Kåffa ned på kvalikplass etter første tap siden juli: – Går altfor sent med oss

(Kongsvinger – KFUM Oslo 3-1) Etter en god rekke med kamper som hevet Kåffa til direkte opprykksplass, var det lite som stemmet for KFUM Oslo inne i Kongsvingerhallen. Der endte seiersrekka, for et Kåffa-lag som nå er tilbake på kvalikplass.

Med unntak av Brann er Kåffa det store formlaget i Obosligaen, med sine fem strake seiere og fem bortekamper på rad uten tap. Det har plassert Jørgen Isnes’ menn på direkte opprykk, som er det beste laget har gjort i sin historie, med sju kamper igjen av sesongen før mandagens oppgjør mot Kongsvinger som ble spilt inne i Kongsvingerhallen , mens Gjemselund får nytt kunstgress.

Inne i Kongsvingerhallen ble det ingen god dag på jobben for Kåffa, som aldri kom opp i gir og som egentlig ikke var i nærheten av å ta sin sjette strake seier. Etter en jevn første omgang, var vertene klart best etter pausen, og vant fullt fortjent. Noe også KFUM-trener Jørgen Isnes var klar på etter kamp.

– Kongsvinger er kloke. De stenger av rommene vi gjerne vil inn i. Det går også altfor sent med oss med ballen rett og slett, slik at Kongsvinger får det veldig behagelig når de skal forsvare seg. I tillegg er de veldig giftige fremover i banen når de vinner ballen. Der hadde vi både for dårlig balanse bakover og for dårlig offensiv markering, sa Jørgen Isnes til Discovery.

Stabæk foran på målforskjell

Dermed rykker Stabæk forbi Kåffa på tabellen, på grunn av bedre målforskjell, som igjen betyr at KFUM Oslo ikke lenger er på direkte opprykk. Alt i alt ingen god dag på jobben, men heldigvis for Kåffa er det fortsatt seks kamper igjen av sesongen.

Mot Kongsvinger startet KFUM Oslo startet som de så ofte gjør, med en lang ball opp i banen, som denne gang gikk ut til innkast og det var i det hele tatt ganske mange innkast de første fem minuttene i Kongsvingerhallen. Det var lite som skjedde det første kvarteret, men gjestene tok gradvis mer over i banespillet og fikk prøvd seg på noen kombinasjoner som endte i et par ufarlige skudd, og resultatløse cornere.

Håkon Hoseth fikk kampens første avslutning på mål, da han lurte på bakerste stolpe etter et innlegg som var ment for Simen Hestnes i midten. Ballen gikk over han, og Hoseth var helt alene på bakerste stolpe, men avslutningen var veldig svak og gikk rett på keeper Samuel August Strömberg.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Güven ga KIL ledelsen på deres første sjanse

Et par minutter senere var Hestnes igjen involvert, da han på utsøkt vis dempet et oppspill fra forsvaret og spilt igjennom Moussa Njie omtrent på samme touch. Njie kom litt skrått på keeper Strömberg, som kom fint ut, og skuddet gikk rett på svensken i KIL-buret. Dessverre for Kåffa, og Simen Hestnes, som hadde fortjent en målgivende pasning for hans gode jobb på midten.

Den første halvtimen var det særdeles lite Kongsvinger hadde å by på, men på vertenes første angrep kom kampens første mål. Fredrik Dahl tapte en duell på midten som gjorde at KIL kunne gå i angrep, der ballen gikk opp til Jan Martin Andersen i det såkalte mellomrommet. Han spilte den ut på kanten til Trace Murray som slo inn foran mål, der ballen gikk over Ayoub Aleesami og traff pannebrasken til Adam Güven som slo Håkon Hoseth i hodeduell og styrte inn ledermålet.

Fem-seks minutter før pause fikk Kongsvinger en overgangsmulighet, der de kom tre mot tre. Andersen fikk igjen ballen i mellomrommet, men var ikke like besluttsom denne gang. Det gikk litt treig, før ballen gikk ut til Mathias Bringaker, som skjøt ufarlig langt utenfor. Det var også det siste som skjedde, i en omgang der ingen av lagene skapte spesielt mye, og Kåffa skuffet.

Kongsvinger best i gang etter pause

Fire minutter ut i den andre omgangen burde Kongsvinger doblet ledelsen, da Martin André Sjølstad spilte Jan Martin Andresen inne i Kåffas 16-meter. Kongsvinger-spilleren kom seg ned til dødlinjen og la 45 grader ut til Adem Güven, som hadde alle muligheter til å bli tomålsscorer, men som bredsidet ballen utenfor fra kloss hold. Minuttet senere kom Mathias Bringaker til skudd, som gikk over.

Der ingen av lagene skapte spesielt mye før pause, var det Kongsvinger som startet den andre omgangen klart best. Hjemmelaget skapte mer på de ti første minuttene etter hvilen enn de gjorde hele første omgang, og KFUM Oslo slet med å komme seg til både avslutninger på mål og noe som kunne minne om store sjanser i Kongsvingerhallen.

