikk en utmerket timet løpeball. Alene med keeper var Willumsen sikker. To mål og en assist, førte til velfortjent applaus da han viket plass for Ahmad Abbas like etter.

Kjelsås tar steget opp igjen på fjerdeplass, og er nå ett poeng bak Alta. VIF-rekruttene trenger sårt poeng, men får det ikke til om dagen. Det er tre poeng ned til Asker, og med en nervepirrende innspurt denne høsten, blir det kanskje flere forsterkninger fra A-laget i ukene som kommer.

---

2. divisjon avdeling 2, runde 20 mandag

Vålerenga 2 - Kjelsås 0-3 (0-0)

Intility Arena, 158 tilskuere

Dommer: Sebastian Mikalsen, Rygge IL

Mål: 0-1 Eivind Willumsen (57), 0-2 Ole Erik Midtskogen (78), 0-3 Eivind Willumsen (84)