Trikkeligaen

Målsniken Laajab har savnet å score mål: – Fikk bakoversveis av banestormingen

En gammel målsnik glemmer aldri sine kunstner. Sju måneder etter han spilte sist, har Ibba Laajab kommet inn og spilt en avgjørende betydning i flere kamper for Lyn. Dagens mål var hans første i Lyn-drakt, og den feirer han med sushi og familien.

FROGNER STADION (Dagsavisen): På grunn av interessen rundt Lyns kamp mot Lokomotiv Oslo ble kampen flyttet til Frogner stadion, og minuttet før slutt gikk mange av de nesten 500 tilskuerne der av hengslene da Ibba Laajab fiksa Lyn-seier med sitt første mål for klubben.

– Jeg må være helt ærlig med deg, og si at jeg er ikke helt vant med banestorming som den Bastionen stelte i stand etter scoringen min. Jeg fikk litt bakoversveis, og tenkte at nå smeller det snart, fordi de stoppet ikke å løpe og bare kom i 100 mot meg. Det er jo jævla gøy og da, så det var egentlig bare å hoppe opp og håpe at du ikke ble skadet. Og det gikk jo bra denne gangen, sier Laajab med et smil om munnen.

Ibba Laajabs første mål for Lyn avgjorde byoppgjøret mot Lokomotiv Oslo og førte til banestorming på Frogner stadion.

– Har savnet det å score mål

Etter han hadde kommet seg unna Lyn-fansen, uten skader, løp han opp på tribunen for å feire sammen med kona og datteren.

– Familien var på plass, så jeg kyssa kona og datteren min først, men etter hvert kysset jeg også fansen og lagkameratene og alle som var i nærheten. Det er lenge siden jeg har spilt kamp nå, og det er lenge siden de har sett meg spille og score mål. Så det å kunne løpe opp på tribunen og feire med familien etter å ha scoret, og spilt en avgjørende betydning for kamputfallet med dem på tribunen var utrolig godt. Det blir ikke bedre enn det, sier Laajab som nå skal feire med sushi og kose seg med familien.

37-åringens mål var et typisk Laajab-mål, der han er på rett sted til rett tid og er den som får sendt ballen i nettmaskene. Målet kom etter ett av Lyns mange innlegg i kampen, der Andreas Bjørntvedt Olsen gjorde en veldig god jobb med å få headet ballen ned i beina på Laajab, som ble helten med sin scoring helt på tampen.

– Jeg har rett og slett savnet det å score mål, og det rushet du får etterpå. Det var på tide med en scoring nå, og så får vi håpe det kommer mer. Det er som sagt veldig lenge siden forrige kamp, men jeg har trent knallhardt i ferien og nå de siste ukene med Jan Halvor (Halvorsen, Lyn-trener) og merker at formen bare blir bedre og bedre. Jeg er ikke helt 100 prosent, men det kommer seg, forteller Laajab.

Etter mange lange måneder, kunne endelig Ibba Laajab løpe opp på tribunen og feire en scoring med kona og datteren.

Fant igjen nøkkelen til seier

Han startet igjen på benken, som han har gjort i alle Lyn-kampene så langt, og der så han en serieleder som ikke klarte å skape de helt store sjansene i den første omgangen. Det ble mye innlegg, men lite ut av det, før Christopher Lundquist fant nente Bjørntvedt Olsen som stusset innlegget videre mot den lengste stolpen. Etter pause utlignet Loket litt ut av ingenting, da en corner ble stanget ut til Ola Rognebakke, som fikk drømmetreff og sendte ballen lukt i krysset.

– Det var et potensielt bananskall det her for oss, og Lokomotiv Oslo la ned en veldig god innsats. Det ble en sliteseier til slutt, og den smaker litt ekstra godt da jeg føler at 1-1-målet var litt min feil. Det er jeg som glipper markeringen, som gjør at han får skyte, og da er det godt å kunne gjøre opp for meg med en avgjørende scoring, forteller Laajab.

Etter målet fortsatte Lyn og trykke på, men uten at de klarer å skape de helt store sjansene i åpent spill. Det ble mye ut på kant og innlegg, eller skudd fra langt hold fra Lyns side. Det var trener Jan Halvor Halvorsen mindre opptatt av, siden de igjen klarte å finne en vei til nettmaskene slik at det ble nye tre poeng til slutt.

– Det var deilig å se den gå inn naturligvis, da jeg visste at vi kom til å få en tøff kamp her. Loket har kun tapt en gang på de siste ti, og det var forrige gang vi møttes, så jeg er veldig fornøyd med at vi igjen klarer å vinne til slutt. Det viser igjen hvor god moralen er i laget, og at vi scorer mye mål. Det er veldig godt å ta med seg, sier Halvorsen til Dagsavisen etter kampslutt.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Rutinert duo på topp

Med seieren helt på tampen, og at Nordstrand avga poeng, er det nå fem poeng ned med seks kamper igjen å spille.

– Skal jeg være helt ærlig bryr jeg meg ikke så mye om resultatene til Nordstrand. Hvis vi gjør jobben vår selv, trenger vi ikke å bry oss om noen andre, men selvfølgelig er er det ikke dumt at de avga poeng. Vi har selv fått erfare at det er tøft å spille borte mot Os, så det at Nordstrand avga poeng slik at vi nå leder med fem mål pluss en bedre målforskjell er veldig bra, sier Lyn-treneren som på ingen måte tar noe som helst for gitt i innspurten.

– Det er fantastisk at vi nå har spilt 20 kamper, og fortsatt står uten tap. Vi har fått inn en del nye spillere i sommer, deriblant Ibba, som har forsterket oss. Men det er som jeg hele tiden sier, det å vinne serien er et maratonløp. Vi har ikke passert målstreken enda, men vi ligger godt an i heatet, legger Halvorsen til og sier det var ekstra gøy at Laajab scoret sitt første mål for klubben.

Sammen med David Tavakoli på topp, har Lyn spillere både med erfaring fra større kamper, men også som vet hvor målet står. Det skal duoen bruke til å lede den litt yngre garde i Lyn til opprykk.

– Jeg og David har alltid scoret mål i våre karrierer, så bare vi får de rette sjansene så kommer målene. Jeg prøver å se til David hele tiden som kant, da jeg vet at hvis jeg får levert ballen til han foran mål så er det scoring. Vi prøver å samarbeide så godt vi kan, og selv om vi nesten er 100 år til sammen har vi fortsatt mye å bida med, sier Laajab og gliser.

Mer fra Dagsavisen