Mathias Bringaker og Adem Güven kombinerte seg fint fram til en sjanse like før timen spilt, der sistnevnte kom seg til skudd fra like innenfor Kåffas 16-meter. Den tidligere Viking og Start-spissen prøvde å curle ballen i lengste hjørne, men Jonas Brauti var fint med på notene og slo den ut til en corner som det ikke ble noe av.

Güven doblet KILs ledelsen

Kåffa-trener Jørgen Isnes hadde sett nok etter en times tid, og gjorde et dobbeltbytte for å gi litt mer energi og kreativitet i et uvanlig blekt KFUM Oslo-lag. Det skjedde i samme sekvens som laget fikk frispark på 20 meters hold, men det frisparket satte Robin Rasch en god meter eller to over Kongsvinger-målet.

De tre byttene fikk neppe den tiltenkte effekten, da Adem Güven scoret sitt og Kongsvingers andre mål for kvelden like etterpå. Martin Vinjor gjorde første et godt løp på tvers av Kåffa-feltet, før han slapp ballen i motsatt retning av der han løp. Det åpnet opp for for Bringaker, som på ett touch slo ballen ut til Adem Güven som igjen sto alene foran mål. Denne gang bredsidet han ballen i mål.

Bringaker var på farten like etter, da KFUM Oslo igjen gikk seg fast på vertenes banehalvdel. En lang klarering i bakrom førte til en løpsduell mellom Bringaker og Jørgen Hammer, som førstnevnte vant før han rundet Hammer og satte ballen over alene med keeper Brauti. Kåffa kom på en sjelden visitt like etter, men Raschs skudd fra utenfor 16-meteren ble blokkert før returen ble lagt inn på bakerste stolpe, der Moussa Njie ikke fikk til en god avslutning som gikk inn igjen i feltet og keeper plukket ballen.

Kåffa fikk seg et trøstemål på tampen

Det første dobbeltbyttet fra Kåffa-benken ga ingen stor effekt på kampen, og ti minutter senere gjorde Jørgen Isnes nok et dobbeltbytte. Denne gangen skiftet han også formasjon, til en firer bak, og satte inn blant annet Thomas Klemetsen Jakobsen og Filip Møller Delaveris. Sistnevnte kom seg nokså raskt til skudd, men i likhet med lagkameratene var det vått krutt det som kom fra Delaveris.

På samme måte som det første dobbeltbyttet førte med seg et mål til Kongsvinger, kom hjemmelagets tredje scoring også like etter det andre dobbeltbyttet. 3-0-målet kom etter en corner som ble stanget ut til Bringaker, som igjen prøvde seg på en curler i lengste hjørnet og denne gang fikk Kongsvinger-spissen lagt ballen i en god nok bue rundt Kåffa-keeper Jonas Brauti og i mål.

Direkte fra avspark reduserte Kåffa til 3-1, da Aaron Kiil Olsen avanserte med ballen til litt inne på Kongsvingers banehalvdel. Han prøvde seg på et innlegg i retning av Moussa Njie, men før ballen kom så langt Fredrik Holmé ballen i eget nett. KFUM Oslo festet et lite grep etter scoringen, og fikk endelig opp litt tempo i angrepsspillet, men det var for lite og for sent.

Delaveris utvist på overtid

På overtid fikk innbytter Filip Delaveris direkte rødt kort etter en duell med keeper August Strömberg. Situasjonen oppsto når Delaveris prøvde å tråkle seg igjennom, men Strömberg fanget ballen. På TV-bildene så det ikke ut til at Delaveris var borti keeperen, som rullet rundt som han ble skutt, men dommer Ole-Alexander Ekeli Valen delte likevel ut rødt kort til Delaveris og gult til Nunez for protester.

Utvisningen gjorde det selvsagt ikke enklere, og KFUM Oslo gikk på sitt første tap siden slutten av juli. Et usedvanlig blekt Kåffa-lag klarte aldri å skape de helt store sjansene på det tørre kunstgresset inne i Kongsvingerhallen, der hjemmelaget var klart best.

Filip Møller Delaveris kom inn mot slutten av kampen, og ble utvist på overtid etter en situasjon med Kongsvinger-keeper August Strömberg.

---

Obosligaen, runde 24

Kongsvinger – KFUM Oslo 3-1 (0-1)

Kongsvingerhallen, 630 tilskuere

Mål: 1-0 Adem Güven (29.), 2-0 Adem Güven (64.), 3-0 Mathias Bringaker (80.), 3-1 Fredrik Holmé selvmål (82.)

Gule kort: Martin Vinjor, Tobias Bjørnebye, Adem Güven, Ludvig Langrekken, Kongsvinger. Johannes Nunez, KFUM Oslo.

Rødt kort: Filip Møller Delaveris, KFUM Oslo.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen (Kråkerøy IL)

KFUM Oslo (3-4-3): Jonas Brauti – Ayoub Aleesami, Aaron Kiil Olsen, Jørgen Hammer (Thomas Klemetsen Jakobsen fra 71.) – Håkon Hoseth (Keivan Ghaedamini fra 60.), Simen Hestnes, Robin Rasch, Fredrik Kristensen Dahl – Petter Dahl (Filip Delaveris fra 71.), Tore Sørås (Johannes Nunez fra 60.), Moussa Njie.