Trikkeligaen

Historisk Lyn-salg til utlandet – selger keeper til italiensk toppklubb

Med bare et par dager igjen til nedrykkssluttspillet i Toppserien starter, mister Lyn sin førstekeeper og kaptein.

Oppdatert med sitater kl. 15.25

Etter det Dagsavisen erfarerer har Kirvil Odden Sundsfjord skrevet under for en avtale frem til neste sommer med den italienske klubben Sampdoria.

30-åringen er ferdig i Lyn etter tre sesonger. Hun har vært en viktig brikke i å føre laget til den høyden de har nådd i år. Odden Sundsfjord har spilt hele karrieren innenlands, for Kolbotn, Røa og Lyn. Nå venter et proffeventyr i utlandet for veterankeeperen. Sampdoria spiller i Serie A Femminine, det øverste nivået i Italia, og startet sesongen med å slå Sasuolo borte 2-1 nylig.

– Det å kunne få lov til å prøve profflivet og kun ha fokus på fotball er noe jeg alltid har hatt lyst til, og nå får jeg sjansen et års tid i nydelige Italia, sier Sundsfjord selv til Dagsavisen.

Historisk salg

Dette er den aller første gangen Lyn selger en spiller til en klubb fra utlandet. Avtalen skal ha blitt gjort veldig kjapt i dagene etter Rosenborg-kampen, der Lyn vant 2-1. Klubben ønsker ikke å gå ut med overgangssummen, men bekrefter at de mottar penger for avtalen. Odden Sundsfjord ønsket selv å gjennomføre overgangen, noe Lyn ikke hadde noen problemer med.

– Det er en drøm som endelig går i oppfyllelse. Plutselig lå muligheten der, og så klaffet alt. Charlotte, min utrolig støttende kone, «slipper» også alt og kommer nedover om noen få uker sammen med vår sønn på fire år. Dette hadde ikke vært mulig uten henne. Jeg håper også dette lille eventyret gir videre utvikling og mange gode øyeblikk på banen, forteller Sundsfjord.

Sandra Rød Ask vil stå i mål i bunnsluttspillet denne høsten. Sunnmøringen har vært i Lyn noen sesonger allerede og har to A-lagskamper. Lyn mener hun er klar for utfordringen som venter, og har nok lært litt av hvert fra den ferske Italia-proffen, som nå tar med seg kone og barn for et utenlandseventyr i Genoa.

Mer fra Dagsavisen