Runde 20 i 3.div: Lyn drar fra i toppen – Grei melder seg på i bunn

Der Grei så døde og begravet ut etter tapet for bunnkollega Ready forrige uke, slo et ribbet Grei-lag tilbake med en sterk seier lørdag. Samtidig ble det drama i toppen, da Lyn utnyttet at Nordstrand ga fra seg poeng. Her er kortversjonen av runde 20.

GREI – FRØYA 3-1 (1-1): Dagen etter det ble kjent at halve Grei-laget hadde forlatt klubben og dratt til Nordstrand, viste de gjenværende Grei-spillerne at de ikke gir seg uten kamp. Oppgjøret mot Frøya startet imidlertid ikke på det beste viset, da Frøyas Dennis Pettersen sendte gjestene i ledelsen allerede etter sju minutters spill. Men i stedet for å klappe sammen etter enda mer motgang, sto Grei-spillerne opp og kjempet seg tilbake i kampen.

Etter 26 minutters spill fikk Grei frispark på omlag 25 meters hold. Det frisparket skrittet Trym Thorbjørnsen opp for å ta, og Grei-spillerens forsøk var på høyde med det beste fra utlandet, da han på utsøkt vis skrudde ballen rett opp i krysset. 1-1 sto seg til pause, men etter timen spilt vartet Grei opp med nok et strålende mål. Denne gang var det Isak Løvlund, som la inn til Mohsin Ghous, som hadde revet seg fri fra stopperne og stanget Grei i ledelsen.

På overtid satte Christiaan Wielens punktum med sin 3-1-scoring, som gjorde at Grei tok sin tredje seier for sesongen. Med tap for både Ready og Kjelsås-rekruttene, er det nå bare fire poeng opp til Stabæk 2 på trygg plass for Grei. Les mer om den kampen her.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

OS – NORDSTRAND 3-3 (2-0): Lyn var så langt det eneste laget denne sesongen som hadde reist til Kuventræ og fått med seg alle tre poengene hjem, så Nordstrand visste at de hadde en tøff oppgave foran seg. Den ble straks mye tøffere da Eirik Rysjedal først scoret 1-0 etter 12 min, og så la på til 2-0 etter 25 minutter. Det var også stillingen til pause, før Thomas Helgheim reduserte sju minutter etter hvilen da Luka Fajfric forlenget et innlegg via Helgheims legg og i mål.

Nidal Loulanti rundet keeper og utlignet for Nordstrand ti minutter før slutt, men dramaet var langt fra over med det. Nordstrand gikk for seier, som etterlot store rom for Os. Det utnyttet den tidligere Brann-helten Zsolt Korcsmar som prikket inn 3-2-scoringen fire minutter på overtid. Halvannet minutt senere skaffet Fajfric straffe, som Nordstrands målkonge Oliver Midtgård kaldt ekspederte i mål. Dermed endte det 3-3, og poengdeling, noe ingen av lagene var spesielt fornøyd med. Les mer om dramaet i den kampen her.

OPPSAL – READY 2-1 (0-0): Vi måtte vente lenge på målene fra Trasop denne lørdagen, men når de endelig kom ble det masse overtidsdrama også der. Vi spoler elegant over de 80 første minuttene, før Daniel Tavakoli sender Oppsal i ledelsen med ti minutter igjen å spille. Lillebror Tavakoli blir spilt igjennom av Mats Brændvang, og setter ballen sikkert i det lengste hjørnet.

Minuttet før full tid utligner Readys Espen Tveter Andersen på corner, men der Ready fikk med seg alle poengene etter en sen scoring sist, skulle det motsatte skje i dette oppgjøret. Seks minutter på overtid ble det nok en gang scoring på corner, men denne gang var det Sondre Meløe som sørget for Oppsal-seier mot gamle lagkamerater. Viktig seier for Oppsal, mens Readys tap gjør at Grei igjen bare er ett poeng bak dem på tabellen. Les mer, og få reaksjoner fra den kampen her.

KJELSÅS 2 – SANDVIKEN 1-2 (0-1): Også på Grefsen stadion kjemper Kjelsås-rekruttene for å unngå nedrykk, men heller ikke Kjelsås’ nest beste skulle få mye å juble for denne lørdagen. Sandviken skapte de fleste sjansene før pause, og et par minutter før hvilen kom ledermålet. Lars Dalstø spilte en fin pasning gjennom i bakrom til Sebastian Tune, som la ballen på tvers inne i 16-meteren. Der klarte Kim Arne Brakstad å løpe seg fri fra Kjelsås-stopperne og kunne bredside inn 1-0, som også var pauseresultatet.

Kjelsås-rekruttene hadde et par gode muligheter etter dette, men begge ble reddet av Sandviken-keeper Emil Harloff. Sju minutter ut i den andre omgangen dukket Odin Bellingmo opp på bakerste stolpe, og stanget inn dagens andre mål for gjestene. Kjelsås klarte ikke å utligne før helt på tampen av kampen, da Patrick Askengren ble lagt i bakken. Victor Halvorsen scoret på straffen, men da Eirik Ryen ikke klarte å score på en stor mulighet på overtid endte det med 1-2-tap for Kjelsås.

P.S: Kjelsås’ tidligere kaptein og hærfører, Jesper Solli, spilte sine første minutter for Kjelsås i år da han kom inn etter 62 minutter.

LOKOMOTIV OSLO – LYN 1-2 (0-1): Rundens toppkamp ble spilt på Frogner stadion, mellom serieleder Lyn og formlaget Lokomotiv Oslo. Vertene hadde bare ett tap på de 14 siste, mens serieleder Lyn fortsatt er ubeseiret. Det var få sjanser å melde om før pause, men Anders Bjørntvedt Olsen stusset et innlegg fra Christopher Lindquist nydelig bort i lengste hjørne sju minutter før hvilen.

Etter pause utlignet Ola Rognebakke på en av Lokets få visitter før timen var spilt. Loket-backen fikk ballen etter en corner, og drylte den opp i motsatt kryss. En fantastisk scoring, som hadde fortjent ett poeng alene, men minuttet før slutt dukket målsniken Ibba Laajab opp og sørget for at Lyn vant kampen 2-1 og økte forspranget ned til Nordstrand til fem poeng med seks kamper igjen.

Les mer om selve kampen her, og få reaksjoner fra Lyn-leiren her og Lokomotiv Oslo-leiren her.

FYLLINGSDALEN – GRORUD 2 0-3 (0-1): Grorud hadde sendt rekruttlaget i forveien før A-laget møter Brann mandag kveld, og U21-gutta viste virkelig A-laget hvordan ting skal gjøres i Bergen søndag. Khalid Yusuf satte tonen da Grorud utnyttet en feilpasning i midtbaneleddet hos Fyllingsdalen, som førte til en 2 mot 2-situasjon der Yusuf til slutt kom alene med keeper og sendte Grorud i ledelsen etter kvarteret spilt.

Tollef Etholm doblet til 2-0 like før timen, etter å ha fintet vertenes forsvarsspillere opp i pølseboden. Samme mann drev opp en mønsterkontring på overtid, der Ayman Elhammichi fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0. Dermed har Grorud-rekruttene vunnet tre av fire kamper i Bergen, og tatt 10 av 12 mulige poeng i Vestlandets hovedstad denne sesongen. Les mer om kampen her.