Trikkeligaen

Lyns evne til å forsvare frispark imot hindret seier i Bergen

(Arna-Bjørnar – Lyn 2-2) To ganger tok Lyn ledelsen, og begge gangene utlignet Arna-Bjørnar på frispark. Dermed fikk Lyn-damene bare med seg ett poeng hjem fra Bergen, og en veldig klar idé om hva laget må øve på den kommende uken.

Etter en strålende sesong, der Lyn overrasket de aller fleste, gikk det litt tråere etter den lange EM-pausen. Det gjorde at laget så vidt misset topp 4-sluttspillet i Toppserien, og i stedet måtte Tom Stenvolls kvinner nøye seg med sluttspillet for å unngå nedrykk. I motsetning til toppsluttspillet tar ikke Lyn med seg noen poeng inn i dette sluttspillet, som blir avgjort over sju kamper i en enkel serie.

Det er en ordning de aller fleste er misfornøyde med, og også i Lyn, men nå som sluttspillet er i gang er det ikke så mye å gjøre med det annet enn å gjøre jobben og sørge for å unngå nedrykk som jo er det eneste som gjelder i nedrykkssluttspillet. For Lyn skal det være grei skuring, og borte mot Arna-Bjørnar var det vertene som fikk kampens første store mulighet.

Marija Aleksic fikk et frispark på kanten av 16-meteren, og prøvde å skru den over muren og i mål, men den gikk i muren. På returen fikk Arna-Bjørnar slengt av gårde et skudd, som gikk utenfor. Vertene fikk en mulighet til like etter, men Tomine Svendheims innlegg ble sklidd over mål fra en fem-seks meters hold.

Klassemål fra Julie Jorde

Vertene fortsatte å produsere farligheter, da Sigrid Aas var først på en hæflikk fra lagvenninne Yuuka Kurosaki inne i Lyns 16-meter, men Aas satte ballen over. Arna-Bjørnar skapte de største mulighetene, og var det førende laget den første halve omgangen og kunne med litt bedre uttelling scoret både ett og to mål.

Det var likevel Lyn som skulle ta ledelsen, da Anna Aahjem presset fram en corner etter halvspilt første omgang. Den ble slått inn i feltet, der Arna-Bjørnars keeper Ida Norstrøm glapp ballen. Etter litt klabb og babb endte den opp ute hos Julie Jorde like på utsiden av 16-meteren. Jorde smalt til på direkten, og sendte ballen i en strålende bue opp i nettaket ved siden av vertenes keeper.

Arna-Bjørnar var frempå igjen et par minutter etter baklengsmålet, men igjen var den siste ballen litt upresis, som gjorde at Kurosaki akkurat ikke nådde innlegget. Halvtimen var passert da Lyn fikk sin andre store mulighet i kampen, da Anna Aahjem ble spilt igjennom alene med keeper Norstrøm. Lyn-spissen sendte ballen mot det lengste hjørnet, men Norstrøm fikk noen fingertupper på ballen og slo den utenfor.

Closs ga Lyn pangstart etter hvilen

Sju-åtte minutter før pause fikk Arna-Bjørnar endelig uttelling for sjansene sine. Målet kom etter nok et frispark som Lyn lagde ute på kanten, og ble svingt inn i feltet. Sandra Rød Ask, som har blitt Lyns førstekeeper etter at Kirvil Sundsfjord ble solgt til Italia, ble slått til ballen av hjemmelagets Helene Gloppen som kom først på ballen og da ikke hadde noen problemer med å stussen ballen i åpent nett.

Nesten før vi fikk satt oss etter pausen, tok Lyn tilbake ledelsen. Lyn hadde ballen på høyresiden, noe som gjorde at Arna-Bjørnar trakk over og lot Emilie Closs være helt alene på motsatt side. Med all verdens tid og rom på seg kom Closs seg inn i Arna-Bjørnars 16-meter og inn på femmeteren før hun skjøt. Skuddet gikk via en forsvarer og i mål, slik at Lyn fikk en pangstart på de siste 45 minuttene.

Anna Aahjem tok med seg Arna-Bjørnar-forsvaret på løpetur noen minutter senere, da hun løpte rundt hele forsvarsleddet og kom seg til en mulighet alene med keeper Norstrøm. Denne gang var det Norstrøm som gikk seirende ut av duellen, og reddet forsøket ut til corner, som Lyn ikke fikk noe ut av. Sånne muligheter må tas vare på for å vinne, da vertene slo tilbake nesten med en gang etter.

Lyn klarer ikke forsvare seg på frispark

Og igjen var det en dødball som bød på problemer for Lyn. Som i den første omgangen var det et innlegg inn i boksen som førte til baklengs, men denne gangen var det på bakerste stolpe. Marte Hjelmhaug sendte inn frispark, og fant pannebrasken til Yuuka Kurosaki som helt alene på bakerste stolpe styrte ballen i motsatt hjørne.

Arna-Bjørnar klarte å tilrive seg et lite initiativ mot slutten av kampen, og fem minutter før slutt burde vertene langt på vei avgjort kampen. Lyn-keeper Ask slo en feilpasning som ble plukket opp på 20 meters hold av Miljana Ivanovic. Hun trakk på seg flere Lyn-spillere, som gjorde at en Arna-Bjørnar-spiller ble stående helt alene foran mål. Heldigvis for Lyn valgte Ivanovic og gå selv, før hun skjøt over.


---

Kampfakta:

Toppserien sluttspill – kamp 1

Arna-Bjørnar – Lyn 2–2 (1–1)

Arna Idrettspark, 170 tilskuere

Mål: 0–1 Julie Jorde (22.), 1–1 Helene Gloppen (39.), 1–2 Emilie Closs (47.), 2–2 Yuuka Kurosaki (59.)

Gule kort: Helene Gloppen, Miljana Ivanovic, Maria Aleksic, Arna-Bjørnar. Kristin Holmen, Lyn.

Dommer: Bjørn Tore Tvedt (Eidsvåg IL)

Lyn (3-5-2): Sandra Rød Ask – Emilie Bølviken (Selma Olderheim fra 61.), Maria Fink, Iselin Sandnes Olsen – Kamilla Melgård, Selma Hernes, Anna Palm, Julie Jorde (Ida Habbestad fra 82.) – Kristin Holmen, Anna Aahjem.

---