Her avgjør Meløe mot gamleklubben: – Det er så deilig

(Oppsal-Ready 2–1) Sondre Meløe ble med trenerteamet til Oppsal fra Ready i forkant av årets sesong. Lørdag senket han gamleklubben med et hodestøt etter en corner etter 95 minutter. Etter kampen var han - naturlig nok - i ekstase.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): I forkant av denne sesongen gikk hele trenerteamet til Oppsal fra Ready. I tillegg ble firerbanden Sondre Meløe, Mathias Øfsti Bråten, Aleksander Fredvik og Kalle Roba med på lasset over til Oppsal, der førstnevnte ble toneangivende.

Lørdag kveld var det duket for et meget viktig Oslo-derby mellom de to lagene – en klassisk sekspoengskamp. Et oppgjør som startet rolig og som tok fullstendig fyr da det var igjen 10 minutter:

* Daniel Tavakoli sendte hjemmelaget opp i 1–0 etter 80 minutter. Mats Brændvang spilte en lekker stikker gjennom til Tavakoli, som tok med seg ballen inn i banen. Han la ballen lekkert i det lengste hjørnet til 1–0.

* Espen Tveter Andersen utlignet til 1–1 minuttet før full tid. Han stanget ballen i mål etter en corner.

* Seks minutter på overtid avgjorde Meløe med et hodestøt etter en corner. Innbytteren lurte seg inn på bakerste stolpe og stanget inn seiersmålet.

Var i ekstase

– Jeg vet ikke hva jeg tenkte da jeg så ballen gå i mål. Det var bare jævlig deilig. Jeg sa jeg skulle inn og score, og jeg holdt ord, sier en euforisk målscorer like etter kampslutt til Dagsavisen.

– Det er så ekstremt deilig å se den ballen gå inn, og for Sondre, som setter den. Det var utrolig viktige tre poeng. Vi visste at de som kom til å ha best mentalitet kom til å vinne denne kampen, og sånn ble det. Det prentet vi inn i gutta før kampen, sier trener Tom Høgåsen.

Meløe kom inn etter 63 minutter og var toneangivende mot slutten av kampen.

– Jeg hadde covid forrige helg og har vært syk, så jeg skjønte at jeg skulle starte på benk. Derfor var det så sykt digg å komme inn og avgjøre.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Var ekstra digg mot gamleklubben

– Betyr det litt ekstra mot gamleklubben?

– Ja, selvfølgelig gjør det det. Det var ekstra deilig at det var mot Ready, og at det var på overtid, sier Meløe.

Det betydde ganske mye for Høgåsen også.

– Det er klart at det betyr veldig mye, spesielt når vi selv mente vi tok et steg opp fra fjorårssesongen med Ready. Hadde vi tapt i dag hadde det vært flaut.

Langt steg vekk fra nedrykk

Seieren gjør at de blåkledde nå er åtte poeng unna nedrykk med seks kamper igjen.

– Denne seieren gjør nok at vi holder oss, ja. Det var ekstremt viktig å vinne denne, sier Høgåsen.

– Vi skal jo ikke være der i bunnen egentlig. Vi har underprestert hele sesongen. Vi må avslutte sesongen med å vinne flere kamper, rett og slett, sier Meløe.

Måtte av med skade

Etter en rolig åpning på kampen måtte Jonathan Aarenes sette seg ned på kunstgressmatta etter tolv minutters spill. Han fikk ispose på kneet og måtte hjelpes av banen, men klarte å komme seg innpå igjen. Dessverre for Aarenes måtte kanten halte av med skade fem minutter senere. Inn kom Kristian Bjørseth.

Ingen av lagene klarte å ta noe særlig initiativ i starten av oppgjøret, som ikke noterte noen store sjanser de første 25 minuttene. Så presenterte Daniel Tavakoli seg. Han ble spilt gjennom av Sami Loulanti og fikk skutt fra ti-elleve meter, litt i ubalanse. Forsøket ble på lekkert vis reddet av Ready-målvakt Sivert Edvardsen. Den påfølgende corneren ble farlig, men stanget unna.

Drøye ti minutter senere fikk Loulanti tid og rom til å skyte fra 16-meterstreken. Skuddet hadde meget god retning, men gikk rett i blokka. Oppsal tok mer og mer over, men klarte ikke å få betalt for den gode avslutningen på omgangen. Dermed sto det 0–0 etter de første 45 minuttene.

Oppsal-trøkk mot Ready-målet

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Oppsal frispark på nærmere 30 meter. Loulanti testet lykken og skjøt. Ballen smalt i tverrliggeren og gikk over. Likevel så det ut som om Edvardsen hadde brukbar kontroll på forsøket.

Timen var spilt da Oppsal igjen var farlig frempå. Rahul Sharma dro seg helt ned til dødlinja med to lekre dragninger. Han slo ut 45 og ventet bare på at en Oppsal-spiller skulle banke ballen i mål, men Tavakoli var akkurat for sent ute.

Åtte minutter senere fikk Oppsal nok en kjempemulighet. Loulanti kom ute i høyre i 100 og slo perfekt inn på bakre stolpe. Der kom Bjørseth, som fikk skutt fra fem-seks meter. Edvardsen vartet opp med en sterk reaksjonsredning på forsøket fra Oppsals nummer 7.

Måleksplosjon

Så tok det fyr fra minutt 80 til 95. Først hamret Tavakoli inn sitt åttende mål for sesongen, men sitt første på to måneder. Så utlignet Tveter Andresen, før Meløe avgjorde det hele på overtid.

Det utløste elleville scener på tribunen, der flere av supporterne løp mot de jublende Oppsal-spillerne.

Dermed endte det 2–1 til Oppsal.

– Jeg er ikke så fornøyd med det vi presterer. Vi bør greie å kontrollere kampen bedre. Vi klarer ikke å sette noe spill, vi triller for mye på egen halvdel og i bakre ledd. Vi ønsker å etablere spill høyere opp i banen og kontrollere kampen der. Vi kommer til noen halvsjanser, men jeg synes ikke vi skaper nok og er råe nok når vi først får de sjansene, sier Høgåsen om kampen.

– Men det er noe bra og. Det er veldig viktig at begge spissene våre scorer. Å vinne på en halvdårlig dag, som mot Ready, betyr veldig mye, og spesielt i dag, når vi mest sannsynlig holder plassen etter denne seieren, sier Høgåsen.

Ready er stadig nest sist, men nå er Grei bare poenget bak, etter at de slo Frøya tidligere lørdag. Heldigvis for Ready sin del tapte Kjelsås 2 på plassen over Ready 1–2 for Sandviken.

---

Norsk Tipping-ligaen avd. 1, runde 20

Oppsal-Ready 2–1 (0–0)

Trasop kunstgress

Mål: 1–0 Daniel Tavakoli (80), 1–1 Espen Tveter Andresen (89), 2–1 Sondre Meløe (96)

Gule kort: Mats Paulsberg, Martin Bech Riisnæs, Oppsal. Magnus Arnesen, Almin Hrustic, Harald Jørgensen, Ready.

Oppsal: Kevin Christensen, Martin Bech Riisnæs, Mohit Thind, Mats Paulsberg, Tobias Caspersen, Miran Kurci, Mats Brændvang, Sami Loulanti, Daniel Tavakoli, Rahul Sharma (Sondre Meløe etter 63), Jonathan Aarenes (Kristian Bjørseth etter 16).

Ready: Sivert Edvardsen, Harald Jørgensen, Magnus Arnesen, Hans Svastuen, Martin Kjenaas (Eero Nygren etter 79), Almin Hrustic (Espen Tveter Andersen etter 63), Edonis Mulaj, Thomas Knutsen (Abdikalik Muse etter 71), Fredrik Storløkken, Matheo Hoang, Erlend Størseth (Vemund Røst etter 63).